Πένθος στον Παναθηναϊκό: Πέθανε ο τερματοφύλακας Μιχάλης Βουτσαράς – Τον αποκαλούσαν «τανάλια»
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο Μιχάλης Βουτσαράς, σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένεια του Παναθηναϊκού.
Την απώλεια του εμβληματικού παλαίμαχου τερματοφύλακα γνωστοποίησε το πρωί της Παρασκευής (27/02) ο Σύλλογος Παλαιμάχων, ενώ ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση τιμώντας τη μνήμη του.
1960-61 Μιχάλης Βουτσαράς.#paofc pic.twitter.com/e6ieDaBFhE
— Andreas Papathanasiou (@13Bistakis) September 2, 2022
Η ανακοίνωση
«Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εκφράζει τα βαθιά και ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον χαμό του άλλοτε τερματοφύλακα της ομάδας, Μιχάλη Βουτσαρά, έπειτα από την ανακοίνωση των Παλαιμάχων του Συλλόγου.
Γεννημένος το 1935 στο Ρουφ ο Βουτσαράς αγωνίστηκε το 1952 στην τοπική ομάδα Άμυνα και το 1954 πήρε μεταγραφή για την Δόξα Πειραιά.
Έμεινε για δύο χρόνια στην πειραϊκή ομάδα και το 1956 εντάχθηκε επίσημα στον Παναθηναϊκό και υπερασπίστηκε την πράσινη εστία για 11 χρόνια.
Ο «τανάλιας» ήταν βασικός περίπου από το 1957 μέχρι το 1963 και υπήρξε ο πρώτος πράσινος τερματοφύλακας που αγωνίστηκε σε επίσημο Ευρωπαϊκό αγώνα.
Με τον Παναθηναϊκό ήταν ο 5ος γκολκίπερ όλων των εποχών σε συμμετοχές και κατέκτησε:
5 Πρωταθλήματα: 1960, 1961, 1962, 1964, 1965
1 Κύπελλο: 1967
Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε και μια συμμετοχή με την Εθνική ομάδα το 1961, στον εκτός έδρας αγώνα με τη Γερμανία, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.
Ο Βουτσαράς έμεινε για…πάντα στην αγαπημένη του Λεωφόρο και μετά τη λήξη της καριέρας του καθώς είχε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ επί της Λ. Αλεξάνδρας από τη δεκαετία του ΄70.
Επιπλέον ήταν παρόντας στις εκδηλώσεις του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών Παναθηναϊκού».
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Στον «αέρα» η διεξαγωγή του Super Cup της Euroleague στο Άμπου Ντάμπι που συμμετέχει ο Ολυμπιακός - Πιθανή η αναβολή
O βαθμός επικινδυνότητας στην ευρύτερη περιοχή με την εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί δημιουργεί ανησυχία για το αν είναι εφικτό να διεξαχθεί κανονικά το Super Cup της Euroleague.
Βόλος – Ολυμπιακός: Με Γκουστάβο Πουέρτα η ερυθρόλευκη αποστολή για το ματς της Super League
Οι παίκτες που θα έχει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο ματς του Πανθεσσαλικού
Ιστορικό: Ο υπερ-κολυμβητής Σπύρος Χρυσικόπουλος έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κολύμπησε από την Ελλάδα στην Ιταλία
Η συνολική διαδρομή του Χρυσικόπουλου έφτασε τα 91,4 χιλιόμετρα και ολοκληρώθηκε σε 31 ώρες και 50 λεπτά συνεχούς κολύμβησης.
Εμμανουήλ Καραλής και Μίλτος Τεντόγλου στον τελικό του Diamond League - Η ώρα των αγώνων τους στις Βρυξέλλες
Ο στίβος συγκεντρώνει για μια ακόμα φορά τα φώτα, με τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές να πρωταγωνιστούν.
Η ΑΕΚ «υποκλίθηκε» στους οπαδούς της: «Η ομάδα 680 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα αλλά στην έδρα της»
Η ανάρτηση της ΑΕΚ για τους οπαδούς της, μετά το παιχνίδι στην Καβάλα