ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 12 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Δημοσκόπηση RASS: Προβάδισμα 7,8% της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ και προτίμηση σε Μητσοτάκη

Δημοσκόπηση RASS: Προβάδισμα 7,8% της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ και προτίμηση σε Μητσοτάκη

Με διαφορά 7,8% προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την πανελλαδική δημοσκόπηση που διενήργησε η RASS για τo ACTION 24.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της RASS, τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα είναι τα εξής:ΝΔ 31,3%, ΣΥΡΙΖΑ 23,5%, ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής 13,8%, ΚΚΕ 6,2%, Ελληνική Λύση 3,8%, Μέρα25 3,3%, Έλληνες για την πατρίδα 2,1%, άλλα κόμματα 4,1%, άκυρο – λευκό 2,8%, αδιευκρίνιστη ψήφος 9,1%.

Αν γίνονταν εκλογές αυτή την Κυριακή, 3 στους 4 πολίτες (75,1%) πιστεύουν ότι η ΝΔ θα ήταν πρώτη.

Οι πολίτες θεωρούν καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη (47,9%), σε σχέση με τον κ. Αλέξη Τσίπρα (20,6%), ενώ θετικό ισοζύγιο δημοτικότητας αποδίδουν στους κ.κ. Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη.

Ακρίβεια και ελληνοτουρκικά

Έντονη είναι η ανησυχία των πολιτών για το οικονομικό τους μέλλον (79,3%) και παρά το γεγονός ότι τους απασχολεί η ακρίβεια, θεωρούν ότι οι ανατιμήσεις στην αγορά είναι πρωτίστως απότοκο της διεθνούς συγκυρίας (57,3%) και δευτερεύοντος ευθύνη της κυβέρνησης (41,7%), ενώ δεν πιστεύουν ότι το “καλάθι του νοικοκυριού” σε αυτή τη φάση έχει αποδώσει (μάλλον δεν έχει αποδώσει – δεν έχει αποδώσει: 69,4%).

«Στο μέτρο που πρέπει» εκτιμούν σχεδόν οι μισοί πολίτες (48,6%) ότι είναι η πολιτική της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά θέματα, ενώ στο απευκταίο ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία δηλώνουν πως αισθάνονται πιο ασφαλείς με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη (51,7%).

πηγή: newsit.gr

Μπαράζ ελέγχων από την Τροχαία σε Αττική και Θεσσαλονίκη, περισσότερα από 6.000 αλκοτέστ, δείτε βίντεο
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Μπαράζ ελέγχων από την Τροχαία σε Αττική και Θεσσαλονίκη, περισσότερα από 6.000 αλκοτέστ, δείτε βίντεο