Ανεστίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Είμαι καθαρός τζάμι» – Μπλοκάρουν κι άλλοι λογαριασμοί αγροτών – «Δεν υπάρχει καμία διάθεση για διάλογο»
«Τον Φραπέ ακούσαμε, ότι δεν έχουν κατασχέσει τους λογαριασμούς ούτε έχει ασκηθεί ποινική δίωξη. Σε εμένα έπεσε αυτός ο συρφετός. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα γιατί είμαι καθαρός» λέει ο ίδιος.
«Προς το παρόν είμαι ελεύθερος, δε φοβάμαι τίποτα. Αύριο δεν ξέρω τι μου ξημερώνει» είπε το απόγευμα της Παρασκευής (26/12/25) ο Κωνσταντίνος Ανεστίδης, μέλος Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, μιλώντας για το σκάνδαλο με τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και τη δέσμευση των λογαριασμών του.
«Δεν έχω πάρει ακόμα κανένα χαρτί. Μου είπε ο δικηγόρος που μου τηλεφώνησε σήμερα το πρωί, ότι αύριο πιθανόν να το πάρουμε. Όλα τα μαθαίνουμε από δημοσιεύματα, εμείς δεν έχουμε τίποτα στα χέρια μας. Εγώ δεν ήμουν σε έλεγχο. Αν ήμουν σε έλεγχο και έβρισκα μια παρατυπία, θα έπρεπε να με ειδοποιήσουν να δούμε πού υπάρχει το λάθος, αν διορθώνεται ή δε διορθώνεται. Πήγε κατευθείαν το θέμα στην Ευρωπαία Εισαγγελέα, χωρίς να ειδοποιηθώ… Εγώ δεν έχω καμία παρατυπία. Εκτός αν μπήκαν και άλλαξαν τα έγγραφά μου, γιατί και αυτό μπορεί να έχει συμβεί» είπε ο Κωνσταντίνος Ανεστίδης στο OPEN, για τα όσα συμβαίνουν με τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
«Είμαι καθαρός, τζάμι! Είδαμε όλοι μαζί τις δικές μου τις δηλώσεις και τις είδαν καθρέφτης τις δηλώσεις μου. Αν υπήρχε κάποια παρατυπία που λένε αυτοί, έπρεπε να με ειδοποιήσουν. Εδώ υπάρχουν χιλιάδες εγκλωβισμένα ΑΦΜ. Κατασχέθηκαν τα χρήματά τους; Όχι. Τον Φραπέ ακούσαμε, ότι δεν έχουν κατασχέσει τους λογαριασμούς ούτε έχει ασκηθεί ποινική δίωξη. Σε εμένα έπεσε αυτός ο συρφετός. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα γιατί είμαι καθαρός. Η Δικαιοσύνη πιστεύω ότι θα κάνει τη δουλειά της».
«Το μεσημέρι δέσμευσαν λογαριασμούς και σε άλλον συνάδελφό μου» κατέληξε.
Ο Γιώργος Μπότας, που μίλησε στη συνέχεια, είπε: «Έτσι θα πάμε σε διάλογο; Με αυτό τον τρόπο; Πήγα στο περίπτερο να πάρω ένα αναψυκτικό, έβαλα την κάρτα και είδα ότι δε δουλεύει. Μπήκα στο ebanking και τα βρήκα όλα μηδενισμένα. Πήρα τηλέφωνο την τράπεζα και μου είπαν ότι μπλόκαρα το λογαριασμό και μου είπαν ότι μπλόκαρε ο λογαριασμός μέσω της διάταξης που έγινε από το ελληνικό FBI».
«Εγώ είμαι στο συντονιστικό του μπλόκου στα Μάλγαρα. Δεν έχω καμία σχέση με πολιτική. Το μυαλό μου δεν πάει πουθενά για το τι μπορεί να συμβαίνει. Εμένα δε με φώναξαν πουθενά για έλεγχο. Εγώ έχω πληρωθεί κανονικά όλες τις επιδοτήσεις. Ποτέ δεν είχα κανένα σκάλωμα. Τελευταία χρήματα πήρα 17 του μηνός και με άφησαν με παιδί 4 μηνών χωρίς ένα ευρώ στους λογαριασμούς. Μας απομακρύνουν από τον διάλογο. Ο κύριος Μητσοτάκης να ξεμπλοκάρει τους λογαριασμούς. Δεν υπάρχει καμία διάθεση για διάλογο. Οποιαδήποτε γραμμή επικοινωνίας σήμερα κόπηκε» τόνισε ο Γιώργος Μπότας.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Γιάννης Αλαφούζος: Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Nova
Οι συζητήσεις του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζου, με τη NOVA βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.
Γιώργος Μαζωνάκης: Νέα ντοκουμέντα - Η στιγμή που φτάνει με ταξί στο ιατρείο - Πού ήταν ο 58χρονος γιατρός την ώρα της πλασμαφαίρεσης
Τι έγινε τη μέρα που πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης - Η κρίσιμη κατάθεση του οδηγού ταξί, οι αντιφάσεις των υπαλλήλων του ιατρείου και το πρωτόκολλο που δεν τήρησε η 56χρονη γιατρός
Γιώργος Μαζωνάκης: "Επί 1,5 ώρα ήταν χωρίς τις αισθήσεις του στο ιατρείο" - Τι αποκάλυψε ο δικηγόρος του
Οι γιατροί τον τράβηξαν φωτογραφία την ώρα της πλασμαφαίρεσης - Ο δικηγόρος του Γιώργου Μαζωνάκη, μιλά για τις συνθήκες θανάτου του τραγουδιστή, στο ιατρείο
Καλαμαριά: Έπεσε δέντρο σε παιδική χαρά - Τραυματίστηκαν μητέρα και παιδί
Ένα δέντρο έπεσε σε παιδική χαρά στην Καλαμαριά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν μια μητέρα και το παιδί της.
Περιπέτεια για 26χρονο και 24χρονη στη Σαμοθράκη - Τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια πεζοπορίας
Στην επιχείρηση συμμετείχαν 8 πυροσβέστες με 2 οχήματα.
Αλέξης Τσίπρας στην 90ή ΔΕΘ: Καινοτομία, παραγωγή και ευχές για επιστροφή του Απόλλωνα Καλαμαριάς στα «μεγάλα σαλόνια»
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της ΕΛ.Α.Σ συνομίλησε με φοιτητές, νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες.