Belharra: Στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης η φρεγάτα «Κίμων» θα πλεύσει από την Πειραϊκή – Συνοδεία οι ανάστροφες πλώρες των«Ολυμπιάς» – «Αβέρωφ»
Ιστορικά πλοία, φρεγάτες, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και «ήρεμα νερά», το σκηνικό είναι έτοιμο για να καλωσορίσει αύριο, Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2026, όχι μόνο το Πολεμικό Ναυτικό αλλά όλη η Ελλάδα το νέο υπερσύγχρονο πλοίο της, την φρεγάτα «Κίμων» τύπου Belharra.
Στις 12.00 αύριο το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί να πλεύσει η φρεγάτα «Κίμων» από την Πειραϊκή έναντι της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, ενώ την πρώτη ελληνική Belharra θα συνοδεύσουν οι ανάστροφες πλώρες του ιστορικού θωρακισμένου καταδρομικού «Αβέρωφ» και της αθηναϊκής τριήρους «Ολυμπιάς».
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τασούλα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια αναμένεται να επιβιβαστούν στις 11.00 π.μ. με ελικόπτερο στην φρεγάτα, όσο αυτή θα πλέει προς τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας.
Το Πολεμικό Ναυτικό έδωσε στη δημοσιότητα και ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται το ταξίδι της πρώτης ελληνικής Belharra από την Γαλλία προς την Ελλάδα και τη στιγμή που συνοδεύεται για πρώτη φορά από άλλο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, την φρεγάτα «ΑΙΓΑΙΟΝ».
ΦΓ ΚΙΜΩΝ
Το μέλλον του Πολεμικού Ναυτικού καταπλέει....🇬🇷⚓🇬🇷#hellenicnavy #hellenic #navy pic.twitter.com/nKR5UbmpEg
— Πολεμικό Ναυτικό (@NavyGR) January 14, 2026
Ο «Κίμωνας» έφτασε σήμερα, Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2026, στις ελληνικές θάλασσες, με τον Αρχηγό ΓΕΝ Δημήτριο Ελευθέριο Κατάρα να την υποδέχεται με ένα ναυτικό σήμα.
Την φρεγάτα «KΙΜΩΝ» δεν παρέλειψαν να «καλωσορίσουν» και οι γείτονές μας, καθώς δύο τουρκικά ATR-72 πραγματοποίησαν 3 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 7 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Πρέβεζα: Μεγάλη κινητοποίηση για φωτιά στο Θεσπρωτικό – Στη μάχη και εναέρια μέσα
Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο
Οδηγός με κλεμμένο αυτοκίνητο παραβίασε STOP στην Ηλιούπολη και συγκρούστηκε με ταξί – Δείτε εικόνες
Το ταξί από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης κατέληξε να κρέμεται σε αυλή σπιτιού
Επένδυση ύψους 4,2 εκατ. ευρώ από την Lidl Ελλάς για το πλήρως ανανεωμένο κατάστημά της στον Γέρακα
Ένας σύγχρονος χώρος 1.302 τ.μ. που συνδυάζει την τεχνολογία, τη βιωσιμότητα και την αναβαθμισμένη αγοραστική εμπειρία.
Ιός Δυτικού Νείλου: Αττική και Θεσσαλία παραμένουν στο επίκεντρο της έξαρσης - «Ιδιαίτερη προσοχή μέχρι τέλος Σεπτέμβρη», λέει η Παγώνη
Η Ματίνα Παγώνη συνέστησε προσοχή στους πολίτες, λέγοντας μάλιστα ότι από τις αρχές του Οκτωβρίου αναμένεται να βελτιωθεί η εικόνα της έξαρσης – 13 χρόνων παιδί ανάμεσα σε 290 κρούσματα που εκδηλώθηκαν φέτος.
Βρέθηκε η σορός της 90χρονης μέσα σε σεντόνια στο υπόγειο του σπιτιού της οικογένειας στον Μαραθώνα
Συνεχίζονται οι έρευνες για τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου της ηλικιωμένης - Εισαγγελέας, ιατροδικαστής και ανθρωπολόγος στη μονοκατοικία του Μαραθώνα
Το Βρετανικό Μουσείο «μοιράζει» δεξιά κι αριστερά θραύσματα από τα Γλυπτά του Παρθενώνα – Το «όχι» της Αθήνας
Πως κινείται η ελληνική κυβέρνηση και τι «βλέπουν» ότι κρύβεται πίσω από την απόφαση των Βρετανών να «δανείζουν» τα κλεμμένα Γλυπτά σε άλλα μουσεία