ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 7 oC
Αναζήτηση:

Άλκης Καμπανός: Σύσσωμος ο Άρης ζητάει δικαιοσύνη για τον δολοφονημένο φίλο της ομάδας

Άλκης Καμπανός: Σύσσωμος ο Άρης ζητάει δικαιοσύνη για τον δολοφονημένο φίλο της ομάδας

Στο εδώλιο του Εφετείου Θεσσαλονίκης σήμερα Παρασκευή (10.01.2025) οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 19χρονου οπαδού του Άρη.

Η πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου οπαδού του Άρη, Άλκη Καμπανού, φθάνει σήμερα (10.01.2025) ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης το οποίο καλείται να αποτυπώσει τελεσίδικα την κρίση της Δικαιοσύνης.

Δέκα οχτώ μήνες μετά την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου για τη δολοφονία- με οπαδικά κίνητρα- του φίλου του Άρη, Άλκη Καμπανού, οι δώδεκα νεαροί οπαδοί του ΠΑΟΚ θα καθίσουν στο εδώλιο του Δικαστηρίου.

Θυμίζουμε ότι μετά την ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, οι συγκεκριμένοι οπαδοί επέστρεψαν στις φυλακές, επτά εξ αυτών έχοντας καταδικαστεί με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον με πολυετείς ποινές καθείρξεις ως συναυτουργοί σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και οι υπόλοιποι πέντε με πρόσκαιρες ποινές κάθειρξης ως απλοί συνεργοί στην ίδια πράξη.

Ουσιαστικά όμως η δίκη εφόσον κηρυχθεί σήμερα η έναρξή της – είναι βέβαιο ότι θα υποβληθούν αιτήματα αναβολής τα οποία θα εξεταστούν από τους δικαστές – θα εκκινήσει για τους περισσότερους κατηγορούμενους από μηδενική βάση, χωρίς το Δικαστήριο να δεσμεύεται από την ετυμηγορία των δικαστών τού πρώτου βαθμού.

Κι αυτό διότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Νίκος Καλλίδης άσκησε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης, ζητώντας να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές.

Θεωρώντας εσφαλμένη την απόφαση όσον αφορά τη μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός έκρινε ότι οι κατηγορούμενοι έπρεπε να καταδικαστούν για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο, όπως ήταν η αρχική δίωξη.

Επιπλέον, για τρεις εξ αυτών θεώρησε ότι δεν έπρεπε να καταδικαστούν για συνέργεια, αλλά ο ένας για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο και οι άλλοι δύο για συναυτουργία στην ίδια ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο. Η έφεση δεν αγγίζει δύο από τους κατηγορούμενους και πρακτικά μόνο γι’ αυτούς ισχύει η αρχή της μη χειροτέρευσης της θέσης τους.

Εκτός από το σκέλος της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, το κατηγορητήριο περιλαμβάνει τις συνδεόμενες με την επίθεση πράξεις εναντίον των δύο φίλων του κατά το ίδιο αιματηρό επεισόδιο που συνέβη τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2002, στην περιοχή της Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Όπως ήταν αναμενόμενο, σύσσωμος ο Άρης στέκεται στο πλευρό της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, κάτι που φαίνεται και μέσα από τις αναρτήσεις της ΠΑΕ, της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη στα social media.

Σε αντίθεση με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, στα έδρανα των συνηγόρων προς υποστήριξη της κατηγορίας δεν θα κάθεται αυτή τη φορά ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος με γραπτή του δήλωση.

Πηγή: newsit.gr

@lamiareport.gr

Δημοσιογράφοι για μια μέρα έγιναν τα "εκτάκια" του 16ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Λαμίας! Στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής, οι μαθητές της Στ' τάξης του 16ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Λαμίας επισκέφθηκαν, το πρωί της Τετάρτης (15/1/2024) τα γραφεία του LamiaReport. Οι μαθητές μαζί με τη δασκάλα τους, Έφη Σόρκου, σκοπεύουν να εκδώσουν το δικό τους ηλεκτρονικό περιοδικό και για το σκοπό αυτό θέλησαν να πάρουν κάποιες βασικές πληροφορίες για τον κλάδο της δημοσιογραφίας και το κυριότερο για το «τι μπορεί να είναι είδηση και πώς την καταγράφουμε;». Η ομάδα του LamiaReport αφού ξενάγησε τα παιδιά στον χώρο και έδωσε κάποιες βασικές πληροφορίες για το αντικείμενο της δουλειάς, ανέπτυξε διάλογο με τα παιδιά, μίλησαν για το τι σκοπεύουν να κάνουν με το περιοδικό τους, μίλησαν για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και των social media, καθώς και για το αν κάποιος θα ήθελε να γίνει στο μέλλον δημοσιογράφος. Τέλος, συνέταξαν όλοι μαζί σαν «δημοσιογράφοι» ένα πρώτο αρθράκι από την εκπαιδευτική τους επίσκεψη στην ηλεκτρονική εφημερίδα. Η επίσκεψη των παιδιών έκλεισε με παιχνίδι πινγκ πονγκ το οποίο καταευχαριστήθηκαν ενώ βρέθηκαν και κρυφά ταλέντα! #lr #lamia #Lamiareport #news #greektiktok #tiktokgreece #centralgreece #fyp #fy #video #videoviral #greece #school @christiannaaaa @Μπέττυ Τσαγιάννη @Κωστής Μαυρίκος

♬ πρωτότυπος ήχος - LamiaReport.gr