ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Σαν σήμερα, πριν από 118 χρόνια, γεννήθηκε ο Φθιωτός Φιλοποίμην Φίνος και η Finos Film τιμά τη μνήμη του

Σαν σήμερα, πριν από 118 χρόνια, γεννήθηκε ο Φθιωτός Φιλοποίμην Φίνος και η Finos Film τιμά τη μνήμη του

Η ακούραστη δίψα για δημιουργία τον συνόδευσε σε όλη του τη ζωή, κάνοντας την εξέλιξη του ελληνικού κινηματογράφου προσωπική του υπόθεση, αναφέρεται σε μία αφιερωματική ανάρτηση.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Ο Φιλοποίμην Φίνος ήταν ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες παραγωγούς του ελληνικού κινηματογράφου κατά τις δεκαετίες του '40, '50, '60 και '70, γεννημένος το 1908 στην Τιθορέα.

Στο ενεργητικό του περιλαμβάνονται 175 ταινίες, πολλές από τις οποίες έμειναν κλασικές.

Σαν σήμερα, πριν από 118 χρόνια, ήρθε στη ζωή ο Φιλοποίμην Φίνος, ο άνθρωπος που σημάδεψε με το έργο του τον ελληνικό κινηματογράφο. Συνηθίζοντας να τιμά τη μνήμη όσων άφησαν το αποτύπωμά τους στη μεγάλη οθόνη, η Finos Film έκανε το ίδιο και για τον ιδρυτή της.

Στον προσωπικό λογαριασμό της εταιρείας παραγωγής στο Instagram δημοσιεύθηκε ένα βίντεο που ζωντανεύει με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης την πορεία του Φιλοποίμενα Φίνου. Το «ταξίδι» του, όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, ξεκίνησε από ένα όνειρο. Η εφευρετικότητα, η επιμονή και το μεράκι του έγιναν κινητήριος δύναμη μιας ολόκληρης ζωής, οδηγώντας τον να μετατρέψει την πρόοδο της ελληνικής κινηματογραφίας σε προσωπικό στοίχημα.

«Όλα ξεκίνησαν από ένα παιδί με ένα όνειρο. Ο Φιλοποίμην Φίνος αγάπησε τον κινηματογράφο πριν ακόμη τον υπηρετήσει. Με αστείρευτη περιέργεια αποσυναρμολογούσε μηχανές, αναζητώντας πάντα έναν καλύτερο τρόπο να ζωντανέψει την εικόνα. Αυτή η ακούραστη δίψα για δημιουργία τον συνόδευσε σε όλη του τη ζωή, κάνοντας την εξέλιξη του ελληνικού κινηματογράφου προσωπική του υπόθεση. Και τα κατάφερε», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στη συνοδευτική λεζάντα.

Δείτε την ανάρτηση 

Πέθανε η αδερφή του Αχιλλέα Μπέου, Βάσω – Θλίψη στην οικογένεια του Βόλου
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Πέθανε η αδερφή του Αχιλλέα Μπέου, Βάσω – Θλίψη στην οικογένεια του Βόλου
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google