ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Αφήνουν την πρωτεύουσα οι αδειούχοι: Αυξημένη κίνηση στις εξόδους του λεκανοπεδίου -Γεμάτα πλοία και ΚΤΕΛ

Αφήνουν την πρωτεύουσα οι αδειούχοι: Αυξημένη κίνηση στις εξόδους του λεκανοπεδίου -Γεμάτα πλοία και ΚΤΕΛ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο κύμα εξόδου των αδειούχων του Αυγούστου, με την κίνηση στις εξόδους του λεκανοπεδίου να αυξάνεται, ενώ γεμάτα αναχωρούν λεωφορεία των ΚΤΕΛ και πλοία.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Όπως θα δείτε στον χάρτη που ακολουθεί, ήδη καταγράφονται σημεία στα οποία η κίνηση των οχημάτων βρίσκεται στο «κόκκινο», καθώς πολλοί επιλέγουν να ταξιδέψουν μόλις σχολάσουν από την εργασία τους.

Στην Αθηνών-Κορίνθου, από το ύψος των Μεγάρων έως και το ύψος της Κινέτας, παρατηρείται αυξημένη κίνηση.

Χιλιάδες ταξιδιώτες προς τα νησιά

Η κίνηση στα λιμάνια της χώρας καταγράφεται ιδιαίτερα αυξημένη από σήμερα, ενώ υψηλή πληρότητα καταγράφουν τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού, από τον Πειραιά, τη Ραφήνα και το Λαύριο έχουν προγραμματιστεί για το τριήμερο Παρασκευή-Κυριακή 147 αναχωρήσεις πλοίων, με εκτιμώμενη κίνηση πάνω από 129.000 επιβατών.

Με βάση τις ίδιες εκτιμήσεις, σήμερα αναμένεται να φύγουν 39.553 επιβάτες, άλλοι 44.720 το Σάββατο, και 44.928 επιπλέον επιβάτες την Κυριακή.

Την ίδια στιγμή, οι αρμόδιες αρχές συνιστούν στους επιβάτες να προσέρχονται εγκαίρως στα λιμάνια, ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής, καθώς η αυξημένη κίνηση των εκδρομέων του Αυγούστου απαιτεί έγκαιρη προσέλευση για την ομαλή επιβίβαση.


Αναλυτικά, από τον Πειραιά αναχωρούν:

  • Παρασκευή (7/8): 23 δρομολόγια - 27.968 επιβάτες
  • Σάββατο (8/8): 25 δρομολόγια - 31.392 επιβάτες
  • Κυριακή (9/8: 23 δρομολόγια - 34.441 επιβάτες

Από τη Ραφήνα:

  • Παρασκευή 7 Αυγούστου: 16 δρομολόγια - 7.685 επιβάτες
  • Σάββατο 8 Αυγούστου: 14 δρομολόγια - 9.700 επιβάτες
  • Κυριακή 9 Αυγούστου: 15 δρομολόγια - 7.320 επιβάτες

Από το Λαύριο:

  • Παρασκευή 7 Αυγούστου: 12 δρομολόγια - 3.900 επιβάτες
  • Σάββατο 8 Αυγούστου: 8 δρομολόγια - 3.628 επιβάτες
  • Κυριακή 9 Αυγούστου: 11 δρομολόγια - 3.167 επιβάτες

Γεμάτα τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ

Ανά μία ώρα και από τις 7 το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησαν τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ προς δημοφιλείς προορισμούς.

Ταξιδιώτες αναφέρουν ότι τα λεωφορεία παραμένουν μια πιο οικονομική και γρήγορη επιλογή για όσους θέλουν να αποχωριστούν για λίγες μέρες την πρωτεύουσα.


Ουρές χιλιομέτρων στο Τελωνείο Ευζώνων

Την ίδια στιγμή αυξημένη καταγράφεται η κίνηση και στα βόρεια σύνορα, καθώς οχήματα που φτάνουν στη χώρα μας έχουν σχηματίσει ουρές χιλιομέτρων στα τελωνεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο τελεωνείο των Ευζώνων η αναμονή ξεπερνά τα 20-25 λεπτά, παρά την αναστολή των βιομετρικών ελέγχων.

Ήδη έχουν ανοίξει 11 πύλες εισόδου για να αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία, γεγονός που έχει επιβαρύνει την ομαλή διέλευση των οχημάτων στην έξοδο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από τις αρχές Αυγούστου ο αριθμός των διελεύσεων ξεπερνά τις 45.000, καθώς τουρίστες από τα Βαλκάνια επιλέγουν τη χώρα μας για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.


«Πόσα θέλεις για το κορίτσι;»: Τουρίστας στην Κρήτη ζητά... τιμή για ανήλικη που κάθεται αμέριμνη, τι καταγγέλλει ο ιδιοκτήτης επιχείρησης
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ «Πόσα θέλεις για το κορίτσι;»: Τουρίστας στην Κρήτη ζητά... τιμή για ανήλικη που κάθεται αμέριμνη, τι καταγγέλλει ο ιδιοκτήτης επιχείρησης
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google