Ολυμπιακός: «Εξοντωτική ποινή στον Ταϊρίκ Τζόουνς, δεν εφαρμόστηκε η προκήρυξη για τον Παναθηναϊκό στο Super Cup»
Στο ΑΣΕΑΔ ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει η ΚΑΕ Ολυμπιακός.
Ο Ολυμπιακός πήρε επίσημα θέση κατά των αποφάσεων του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ, τόσο για τον Παναθηναϊκό στο Super Cup, όσο και για τον Ταϊρίκ Τζόουνς.
Το πειθαρχικό όργανο του πρωταθλήματος τιμώρησε με τρεις αγωνιστικές τον Ταϊρίκ Τζόουνς και μόνο με πρόστιμο τον Παναθηναϊκό, γεγονός που έφερε την αντίδραση της ΚΑΕ Ολυμπιακός.
Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός
Με τη σημερινή της απόφαση, η Δικαστής του ΕΣΑΚΕ επέβαλε στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός μόνο πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ για την άρνηση συμμετοχής της στο περσινό Super Cup, αγνοώντας πλήρως την ύπαρξη της οικείας Ειδικής Προκήρυξης, η οποία προβλέπει υποχρεωτικά, πέραν του προστίμου, και τον αποκλεισμό από την επόμενη διοργάνωση.
Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός είχε παραπεμφθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, ήδη από τον Δεκέμβριο του 2025, για την παράβαση των διατάξεων της Ειδικής Προκήρυξης, ωστόσο η Δικαστής του ΕΣΑΚΕ, τέσσερις μήνες αργότερα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ειδική Προκήρυξη του Super Cup … δεν εφαρμόζεται στο ίδιο το Super Cup!
Παράλληλα, η ίδια Δικαστής τιμώρησε τον αθλητή της ομάδας μας Tyrique Jones για μία φερόμενη «πρόθεση άσεμνης χειρονομίας» με εξοντωτική ποινή τριών (3) αγωνιστικών ημερών – που δεν θυμόμαστε να έχει επιβληθεί ξανά στην ιστορία της Α1 -, ενώ ακόμη και η καταγγέλλουσα ΚΑΕ Παναθηναϊκός είχε ζητήσει μόνο την επιβολή προστίμου ύψους 10.000 ευρώ.
Η ΚΑΕ Ολυμπιακός, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, θα προσφύγει άμεσα κατά των πιο πάνω αποφάσεων ενώπιον του ΑΣΕΑΔ, ζητώντας την ορθή εφαρμογή των Κανονισμών.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Στο Μόναχο ο τελικός του Champions League του 2028 – Το Καμπ Νου πήρε αυτόν του 2029
Οι αποφάσεις που βγήκαν από τη συνεδρίαση της UEFA, στη Θεσσαλονίκη.
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Πότε είναι τα ντέρμπι «αιωνίων» για τη νέα σεζόν στη GBL
Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε το πρόγραμμα της GBL και έγιναν γνωστές οι ημερομηνίες των δύο ντέρμπι αιωνίων για το ελληνικό πρωτάθλημα.
Η UEFA αλλάζει τα προκριματικά των Εθνικών ομάδων και σχεδιάζει νέα League Phase - Αποφάσεις την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη
Η UEFA συνεδριάζει στη Θεσσαλονίκη και στο τραπέζι της Εκτελεστικής Επιτροπής θα πέσει το θέμα του φορμάτ των προκριματικών των εθνικών ομάδων, ενώ θα αποφασιστούν και οι έδρες για τους επόμενους τελικούς των συλλογικών διοργανώσεων.
ΑΕΚ: Νοκ-άουτ 11 μέλη της ομάδας μπάσκετ με γαστρεντερίτιδα
Αυξήθηκαν τα κρούσματα στην Ένωση.
Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας μπαίνει στις προπονήσεις της Ντόρτμουντ: «Τον εξετάζαμε εξονυχιστικά τρεις μέρες και δεν βρήκαμε τίποτα»
Στην ποδοσφαιρική του καθημερινότητα επιστρέφει ο διεθνής Έλληνας επιθετικός.
Ολυμπιακός: Η προσπάθεια για επιθετικό στο deadline των μετεγγραφών – Οι λύσεις που εξετάζονται
Μόλις κλείσει το μετεγγραφικό “παράθυρο”, θα μπορεί να ενισχυθεί μόνο με ελεύθερο ποδοσφαιριστή.