Άκης Σκέρτσος για βία ανηλίκων: Σήμερα θα παραδοθεί το Kids Wallet – Φιλοδοξία μας να θεσπιστούν τα 15 ηλικία για την ψηφιακή ενηλικίωση
Είκοσι νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας ανηλίκων θα ανακοινώσει η κυβέρνηση σήμερα Δευτέρα (5.5.25) σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο.
Στις 10:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει στο Μέγαρο Μαξίμου την Εθνική Στρατηγική για την αντιμετώπιση της βίας ανηλίκων ενώ στις 12:30 θα ακολουθήσει διυπουργική συνέντευξη Τύπου για την εξειδίκευση των μέτρων και των πολιτικών.
Όπως τόνισε ο Άκης Σκέρτσος στις «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ, το πιο εμβληματικό από αυτά τα μέτρα το οποίο θα παραδοθεί σήμερα είναι το Kids Wallet, «μία ψηφιακή θυρίδα για όσα παιδιά έχουν κινητό τηλέφωνο να ασκούν οι γονείς τον γονεϊκό έλεγχο».
«Φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι να θεσπιστεί το έτος ψηφιακής ενηλικίωσης, όπου τα 15 έτη να οριστούν ως το κατώφλι όπου ένας έφηβος θα μπορεί μόνος του να κάνει κάποιες επιλογές», ανέφερε.
Παράλληλα, ο Άκης Σκέρτσος υπογράμμισε πως «η Ελλάδα έχει θέσει το ζήτημα του ψηφιακού εθισμού σε παγκόσμιο επίπεδο», τονίζοντας πως «υπάρχουν πολλοί αθέατοι ψηφιακοί κίνδυνοι, τους οποίους πρέπει να αρχίσουμε να κατανοούμε».
«Οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν συγκεντρώσει πολύ μεγάλη δύναμη», σημείωσε.
Ο υπουργός επιπλέον τόνισε πως «η βία υπάρχει παντού γύρω μας και πρέπει να είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση», ενώ αναφερόμενος στη βία στα πανεπιστήμια με αφορμή την πρόσφατη επίθεση σε μεταπτυχιακό φοιτητή στη Νομική Σχολή σημείωσε πως «θα έχουν κυρώσεις οι πρυτάνεις εάν δεν κάνουν τη δουλειά τους» σημειώνοντας πως οι Πρυτανικές Αρχές έχουν ρόλο και ευθύνες.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε τον υπερυπολογιστή «Δαίδαλο»: Η Ελλάδα είναι πιο μπροστά σε σχέση με άλλες χώρες
Ο «Δαίδαλος» θα παρέχει υπολογιστικούς πόρους σε πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, νεοφυείς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και δημόσιους φορείς.
Καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Αντίστροφη μέτρηση με το βλέμμα στην Τουρκία -Μεταξύ νέας έντασης και χρυσής τομής
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επανέναρξη των ερευνών της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου, με το επόμενο διάστημα να θεωρείται καθοριστικό για την πορεία ενός έργου που έχει βρεθεί επανειλημμένα στο επίκεντρο της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης.
Εγκαινιάζεται ο εθνικός υπερυπολογιστής «Δαίδαλος» στο Λαύριο, έργο προϋπολογισμού 58,9 εκατ. ευρώ
Διαθέτει μετρημένη υπολογιστική επίδοση 85,69 petaflops καταλαμβάνοντας την 31η θέση παγκοσμίως στη λίστα TOP500
Ο Τσίπρας υπέρ των κινητοποιήσεων στη Γαλλία: «Το μήνυμα έρχεται δυνατά» λέει
Ο πρόεδρος της ΕΛ.Α.Σ. ξεκινά περιοδεία στη Θεσσαλία όπου θα έχει συναντήσεις με αγρότες, κτηνοτρόφους, επαγγελματίες και νέους.
Δύο ναυάγια σε Σάμο και Λέσβο μέσα σε λίγες ώρες: 12 νεκροί μετανάστες από ανατροπή σκαφών
Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 37χρονου Τούρκου διακινητή - Και βρέφος ανάμεσα στα θύματα - Μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία οι διασωθέντες.
Θλίψη στην Κρήτη για τον θάνατο του επιχειρηματία Μανώλη Ροδουσάκη σε τροχαίο: Η καμπάνια του να μην βάζει βενζίνη σε οδηγούς μηχανών που δεν φορούσαν κράνος
Ο επιχειρηματίας έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στον ΒΟΑΚ όταν το αυτοκίνητο του συγκρούστηκε με βαν - Τραυματίστηκε η σύζυγός του.