ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Άγιο Φως: Στα Ιεροσόλυμα η ελληνική αποστολή για την μεταφορά Του – Στις 18:30 καταφθάνει στην Αθήνα

Άγιο Φως: Στα Ιεροσόλυμα η ελληνική αποστολή για την μεταφορά Του – Στις 18:30 καταφθάνει στην Αθήνα

18 ειδικές αεροπορικές πτήσεις έχουν προγραμματιστεί για τη διανομή Του σε κάθε άκρη της Ελλάδας

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται ήδη από τις 9:00 σήμερα το πρωί (11.04.2026) η ελληνική αποστολή που έχει αναλάβει να παραλάβει το Άγιο Φως από το Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή, η αποστολή θα παραλάβει το Άγιο Φως και αναμένεται να επιστρέψει πίσω στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα κατά τις 18:30 το απόγευμα.

Για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με το newsit.gr, στην αποστολή συμμετέχουν τρία άτομα. Συγκεκριμένα το Άγιο Φως θα μεταφέρουν στην Αθήνα ο επικεφαλής της αποστολής και εκπρόσωπος της κυβέρνησης υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού Γιάννης Λοβέρδος, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα και εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου.

Η ελληνική αποστολή θα παρακολουθήσει την τελετή αφής και στη συνέχεια, στο Πατριαρχείο ο Πατριάρχης Θεόφιλος Γ΄ θα παραδώσει στον κ. Λοβέρδο το Άγιο Φως.

Η ειδική πτήση που πραγματοποιείται με κυβερνητικό αεροσκάφος αναμένεται να επιστρέψει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» περίπου στις 18:30-19:00. Στη συνέχεια έχουν προγραμματιστεί 18 ειδικές αεροπορικές πτήσεις που θα διανείμουν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια.

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση με αναστολή στον μεθυσμένο επιβάτη που προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση στο «Μακεδονία»
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση με αναστολή στον μεθυσμένο επιβάτη που προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση στο «Μακεδονία»
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google