Ανθρώπινο έμβρυο σε φορμόλη: Τι εξήγηση έδωσε ο 77χρονος αρχαιοκάπηλος για το ανατριχιαστικό εύρημα στο σπίτι του
Στο διαμέρισμα του 77χρονου, εκτός από το ανθρώπινο έμβρυο, βρέθηκαν και δεκάδες αρχαιότητες.
Τη δική του εκδοχή για το ανατριχιαστικό εύρημα στο διαμέρισμά του έδωσε ο 77χρονος κατηγορούμενος για αρχαιοκαπηλία, όπου, εκτός από δεκάδες αρχαιότητες, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ένα ανθρώπινο έμβρυο μέσα σε μπουκάλι γεμάτο με φορμόλη.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις αστυνομικές αναφορές, ο 77χρονος, που δήλωνε οικονομολόγος και πλέον ήταν συνταξιούχος, υποστήριξε στις αρχές ότι το έμβρυο άνηκε σε στενό συγγενικό του πρόσωπο που ήταν γιατρός και το κράτησε ο ίδιος. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ήταν του παππού του, ο οποίος ήταν μεγαλογιατρός πίσω στη δεκαετία του 1930.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο 77χρονος Έλληνας που συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. είναι κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και απείθεια και υπεξαίρεση.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του κατηγορούμενου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 39 αρχαία και άλλα πιθανώς αρχαία αντικείμενα, όπως μαρμάρινες και πήλινες φιάλες και κεφαλές, πυξίδες, ειδώλια, κύπελλα, αμφορέας, αγγείο, αρύβαλλος, οινοχόη, κυάθια, όστρακα, τμήμα λίθου, καθώς και 1 φιάλη με υγρό και ανθρώπινο έμβρυο.
Σημειώνεται ότι, ο 77χρονος, στο παρελθόν είχε υποβάλει αίτηση για χορήγηση άδειας κατοχής 28 πιθανόν αρχαίων αντικειμένων λαμβάνοντας σχετική άδεια για 12 από αυτά. Για τα υπόλοιπα 16, τα οποία είχαν κριθεί ως ιδιαίτερα μεγάλης επιστημονικής και καλλιτεχνικής σημασίας, του ζητήθηκε να παραδοθούν στην αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων. Λόγω της άρνησής του να προβεί στην παράδοση των εν λόγω αντικειμένων, η άδεια που είχε λάβει ανακλήθηκε ενώ, παρά το γεγονός ότι για την υπόθεση καταδικάστηκε και αμετάκλητα, συνέχισε να μην παραδίδει τα αντικείμενα.
Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
Πηγή: thetoc.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Γαρμπή - Σχοινάς έχασαν στο Εφετείο: Θα πληρώσουν 100.000 ευρώ για εμφανίσεις που δεν έγιναν, δεσμεύτηκαν τα εισιτήρια στο Κατράκειο
Η ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης - Τι αναφέρει το Εφετείο για τη συνεργασία που δεν έγινε και τα χρέη προς το Δημόσιο
Πληθωρισμός: «Γκάζι» τιμών κατά 3,8% τον Αύγουστο – Ανατιμήσεις 13,5% στο μοσχάρι, 6,2% στα ενοίκια και 15,3% στη βενζίνη
Στέγαση, μεταφορές και εστίαση πρόσθεσαν 3,3 μονάδες στον πληθωρισμό
Ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγει τα «χαρτιά» του από τη ΔΕΘ
Στις 5:00' το απόγευμα η συνέντευξη Τύπου του πρώην πρωθυπουργού.
Γεννήθηκε παιδί στην Αθήνα από έμβρυο που είχε κρυοσυντηρηθεί πριν από 22 χρόνια, χρόνο ρεκόρ -Μία βαθιά συγκινητική ιστορία
Ένα σημαντικό ιατρικό επίτευγμα με ιδιαίτερη ανθρώπινη διάσταση καταγράφηκε στην Αθήνα, καθώς μία 54χρονη γυναίκα γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι.
Χανιά: Τουρίστας ζήτησε αποζημίωση από ξενοδόχο, επειδή τον τσίμπησαν κουνούπια -«Καταστράφηκαν οι διακοπές μου»
Μία ιδιαίτερη υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας με Βρετανό τουρίστα να ζητεί αποζημίωση από ξενοδόχο στα Χανιά, καθώς τον τσίμπησαν κουνούπια.
Πρωταθλήτρια στίβου από την Έδεσσα η 21χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Ρόδο -Συγκινούν τα «αντίο»
Σε θλίψη έχει βυθιστεί η κοινωνία της Έδεσσας μετά τον θάνατο της 21χρονης Φαίης Δημητριάδου που έχασε τη ζωή της σε τροχαίο με μηχανή στη Ρόδο.