ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 18 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Πέθανε ο Γιώργος Λιβέρης, παλιός αθλητής, παράγοντας και δημοσιογράφος

Πέθανε ο Γιώργος Λιβέρης, παλιός αθλητής, παράγοντας και δημοσιογράφος

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου η κηδεία του

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Ο Γιώργος Λιβέρης πέθανε σε ηλικία 94 ετών και βύθισε στο πένθος τον ελληνικό αθλητισμό, τον Παναθηναϊκό, αλλά και τη δημοσιογραφία, την οποία και υπηρέτησε για δεκαετίες.

Μετά από μία σπουδαία καριέρα στην σκοποβολή ως αθλητής του Παναθηναϊκού, με συμμετοχή και σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Γιώργος Λιβέρης, πρόσφερε στους “πράσινους” και ως παράγοντας επί πολυμετοχικότητας, ενώ ως δημοσιογράφος εργάστηκε σε μία σειρά από εφημερίδες και ήταν υπεύθυνος του γραφείου τύπου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Αγίας Παρασκευής.

Η ανακοίνωση του Α.Ο. Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για την απώλεια του Γιώργου Λιβέρη.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στην Αθήνα το 1932. Ο Λιβέρης εντάχθηκε στο τμήμα Σκοποβολής του Παναθηναϊκού το 1955 και αναδείχθηκε 14 φορές πρωταθλητής Ελλάδας μέχρι και το 1968. Από το 1971 έως και το 2004 πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως έφορος στο τμήμα της Σκοποβολής. Υπήρξε μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ επί πολυμετοχικότητας.

Ο Λιβέρης συμμετείχε ως αθλητής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960 και ως Αρχηγός αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984. Παράλληλα με την πορεία του στον αθλητισμό, ο Λιβέρης υπηρέτησε τη δημοσιογραφία. Ο Λιβέρης υπήρξε Υπεύθυνος τύπου της ΕΟΑ (παλιά ονομασία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής) για μεγάλο διάστημα και συνέγραψε βιβλίο για την ιστορία της ΕΟΕ και αναφορικά με τους αθλητές που αγωνίστηκαν σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τα στατιστικά τους, τα μεγάλα διεθνή αγωνιστικά γεγονότα.

Επιπρόσθετα, διατέλεσε Γενικός Γραμματέας των Ομοσπονδιών Ε.Ο.Α.Β και ΣΚΟΕ και της ΕΣΟΑ αλλά και γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης φίλων αθλητισμού (πεφα) από την ίδρυση της και όλην την πορεία της.

Η κηδεία του Γιώργου Λιβέρη θα γίνει την Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, στις 11π.μ.,στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Αγίας Παρασκευής.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ιδιαίτερη θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του παλαίμαχου δημοσιογράφου Γιώργου Λιβέρη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 94 ετών.

Ο Γιώργος Λιβέρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1932 και ξεκίνησε την αθλητική δημοσιογραφία, παράλληλα με τις σπουδές του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, το 1949 στην εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ», όπου και παρέμεινε επί 20 συνεχόμενα έτη. Εργάστηκε, επίσης, στην «Απογευματινή», τη «Δημοκρατική Αλλαγή», τα περιοδικά «Auto Express», «Car and Driver», «Auto Moto Sport», ενώ διετέλεσε για δεκαετίες υπεύθυνος Τύπου της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων.

Παράλληλα με τη δημοσιογραφία, υπήρξε πρωταθλητής στη Σκοποβολή, αγωνίσθηκε στους Ολυμπιακούς  αγώνες το 1960 ενώ στη συνέχεια  συμμετείχε άλλες 10 φορές, ως αρχηγός ομάδας ή ως διοικητικός παράγοντας. Τέλος, ήταν ο συγγραφέας δύο βιβλίων για το αγωνιστικό αυτοκίνητο και δυο ακόμη για θέματα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Κατά τη διάρκεια της μακράς του διαδρομής έλαβε πλήθος διακρίσεων ενώ η ΕΣΗΕΑ τον τίμησε στην ειδική βραδιά των βετεράνων του Αθλητικού Τύπου, το 2018.

Ο Γιώργος Λιβέρης υπήρξε ένας διακεκριμένος στην εποχή του συνάδελφος, που είχε παράλληλα μια πλούσια προσφορά στον αθλητισμό ενώ παρέμεινε πιστός στις αρχές του δημοσιογραφικού λειτουργήματος σε όλη τη διάρκεια του βίου του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως συλλυπείται τους οικείους του, τους δύο γιούς του και ειδικά τον Διονύση,  που συνέχισε στα επαγγελματικά βήματα του πατέρα του, και αποχαιρετά τον εκλεκτό αθλητικογράφο, ο οποίος με την πολυσχιδή του προσωπικότητα και τη μακρόχρονη του παρουσία τίμησε το δημοσιογραφικό κλάδο.

Η κηδεία του Γιώργου Λιβέρη θα γίνει την Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, στις 11π.μ.,στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Αγίας Παρασκευής.

Πρόβλημα με Εβάν Φουρνιέ στον Ολυμπιακό – Μένει εκτός δράσης για 20 ημέρες
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Πρόβλημα με Εβάν Φουρνιέ στον Ολυμπιακό – Μένει εκτός δράσης για 20 ημέρες
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Φουρνιέ για Παναθηναϊκό: «Αν η ηγεσία θέλει πόλεμο, οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν» – Τι είπε για Ντόρσεϊ και Μπαρτζώκα, δείτε βίντεο
Απέφυγε τα χειρότερα ο Κωνσταντίνος Καρέτσας - Θα λείψει από τα επόμενα δύο ματς της Ντόρτμουντ