Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 0-2: Οι Πειραιώτες πέρασαν από το Αγρίνιο και συνέχισαν το νικηφόρο σερί στη Super League
Ο Ρόκα πέτυχε το παρθενικό του τέρμα στο πρωτάθλημα - Ζότα και Τσικίνιο πέρασαν στην επανάληψη και έφεραν το δεύτερο γκολ των Πειραιωτών
Έχοντας πάρει… φόρα από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και το “διπλό” στη Μασσαλία, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα και από την έδρα του Παναιτωλικού (0-2) και πέτυχε το 3ο του σερί “τρίποντο” στη Super League και 7ο συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα. Δοκάρι οι γηπεδούχοι στο φινάλε του αγώνα.
Όπως αναφέρει το newsit.gr, ο Ολυμπιακός έκανε τη… δουλειά που ήθελε μέσα στο Αγρίνιο. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να ζορίσει την ομάδα του Ιμανόλ Αλγκουαθίλ, αλλά οι Πειραιώτες πήραν το νίκη με τα γκολ των Ρόκα (17′) και Τσικίνιο (73′). Οι Αγρινιώτες γνώρισαν την 4η σερί ήττα τους στη Super League και παρέμειναν στους 9 βαθμούς.
Ο Ολυμπιακός έφτασε τους 16 βαθμούς μετά από 7 αγωνιστικές στη φετινή Super League και πλέον έχει μπροστά του την εντός έδρας αναμέτρησή του με την Σπάρτα Πράγας (22.10.2026, Newsit.gr), για την 3η αγωνιστική του Europa League.
Το ματς…
Ο Ολυμπιακός είχε ξεκάθαρη υπεροχή από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Μάλιστα, στα 59 δευτερόλεπτα από την έναρξη του ματς, έχασε την πρώτη του καλή στιγμή, με τον Ξενόπουλο να μπλοκάρει το σουτ του Ρόκα. Λίγο μετά, ο παίκτης των Πειραιωτών είδε κίτρινη κάρτα, για “θέατρο” μέσα στην περιοχή του Παναιτωλικού.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, ο Μάριους είχε μια κακή κεφαλιά στο 12′ και δυο λεπτά μετά έστρωσε στον Φορτούνη, με το σουτ του δεύτερου από τα όρια της μεγάλης περιοχής να στέλνει την μπάλα να περάσει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Παναιτωλικού. Ο Σα συνέχισε να παίρνει πάνω του προσπάθειες από τα αριστερά, ο Φορτούνης έπιασε νέο σουτ στο 17′, ο Ξενόπουλος δεν μπόρεσε να διώξει καλά και ο Ζοέλ Ρόκα πήρε το “σιμπάουντ’ και σκόραρε από κοντά για το 1-0 των Πειραιωτών.
Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να γίνει λίγο πιο επιθετικός στη συνέχεια και στο 26′ είδε τον Μανρίκε να στέλνει την μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, με σουτ από πλάγια θέση αριστερά. Λίγα λεπτά αργότερα (32′) οι Αγρινιώτες άγγιξαν την ισοφάριση. Ο Μεχία έκανε τρομερή κούρσα από τα δεξιά, αφήνοντας πίσω τον Πιρόλα, έκανε και το ιδανικό γύρισμα, ο αμαρκάριστος Μπάσι όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει έχοντας όλη την εστία μπροστά του.
Το παιχνίδι κύλησε σε χαμηλότερους ρυθμούς μέχρι την ανάπαυλα, με τον Ολυμπιακό να βλέπει τον Κώστα Φορτούνη να έχει ενοχλήσεις (ο Ζέλσον μπήκε στη θέση του στο 39′). Στο 45+2′ ο Παναιτωλικός έκανε μια αντεπίθεση, ο Οπόκου σούταρε στην κίνηση, αλλά ο Τικνιζιάν έβαλε σωτήρια κόντρα και το πανηγύρισε έξαλλα.
Ο Παναιτωλικός εμφανίστηκε πιο δραστήριος επιθετικά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και ο Ολυμπιακός άρχισε να δυσκολεύεται, να ελέγξει το τέμπο του αγώνα. Στο 57′ ο Πιρόλα έκανε καθοριστικό τάκλιν στην προσπάθεια του Μεχία. Για να βοηθήσει την ομάδα του να “ανέβει”. Ο Ιμανόλ Αλγκουαθίλ πέρασε στο ματς Τσικίνιο και Ζότα στις θέσεις των Ρόκα και Σα.
Στο 64 ο Παναιτωλικός έχασε μοναδική ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα. Ο Ορτέγκα βγήκε νικητής σε τετ-α-τετ του με τον Εράκοβιτς, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο επιθετικός των γηπεδούχων βρέθηκε ξανά σε εξαιρετική θέση, στέλνοντας την μπάλα στον πορτιέρε του Ολυμπιακού. Σε περίπτωση που στη δεύτερη ευκαιρία είχαμε γκολ, θα είχαμε και την ακύρωσή του, αφού ο παίκτης της ομάδας του Αγρινίου ήταν σε θέση οφσάιντ, όταν βγήκε η σέντρα.
Ο Ολυμπιακό απειλήθηκε και ξαφνικά “ξύπνησε”, με τις αλλαγές του να πρωταγωνιστούν. Ο Ζότα είχε δυο πλασέ που δεν απείλησαν τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού, αλλά στο 73′ έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Τσικίνιο έπιασε υποδειγματικό σουτ εκτός περιοχής για το 0-2.
Το ματς είχε πλέον κριθεί, με τον Αλγκουαθίλ να κάνει νέες αλλαγές. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να δώσει νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση και στο 83′ είδε τον Εστεμπάν να έχει δοκάρι, στην τελευταία καλή φάση του αγώνα.
Διαιτητής: Μιχάλης Ματσούκας (Εύβοιας)
Βοηθός: Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας), Αργύρης Νταβέλας (Μακεδονίας)
4ος: Σταύρος Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)
VAR: Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας), AVAR: Δημήτρης Μόσχου (Λασιθίου).
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
ΠΑΟΚ, Βαλένθια, Παρί και Dubai BC θα πάρουν franchise για τη Euroleague σύμφωνα με τους Ισπανούς
Μόνιμη θέση στη Euroleague εκτιμάται ότι θα εξασφαλίσει ο ΠΑΟΚ.
Με Super League και GBL οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας
Τα αθλητικά γεγονότα με τηλεοπτική κάλυψη σήμερα Σάββατο.
Νέα μεταγραφή για τον ΠΑΣ Λαμία - Στα κυανόλευκα ο Πάρης Πλειώνης
Διαβάστε την ανακοίνωση του ΠΑΣ Λαμία:
O Γιαννακόπουλος για τον θάνατο του Βαρδινογιάννη: «Λίγους ανθρώπους συμπαθούσα όσο τον Καπετάνιo»
Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε τον Γιώργο Βαρδινογιάννη.
Μετανιωμένος ο Τάιλερ Ντόρσεϊ στην απολογία του στον Ολυμπιακό: Συνάντηση της διοίκησης με τον Γιώργο Μπαρτζώκα για την τιμωρία του
Ο γκαρντ των ερυθρολεύκων εμφανίστηκε μετανιωμένος για την ανάρτηση που έκανε σχετικά με την παρουσία του στον Ολυμπιακό.
Γιώργος Βαρδινογιάννης: Δεκτό από τη Super League το αίτημα των «πρασίνων» για ενός λεπτού σιγή και μαύρα περιβραχιόνια
Οι κινήσεις των “πρασίνων” για να δείξουν το πένθος τους, για το χαμό του “Καπετάνιου”.