Σκαριόλο: Υποστήκαμε αδικία στον τελικό της Euroleague με τον Ολυμπιακό και το είδε όλη η Ευρώπη
«Η αδικία έγινε, δεν μπορώ να κάνω σαν στρουθοκάμηλος και να βάλω το κεφάλι στην άμμο, αρνούμενος να το αναγνωρίσω» υποστήριξε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης
Στη διαιτησία του χαμένου για τη Ρεάλ Μαδρίτης τελικού της Euroleague απέναντι στον Ολυμπιακό αναφέρθηκε ξανά ο Σέρτζιο Σκαριόλο, μετά τα παράπονα που είχε κάνει μετά τη λήξη του τελικού της Αθήνας.
Μιλώντας στη συνέντευξη τύπου του εξ αναβολής αγώνα του ισπανικού πρωταθλήματος με τη Μπασκόνια, ο Ιταλός προπονητής υποστήριξε εκ νέου ότι η Ρεάλ αδικήθηκε.
«Αναμφισβήτητα υποστήκαμε μια αδικία, όμως αυτό που ήταν πραγματικά εντυπωσιακό είναι να βλέπεις ότι όλος ο ουδέτερος κόσμος του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου μπάσκετ έχει εκφραστεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Κι εγώ συμπεριλαμβάνομαι σε αυτό. Προσπάθησα να το δω δύο φορές με πολύ μεγάλη αντικειμενικότητα και ειλικρίνεια. Προφανώς, κατέληξα στο ίδιο συμπέρασμα με όλο τον ουδέτερο κόσμο. Δεν μιλάω μόνο για τους οπαδούς, μιλάω για παίκτες και για ανθρώπους με πολύ μεγάλη γνώση του μπάσκετ» ανέφερε ο τεχνικός της Ρεάλ.
«Η αδικία έγινε. Δεν μπαίνω στο πώς θα το χειριστεί ή θα το διαχειριστεί ο σύλλογος. Εγώ είμαι προπονητής, πρέπει να είμαι δίπλα στην ομάδα, αλλά δεν μπορώ να κάνω σαν στρουθοκάμηλος και να βάλω το κεφάλι στην άμμο, αρνούμενος να το αναγνωρίσω. Έφτασε η στιγμή να κοιτάξουμε μπροστά και να καταφέρουμε να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις και τη συγκέντρωση σε όσα έρχονται από εδώ και πέρα. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω στον χρόνο».
Sergio Scariolo sobre el arbitraje en la final de Euroliga: “Indudablemente hemos sufrido una injusticia. Lo que es impresionante es como todo el mundo del baloncesto continental neutral se ha expresado de esta manera”. @BSphere_ pic.twitter.com/U6PV1VOUmW
— Javier Camello Muñoz (@JaviCamelloM) May 27, 2026
Τις δηλώσεις Σκαριόλο σχολίασε με ανάρτησή του στο Instagram ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.
«Στον Παναθηναϊκό είναι οι τρελοί που μιλάνε πρώτοι. Ξέρετε, αυτοί που τους λένε κακούς, που τιμωρούνται με πρόστιμα και ποινές. Και μετά... η ιστορία μιλάει μόνη της. Παίχτες, προπονητές, ομάδες, όλοι μιλάνε για το προφανές. Είτε τιμωρήστε όλους μας μέχρι να μην έχετε άλλο περιεχόμενο είτε δείτε σοβαρά το θέμα» έγραψε ο κ. Γιαννακόπουλος κάνοντας tag την Euroleague.
Πρόσθεσε, μάλιστα, για τη Ρεάλ Μαδρίτης ότι «το μεγαλύτερο κλαμπ στον κόσμο το οποίο ποτέ δεν μιλάει ποτέ, έφτασε στο σημείο να διαμαρτύρεται δημόσια»
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!