ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 17 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Αιτωλοακαρνανία: Κλειστή παραμένει η Ιονία Οδός λόγω κατολίσθησης – Μεγαλώνει το ρήγμα

Αιτωλοακαρνανία: Κλειστή παραμένει η Ιονία Οδός λόγω κατολίσθησης – Μεγαλώνει το ρήγμα

Κλειστός παραμένει ο δρόμος και στα δύο ρεύματα από Άρτα μέχρι Αμφιλοχία.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία στην Αιτωλοακαρνανία, με την Ιονία Οδό να παραμένει κλειστή λόγω κατολίσθησης στο σημείο της Συκούλας.

Ενεργό παραμένει από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, το φαινόμενο της κατολίσθησης στην Ιόνια Οδό στο ύψος της Συκούλας ενώ οι πλημμύρες έφεραν εικόνες καταστροφής σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας και την Αιτωλοακαρνανία.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε στο 127ο χιλιόμετρο της Ιονίας Οδού στο ύψος της Συκούλας, στα όρια των νομών Άρτας και Αιτωλοακαρνανίας και τα οχήματα εκτρέπονται προς την παλιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Αντιρρίου.

Το ρήγμα που υπάρχει στην πλαγιά σύμφωνα με την ΕΡΤ, μεγαλώνει και τόνοι από φερτά υλικά, πέφτουν στον δρόμο με τα σκαπτικά μηχανήματα να προσπαθούν να απομακρύνουν το χώμα και να εργάζονται πυρετωδώς για την κατασκευή παράπλευρου δρόμου, ο οποίος αρχικά θα εξυπηρετήσει τα βαρέα οχήματα και, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, ενδέχεται στη συνέχεια να δοθεί σε χρήση και για τους οδηγούς στο ρεύμα από Αμφιλοχία προς Άρτα.


Το ρήγμα συνεχίζει να επεκτείνεται, η πλαγιά παραμένει ασταθής και μεγάλες ποσότητες μπάζων και φερτών υλικών εξακολουθούν να πέφτουν στο οδόστρωμα, συμπαρασύροντας ελαιόδεντρα από την κορυφή του βουνού.

Υπενθυμίζεται ότι μεγάλο πλήγμα από την κακοκαιρία, δέχτηκε και η Ηλεία, στην οποία χωρίς πόσιμο νερό παραμένουν πολλές περιοχές κοντά στον Πύργο, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Συναγερμός στην Ομόνοια: Έπεσε άτομο από κτήριο στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Γερανίου
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Συναγερμός στην Ομόνοια: Έπεσε άτομο από κτήριο στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Γερανίου
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Θλίψη στην Κρήτη για τον θάνατο του επιχειρηματία Μανώλη Ροδουσάκη σε τροχαίο: Η καμπάνια του να μην βάζει βενζίνη σε οδηγούς μηχανών που δεν φορούσαν κράνος
Λίγο πριν την προσγείωση η τραγωδία με τους δύο νεκρούς από συντριβή μονοκινητήριου στην Πιερία, τι είναι η «πτήση εθισμού» που έκαναν
Μάρκο Ρούμπιο: Η Ελλάδα είναι σημαντική για το μέλλον των ΗΠΑ, αξίζει έναν ισχυρό πρέσβη