Ανήλικος και χωρίς δίπλωμα ο οδηγός της μοιραίας μηχανής που παρέσυρε την 16χρονη και την εγκατέλειψε - ΒΙΝΤΕΟ
Πρόκειται για έναν υπήκοο Σουδάν που έχει απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για υπόθεση ναρκωτικών.
Συνελήφθη ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε και εγκατάλειψε την 16χρονη στη Λιοσίων το απόγευμα του Σαββάτου (18.4.26), ενώ η ανήλικη συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή της στην εντατική.
Η ταυτότητά του παρέμενε για ώρες στο «σκοτάδι», με την υπόθεση να περιπλέκεται, καθώς τα εμπλεκόμενα πρόσωπα έδιναν αντικρουόμενες εκδοχές για το ποιος βρισκόταν τελικά πίσω από το τιμόνι τη στιγμή του τροχαίου στη Λιοσίων. Ωστόσο, νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής η Τροχαία κατάφερε να τον ταυτοποιήσει και λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό ότι συνελήφθη και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης.
Πρόκειται για έναν νεαρό υπήκοο Σουδάν που έχει απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για υπόθεση ναρκωτικών, ενώ όπως έγινε γνωστό είναι μόλις 16 ετών και δεν έχει δίπλωμα οδήγησης.
Ο νεαρός εντοπίστηκε στην Πατησίων από την ομάδα ΔΙΑΣ και όταν τον πλησίασαν ο ανήλικος τους είπε πως κατευθυνόταν προς το ΑΤ Κυψέλης για να παραδοθεί.
Οι τρεις συλλήψεις και το «θολό» τοπίο
Σημειώνεται πως είχαν προηγηθεί τρεις συλλήψεις, με τους συλληφθέντες να αποφεύγουν να κατονομάσουν τον οδηγό.
Συγκεκριμένα, το βράδυ του Σαββάτου, μια 20χρονη εμφανίστηκε στην Τροχαία δηλώνοντας ιδιοκτήτρια της μηχανής, υποστηρίζοντας ωστόσο πως τη διαχείριση είχε ένας 20χρονος. Μάλιστα, επιχείρησε να δηλώσει την κλοπή του οχήματος, κίνηση που εξετάστηκε ως πιθανή προσπάθεια αποπροσανατολισμού των Αρχών.
Ο 20χρονος, από την πλευρά του, αρνήθηκε ότι οδηγούσε και υπέδειξε τρίτο πρόσωπο, χωρίς να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία.
Οι Αρχές δεν πείστηκαν από τις εξηγήσεις τους και προχώρησαν στη σύλληψή τους για ψευδή κατάθεση και υπόθαλψη εγκληματία, καθώς έδωσαν καταθέσεις στις οποίες είπαν ψέματα για το τροχαίο, κρύβοντας την αλήθεια και χωρίς να κατονομάσουν τον οδηγό.
Λίγο αργότερα, παρουσιάστηκε οικειοθελώς και ο 22χρονος συνεπιβάτης, ο οποίος παραδέχθηκε ότι μετά τη σύγκρουση εγκατέλειψαν το κορίτσι χωρίς να προσφέρουν βοήθεια. Ο ίδιος υπέδειξε ως οδηγό έναν συνάδελφό του, δίνοντας μόνο το μικρό του όνομα.
Οι πληροφορίες αυτές οδήγησαν τελικά τις Αρχές στον εντοπισμό και τη σύλληψη του οδηγού.
Το χρονικό της παράσυρσης
Το τροχαίο σημειώθηκε λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου, στη συμβολή των οδών Λιοσίων και Καζάζη.
Η 16χρονη επιχείρησε να διασχίσει τον δρόμο, όταν μια μηχανή που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα την παρέσυρε με σφοδρότητα. Η σύγκρουση ήταν τόσο ισχυρή, που το σώμα της εκτοξεύτηκε σε απόσταση δεκάδων μέτρων.
Ο οδηγός και ο συνεπιβάτης έπεσαν από τη μηχανή, σηκώθηκαν, ανέβηκαν ξανά και εγκατέλειψαν τη 16χρονη αιμόφυρτη στο οδόστρωμα.
Μέσα σε λίγα λεπτά, διασώστες του ΕΚΑΒ έφτασαν στο σημείο και τη μετέφεραν σε κρίσιμη κατάσταση στο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύεται με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Δείτε βίντεο:
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Πυρκαγιά στην Πλώρα Ηρακλείου – Καίει αγροτική έκταση
Από αέρος συνδράμει και ένα ελικόπτερο, ενώ κινητοποιήθηκε ο Δήμος Γόρτυνας προκειμένου να συνδράμει με υδροφόρες.
Κυψέλη: Τα 3 παιδιά γνώριζαν πως το βρέφος είναι νεκρό στην κατάψυξη – Ξανά στον ανακριτή οι συλληφθέντες
Τι είπαν τα ανήλικα παιδιά στους παιδοψυχολόγους για την φρικιαστική υπόθεση - Αναμένεται να υποβληθούν σε εξέταση DNA για να αποδειχθεί αν είναι παιδιά του ζευγαριού
Τραγωδία στην Πάτρα: 50χρονος κατέρρευσε σε φαρμακείο - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και πέθανε
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο άνδρας δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.
ΔΕΘ: Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει «ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ 3» - «Όνειρο» για τις οικογένειες η απόκτηση ακινήτου με τις τιμές στα ύψη
Πρόγραμμα τύπου "Σπίτι μου" αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη με το στεγαστικό να καταλαμβάνει κεντρική θέση στην ομιλία του.
Αυτό θα είναι το "αρχηγείο" του Αντώνη Σαμαρά στο κέντρο της Αθήνας - Σε ιστορικό κτίριο
Το κτίριο που θα στεγαστεί το πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.