Χρήματα στους δήμους από το πρόγραμμα «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2021 – 2027» για αγορά μηχανημάτων Πολιτικής Προστασίας
23 δήμοι ωφελούνται, με τη χρηματοδότηση να φτάνει στα 6.443.521 ευρώ…
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε συνολικά 23 εντάξεις σε ισάριθμους Δήμους σε συνέχεια της πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2021 – 2027» και τη Δράση: «Εξοπλισμός Πολιτικής Προστασίας – Νέες πράξεις».
Στόχος της Δράσης είναι η ενίσχυση των μηχανισμών Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό των επιπτώσεων από ακραία φυσικά φαινόμενα. Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι προβλέπεται να προμηθευτούν:
- Μηχανήματα για την πρόληψη κινδύνων, όπως η αντιμετώπιση κατολισθήσεων.
- Εκχιονιστικά μηχανήματα (πχ. φορτηγά με σύστημα εκχιονισμού-αλατιέρας).
- Φορτωτές.
- Υδροφόρες.
- Βοηθητικό εξοπλισμό (π.χ. γεννήτριες, ασύρματα συστήματα επικοινωνίας).
Ειδικότερα, στη δράση εντάχθηκαν με ισόποσες ενισχύσεις συνολικού προϋπολογισμού 6.443.521,72 ευρώ και κατόπιν συνεργασίας με την ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας οι Δήμοι Καρπενησίου, Διρφύων – Μεσσαπίων, Λεβαδέων, Καρύστου, Αμφίκλειας – Ελάτειας, Αγράφων, Δομοκού, Ορχομενού, Λαμιέων, Τανάγρας, Καμένων Βούρλων, Κύμης – Αλιβερίου, Δωρίδος, Ερέτριας, Μακρακώμης, Αλιάρτου – Θεσπιέων, Χαλκιδέων, Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, Θηβαίων, Σκύρου, Δελφών, Λοκρών και Στυλίδος.
Μετά την υπογραφή των αποφάσεων ένταξης των έργων, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Αντιμετωπίζουμε πρωτόγνωρα φυσικά φαινόμενα και οφείλουμε να προετοιμαστούμε καταλλήλως. Προς τούτο, διαθέσαμε συνολική χρηματοδότηση 10.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ, για την ενίσχυση των μηχανισμών Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειάς μας και των Δήμων.
»Σήμερα ανακοινώνουμε τη χρηματοδότηση 23 Δήμων της Στερεάς Ελλάδας με περίπου 6,5 εκατομμύρια ευρώ, για να προμηθευθούν φορτωτές, φορτηγά, υδροφόρες και σχετικό εξοπλισμό! Συνεργαζόμαστε παράλληλα με τους Δήμους μας για να υψώσουμε μια ισχυρή ασπίδα προστασίας του τόπου μας και των περιουσιών μας».
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Τροχαίο με τουμπαρισμένο αυτοκίνητο έξω από τη Λαμία - Προσοχή στους δρόμους - Δείτε εικόνες
Στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας διακομίστηκε η οδηγός του οχήματος.
Φθιώτιδα: Περπατούσε στην εθνική φορτωμένος με χασίς - Ήταν φυγόποινος για περίπτωση ληστείας με εκρηκτικά
Εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση φυλάκισης.
«Καμπάνα» σε άνδρα στη Χαλκίδα για κάψιμο ξερών χόρτων - Σε πλήρη ισχύ η αντιπυρική περίοδος
Παρά το φθινοπωρινό σκηνικό του καιρού, οι έλεγχοι και οι κυρώσεις της Πυροσβεστικής συνεχίζονται κανονικά.
Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στον Όλυμπο – Στα λευκά οι κορυφές μετά τη βουτιά της θερμοκρασίας
Tα χιόνια κάλυψαν κορυφογραμμές και σημεία γύρω από ορεινά καταφύγια στον Όλυμπο
Τα κομμένα κλαδιά από τα κατακρεουργημένα δέντρα ποιος θα τα μαζέψει;
Καταγγελία αναγνώστη για το κλάδεμα που έγινε στα δέντρα στην Ανθήλη…