«Αυτό ήταν το μήνυμά του» - Οι συγκινητικοί επικήδειοι του γιου και του εγγονού του Διονύση Σαββόπουλου - Δείτε βίντεο
Το μήνυμα που προσπαθούσε να μας περάσει, είναι πως είμαστε αυτό που είμαστε, με το σώμα, το αυτοκίνητο, το σπίτι μας και ταυτόχρονα είμαστε κάτι έξω από το υλικό, είπε μεταξύ άλλων ο γιος του Σαββόπουλου, Κορνήλιος
Σε φορτισμένο κλίμα, στο τέλος της εξοδίου ακολουθίας, ανάγνωσαν τους επικηδείους τους ο γιος του Διονύση Σαββόπουλου, Κορνήλιος και ο εγγονός του.
«Τα τραγούδια του πατέρα μου ήταν διπλά, είχαν δύο τραγούδια μέσα στο κάθε τραγούδι. Το ένα έτρεχε μπροστά, το κυρίως θέμα και το άλλο ακολουθούσε από πίσω, στο background, σαν ριάκι σε δύο όχθες. Μου πήρε 57 χρόνια να καταλάβω γιατί το κάνει αυτό. Είχε δύο ζωές. Η μια ήταν πιο άυλη, πνευματική, η άλλη πιο γήινη, πιο σταθερή, πιο υλική. Από τη μια μεριά η ρουτίνα, η καθημερινότητα... Για μένα ξηλώθηκε για να σπουδάσω στην Αμερική. Και από την άλλη όταν αναχωρούσε και πήγαινε να γράψει για εννέα μήνες. Το μήνυμα που προσπαθούσε να μας περάσει, είναι πως είμαστε αυτό που είμαστε, με το σώμα, το αυτοκίνητο, το σπίτι μας και ταυτόχρονα είμαστε κάτι έξω από το υλικό. Όμως η πνευματική και η υλική μεριά τρέχουν μαζί. Αυτό που προσπαθούσε να μας πει, ο θάνατος με τη ζωή είναι μαζί. Ο θάνατος δεν είναι το τέλος. Είναι πνευματικότητα που μας συνοδεύει σε όλη μας τη ζωή. Αυτό ήταν το μήνυμά του» είπε ο Κορνήλιος Σαββόπουλος.
Από την πλευρά του, ο εγγονός του, που δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, είπε: «Από πάντα θυμάμαι να μου μεταδίδεις την αγάπη με ειλικρίνεια, σα να έχει καταλάβει τον πυρήνα της. Ίσως αυτό που ήθελες να καταφέρεις ήταν η ένωση, αυτός ήταν ο γνώμονας για τη ζωή σου. Από μικρός ως τώρα, όταν βρισκόμουν μαζί σου, ένιωθα έναν κόμπο στο λαιμό μου, από συγκίνηση. Σε απλές στιγμές όταν μου έλεγες μια ιστορία ή όταν τρώγαμε μαζί και με ρωτούσες τα νέα μου. Όλες αυτές οι πράξεις είχαν από πίσω μια αυθεντική ανάγκη για ένωση, μέσω της αγάπης».
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε τον υπερυπολογιστή «Δαίδαλο»: Η Ελλάδα είναι πιο μπροστά σε σχέση με άλλες χώρες
Ο «Δαίδαλος» θα παρέχει υπολογιστικούς πόρους σε πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, νεοφυείς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και δημόσιους φορείς.
Καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Αντίστροφη μέτρηση με το βλέμμα στην Τουρκία -Μεταξύ νέας έντασης και χρυσής τομής
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επανέναρξη των ερευνών της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου, με το επόμενο διάστημα να θεωρείται καθοριστικό για την πορεία ενός έργου που έχει βρεθεί επανειλημμένα στο επίκεντρο της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης.
Εγκαινιάζεται ο εθνικός υπερυπολογιστής «Δαίδαλος» στο Λαύριο, έργο προϋπολογισμού 58,9 εκατ. ευρώ
Διαθέτει μετρημένη υπολογιστική επίδοση 85,69 petaflops καταλαμβάνοντας την 31η θέση παγκοσμίως στη λίστα TOP500
Ο Τσίπρας υπέρ των κινητοποιήσεων στη Γαλλία: «Το μήνυμα έρχεται δυνατά» λέει
Ο πρόεδρος της ΕΛ.Α.Σ. ξεκινά περιοδεία στη Θεσσαλία όπου θα έχει συναντήσεις με αγρότες, κτηνοτρόφους, επαγγελματίες και νέους.
Δύο ναυάγια σε Σάμο και Λέσβο μέσα σε λίγες ώρες: 12 νεκροί μετανάστες από ανατροπή σκαφών
Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 37χρονου Τούρκου διακινητή - Και βρέφος ανάμεσα στα θύματα - Μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία οι διασωθέντες.
Θλίψη στην Κρήτη για τον θάνατο του επιχειρηματία Μανώλη Ροδουσάκη σε τροχαίο: Η καμπάνια του να μην βάζει βενζίνη σε οδηγούς μηχανών που δεν φορούσαν κράνος
Ο επιχειρηματίας έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στον ΒΟΑΚ όταν το αυτοκίνητο του συγκρούστηκε με βαν - Τραυματίστηκε η σύζυγός του.