Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 3-1: Στο Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ οι πράσινοι
Οι πράσινοι είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου με αντιπάλους τους ΟΦΗ, Φλοίσβο και Πανιώνιο
Την πρόκρισή του στο Final Four του Κυπέλλου στο βόλεϊ ανδρών πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Ανδρεόπουλου επικράτησε του ΠΑΟΚ με 3-1 σετ στο κλειστό του Μετς και έγινε το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, το οποίο θα διεκδικήσουν ακόμα οι ΟΦΗ, Φλοίσβος και Πανιώνιος.
Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε την έδρα του στον τελευταίο προημιτελικό του Κυπέλλου, άφησε εκτός τον ΠΑΟΚ και φουλάρει για την κατάκτηση του τροπαίου, την ώρα που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.
Μετά από δύο ήττες στο πρωτάθλημα, το τριφύλλι πήρε την εκδίκησή του από τον Δικέφαλο του Βορρά και στα ημιτελικά του Κυπέλλου θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τον ΟΦΗ. Φλοίσβος – Πανιώνιος το άλλο ζευγάρι.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους πράσινους ήταν ο Αμερικανός κεντρικός, Πάτρικ Γκάσμαν, ο οποίος έστησε πάρτι στο φιλέ, έχοντας εξαιρετικά τελειώματα, μπλοκ, αλλά και σερβίς.
Στο πρώτο σετ οι δύο μονομάχοι πήγαιναν πόντο-πόντο, με τους «πράσινους» να κάνουν ένα μίνι-ξέσπασμα μετά το 10-10, φτάνοντας στο 14-10, με πρωταγωνιστές τους Νίλσεν, Πρωτοψάλτη και Γκάσμαν. Ο ΠΑΟΚ μείωσε (14-13), όμως ο Παναθηναϊκός συνέχισε να συντηρεί ένα σημαντικό προβάδισμα το οποίο αύξησε σε 24-20, «καθαρίζοντας» το πρώτο σετ με 25-21.
Στο δεύτερο σετ η μάχη συνεχίστηκε με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ να «πολεμάνε» για κάθε πόντο. Η άνοδος των Ερνάντες, Κοβάτσεβιτς και Κοκκινάκη έφερε τον δικέφαλο του Βορρά μπροστά με 17-18, όμως οι «πράσινοι» επέστρεψαν και πήγαν στο 22-20 από λάθος του Ερνάντες. Ο Κοβάτσεβιτς κι ο άσσος του Κοκκινάκη, ωστόσο, έφεραν τον ΠΑΟΚ ξανά μπροστά και του χάρισαν το σετ με 23-25, μετά από λάθος σερβίς του Γιάντσουκ.
Από εκεί και πέρα, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε. Στο τρίτο σετ οι «πράσινοι» πάτησαν… γκάζι μετά το 10-10, πήραν «αέρα» τριών πόντων και με ατού το σερβίς και τη μεγάλη εμφάνιση του Βουλκίδη και του Νίλσεν έφτασαν στο 2-1 (25-21) με το λάθος σερβίς του Κοβάτσεβιτς.
Στο τέταρτο σετ ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 10-6 με την επίθεση του Γκάσμαν και παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 18-16, είχε τον Πρωτοψάλτη καθοριστικό στο φινάλε για να φτάσει στο 25-21 και στα 3-1 σετ με το λάθος σερβίς του Γαλιώτου, πανηγυρίζοντας τη μεγάλη πρόκριση στους «4».
Τα σετ: 25-21, 23-25, 25-21, 25-21.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Ιστορικό: Ο υπερ-κολυμβητής Σπύρος Χρυσικόπουλος έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κολύμπησε από την Ελλάδα στην Ιταλία
Η συνολική διαδρομή του Χρυσικόπουλου έφτασε τα 91,4 χιλιόμετρα και ολοκληρώθηκε σε 31 ώρες και 50 λεπτά συνεχούς κολύμβησης.
Εμμανουήλ Καραλής και Μίλτος Τεντόγλου στον τελικό του Diamond League - Η ώρα των αγώνων τους στις Βρυξέλλες
Ο στίβος συγκεντρώνει για μια ακόμα φορά τα φώτα, με τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές να πρωταγωνιστούν.
Τέρμα τα γκάζια το Σαββατοκύριακο με το 42ο AVIN Ράλλυ Φθιώτιδας
Με τον εντυπωσιακό αριθμό των 55 πληρωμάτων θα διεξαχθεί στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου το 42ο AVIN Ράλλυ Φθιώτιδος, ο τρίτος γύρος του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος.
Η ΑΕΚ «υποκλίθηκε» στους οπαδούς της: «Η ομάδα 680 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα αλλά στην έδρα της»
Η ανάρτηση της ΑΕΚ για τους οπαδούς της, μετά το παιχνίδι στην Καβάλα
ΕΠΣ Φθιώτιδας: Προπονήσεις για την Εθνική Ομάδα Γυναικών
Στο γήπεδο Γαλανέικων…