Αυτοκτονία 12χρονου στο σπίτι του: Η ανατριχιαστική ανάρτηση που φέρεται να έκανε και προμήνυε την τραγωδία
«Το παιδί βρέθηκε απαγχονισμένο. Τον βρήκε ο αδερφός του, ο οποίος ενημέρωσε τη μητέρα»
Ανείπωτη είναι η τραγωδία στο Δήμο Φυλής, όπου ένας 12χρονος μαθητής βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο σπίτι του. Τα δύο κεντρικά σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές είναι είτε ότι το παιδί ήταν θύμα σχολικού εκφοβισμού είτε ότι συμμετείχε σε επικίνδυνο διαδικτυακό challenge.
«Το παιδί βρέθηκε απαγχονισμένο. Τον βρήκε ο αδερφός του, ο οποίος ενημέρωσε τη μητέρα. Υπάρχουν στοιχεία ότι αυτό το παιδί δεχόταν bullying, ειδικά στο δημοτικό. Το έλεγε το ίδιο το παιδί, το είχε πει σε κάποιον ψυχολόγο στον οποίο μιλούσε.
Αλλά, τα παιδιά μεταξύ τους μιλάνε και για αυτό το challenge. Οι πληροφορίες λένε ότι μπροστά του το παιδί είχε το τάμπλετ και το κινητό του τηλέφωνο. Κάποιες πληροφορίες λένε ότι ίσως ήταν σε live μετάδοση. Λένε ότι ίσως πριν χρησιμοποιούσε το τάμπλετ ή το κινητό και μετά έκλεισε τις συσκευές. Γίνεται έρευνα να δουν τι περιέχουν οι συσκευές.
Μια μέρα πριν έκανε μια ανάρτηση σε μια εφαρμογή. Είναι σαν να προμηνύει την ενέργεια που θα κάνει. Μια αναδημοσίευση στην ουσία. Δεν είναι το ίδιο το παιδί, είναι ένα κοριτσάκι που λέει ότι “θα πρέπει να δίνεις σημασία όταν ο άλλος δεν νιώθει καλά ή σου λέει ότι θα αυτοκτονήσει γιατί μετά θα είναι αργά όταν ασχοληθείς”», δήλωσε στο Action24 ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής.
Ο ψυχίατρος Δημήτρης Οικονόμου σημείωσε στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό: «Το πρόβλημα είναι ότι μέχρι την ηλικία των 20 ετών ο εγκέφαλος δεν έχει αναπτυχθεί σε πλήρες επίπεδο, που σημαίνει δεν είναι εύκολο να γίνει κρίση σωστή των κινδύνων που μπορεί να έχει μία ενέργεια. Όπως αυτές οι προκλήσεις που είναι η μόδα της εποχής μας, όπου παιδιά με σχετικά χαμηλή αυτοεκτίμηση, που είναι όμως πολύ πιθανό σε αυτές τις ηλικίες η αυτοεκτίμηση να είναι χαμηλότερη, προσπαθούν να τραβήξουν το ενδιαφέρον και συμμετέχουν σε κάτι μη κατανοώντας την επικινδυνότητα της πρόκλησης. Ξέρουν τι είναι αλλά δεν είναι εύκολο να εκτιμήσουν τι είναι αυτό το ρίσκο».
«Δύο φορές στην καριέρα μου έχω πάει σε αυτοκτονία ανηλίκων […]. Και οι δύο περιπτώσεις, σαν αφορμή είχαν το οικογενειακό περιβάλλον, τους γονείς, την καταπίεση. Γιατί το λέω… Υπάρχει πρωτόκολλο. Και το πρωτόκολλο, το πρώτο πράγμα που δίνει να ερευνήσει η Ελληνική Αστυνομία όσον αφορά την αιτία είναι το οικογενειακό περιβάλλον. Είναι υποχρεωμένοι οι αστυνομικοί, μόλις ηρεμήσουν λίγο οι γονείς να μιλήσουν μαζί τους. Οι γονείς πολλές φορές κάτι γνωρίζουν. Για να μην παρεξηγηθούμε δεν κατηγορούμε τους γονείς», είπε, από την πλευρά του, σε δηλώσεις του στον Alpha ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.
«Συνήθως την πόρτα της εξιχνίασης μάς την ανοίγουν οι γονείς. Συνήθως καταλαβαίνουν και υπάρχει ένα πρελούδιο. Υπάρχουν γονείς, οι οποίοι καταλαβαίνουν τα σημάδια, αλλά δεν προλαβαίνουν», συμπλήρωσε.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Βρέθηκε η σορός της 90χρονης μέσα σε σεντόνια στο υπόγειο του σπιτιού της οικογένειας στον Μαραθώνα
Συνεχίζονται οι έρευνες για τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου της ηλικιωμένης - Εισαγγελέας, ιατροδικαστής και ανθρωπολόγος στη μονοκατοικία του Μαραθώνα
Το Βρετανικό Μουσείο «μοιράζει» δεξιά κι αριστερά θραύσματα από τα Γλυπτά του Παρθενώνα – Το «όχι» της Αθήνας
Πως κινείται η ελληνική κυβέρνηση και τι «βλέπουν» ότι κρύβεται πίσω από την απόφαση των Βρετανών να «δανείζουν» τα κλεμμένα Γλυπτά σε άλλα μουσεία
Ενώπιον του ανακριτή οι 3 κατηγορούμενοι για το νεκρό βρέφος στην Κυψέλη - Τα αποτελέσματα του DNA για τα παιδιά και οι ανατριχιαστικές καταθέσεις
Τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA επιβεβαίωσαν τη βιολογική σχέση του βρέφους και των δύο εκ των τριών ανήλικων παιδιών με το ζευγάρι, ενώ οι καταθέσεις των κατηγορούμενων αποκαλύπτουν αντιφατικούς και ανατριχιαστικούς ισχυρισμούς για τις συνθήκες θανάτου και την απόκρυψη της σορού.
Οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών στα νέα σχολικά βιβλία Δημοτικού - Η απάντηση της κυβέρνησης
Τι απαντά ο συγγραφέας των βιβλίων.
«Δεν θυμάμαι πού την έβαλα, είναι προσωπικά θέματα αυτά» λέει η 68χρονη από τον Μαραθώνα που είπε ότι έθαψε τη μητέρα της για να παίρνει τη σύνταξη
«Έχει κάνει παρανομία η μητέρα μου αλλά ούτε σε εμένα δεν λέει τι έχει κάνει» λέει ο γιος της 68χρονης και εγγονός της εξαφανισμένης ηλικιωμένης.
Ο Μητσοτάκης θα εξαγγείλει στη ΔΕΘ 12 μέτρα που θα απλώνονται ως τις εκλογές - Σκέψεις για κάλπες τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου
Ως αφετηρία μιας μακράς προεκλογικής περιόδου αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τη φετινή ΔΕΘ και η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε βατήρα για την ανάπτυξη από τον πρωθυπουργό της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής του 2027, του προγράμματος της ΝΔ για την επόμενη τετραετία και της αντεπίθεσης για την ανάκτηση του χαμένου εδάφους στη Βόρεια Ελλάδα.