Δείπνο προς τιμήν των Ελλήνων πυροσβεστών παρέθεσε η πρέσβης του Ισραήλ
«Όταν όλοι οι άλλοι τρέχουν μακριά από τη φωτιά, εσείς τρέχετε προς αυτήν», είπε απευθυνόμενη στους πυροσβέστες, ευχαριστώντας τους για το έργο τους στην Ελλάδα αλλά και για την προστασία Ισραηλινών πολιτών που βρίσκονται στη χώρα
Δείπνο προς τιμήν των Ελλήνων πυροσβεστών παρέθεσε στην κατοικία της η πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Πνινάτ Γιανάι, σε μια βραδιά αφιερωμένη στην προσφορά και το έργο τους.
Η πρέσβης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη σημασία της Σουκκά στην εβραϊκή παράδοση, σημειώνοντας ότι συμβολίζει την προστασία, την ταπεινότητα και τη φιλοξενία. Όπως ανέφερε, δεν θα μπορούσε να σκεφτεί πιο κατάλληλο χώρο για να υποδεχθεί ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην προστασία των άλλων.
«Όταν όλοι οι άλλοι τρέχουν μακριά από τη φωτιά, εσείς τρέχετε προς αυτήν», είπε απευθυνόμενη στους πυροσβέστες, ευχαριστώντας τους για το έργο τους στην Ελλάδα αλλά και για την προστασία Ισραηλινών πολιτών που βρίσκονται στη χώρα.
Η Γιανάι αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ στην αντιμετώπιση μεγάλων πυρκαγιών, υπενθυμίζοντας τις περιπτώσεις κατά τις οποίες η μία χώρα έχει σπεύσει να συνδράμει την άλλη σε δύσκολες στιγμές.
Αναλυτικά η ανάρτηση της
«Χθες, είχα την τιμή να υποδεχθώ τους Έλληνες πυροσβέστες στο σπίτι μου και να τους φιλοξενήσω για δείπνο στη Σουκκά μου, σε μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη σε εκείνους και στην προσφορά τους.
Μοιράστηκα μαζί τους το νόημα της Σουκκά στην εβραϊκή παράδοση. Μας θυμίζει την προστασία που έλαβε ο λαός μας κατά την πορεία του στην έρημο, αλλά μας διδάσκει επίσης την ταπεινότητα και τη σημασία του να ανοίγουμε τις πόρτες μας και να υποδεχόμαστε επισκέπτες. Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ πιο ουσιαστικό χώρο για να φιλοξενήσω ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην προστασία των άλλων.
Τους είπα ότι το να είσαι πυροσβέστης είναι ένα ξεχωριστό λειτούργημα: όταν όλοι οι άλλοι τρέχουν μακριά από τη φωτιά, εσείς τρέχετε προς αυτήν. Είστε πρόθυμοι να διακινδυνεύσετε τη ζωή σας για να σώσετε ανθρώπους που μπορεί να μη γνωρίζετε και να μη συναντήσετε ποτέ ξανά.
Τους ευχαρίστησα για το εξαιρετικά δύσκολο έργο που επιτελούν για την Ελλάδα, αλλά και εκ μέρους των Ισραηλινών. Η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς των Ισραηλινών, με εκατοντάδες χιλιάδες να την επισκέπτονται κάθε χρόνο. Δεν έχω λοιπόν καμία αμφιβολία ότι, όλα αυτά τα χρόνια —και ασφαλώς κατά τις σοβαρές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού— οι Έλληνες πυροσβέστες έχουν σώσει και προστατεύσει και πολλούς Ισραηλινούς. Όταν σώζετε ζωές στην Ελλάδα, πολύ συχνά σώζετε και τις δικές μας ζωές.
Μιλήσαμε επίσης για τις φορές που η Ελλάδα έσπευσε να βοηθήσει το Ισραήλ σε μεγάλες πυρκαγιές, αλλά και για τις φορές που το Ισραήλ έστειλε δυνάμεις και βοήθεια στην Ελλάδα στις δικές της δύσκολες στιγμές. Ακόμη και μπροστά στη φωτιά, οι δύο χώρες μας στέκονται πλάι πλάι — ακόμη μία δυνατή έκφραση της βαθιάς και ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας.
Αυτό με αγγίζει βαθιά ως Ισραηλινή. Το να τρέχεις προς τον κίνδυνο για να προστατεύσεις άλλους, ακόμη και διακινδυνεύοντας τη δική σου ζωή, είναι βαθιά ριζωμένο στο ισραηλινό DNA.
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ακούσαμε έναν Έλληνα γιατρό που είχε επιστρέψει από ένα εκτενές πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στο Ισραήλ και μοιράστηκε την εμπειρία του από την εργασία του στο Ιατρικό Κέντρο Sheba. Ακούσαμε επίσης τον Ταξίαρχο ε.α. Ντέντι Σίμχι, πρώην επικεφαλής της Πυροσβεστικής και Διασωστικής Υπηρεσίας του Ισραήλ και ανώτερο διοικητή των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο Ντέντι μίλησε για τον γιο του, Γκάι Σίμχι, του οποίου η μνήμη ας είναι ευλογία. Στις 7 Οκτωβρίου, αφού κατάφερε να διαφύγει από το φεστιβάλ Nova, ο Γκάι επέλεξε να προστατεύσει με το ίδιο του το σώμα δεκάδες νέους στο κιμπούτς Ρεΐμ και σκοτώθηκε πολεμώντας τους τρομοκράτες. Μεγάλωσε σε ένα σπίτι όπου έμαθε ότι το να τρέχεις προς τη φωτιά και να σώζεις άλλους είναι καθήκον. Και στις πιο τρομακτικές στιγμές, αυτό ακριβώς έκανε.
Στο τέλος της βραδιάς, απένειμα στους πυροσβέστες τιμητικό έπαινο εκ μέρους της Πρεσβείας του Ισραήλ.
Ήταν μια βαθιά συγκινητική βραδιά θάρρους, θυσίας, φιλοξενίας και αμοιβαίας ευθύνης. Και πάνω απ’ όλα, μια βραδιά βαθιάς ευγνωμοσύνης προς εκείνους που τρέχουν προς τη φωτιά, ώστε οι άλλοι να μπορέσουν να βγουν ζωντανοί.»
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Ρυθμίσεις-ανάσα για τους οφειλέτες: 120 δόσεις για τα συσσωρευμένα χρέη, «ασπίδα» απέναντι στους servicers - Όλα τα νέα μέτρα
Τι θα ισχύει για τις ρυθμίσεις χρεών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία: Οι δόσεις, το ελάχιστο ποσό καταβολής, το επιτόκιο, οι κρίσιμες ημερομηνίες - Τα 8+8 μέτρα για τα δικαιώματα των οφειλετών και την αυστηρότερη εποπτεία των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων
Καβάλα: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» στον 16χρονο ποδοσφαιριστή που υπέστη θανατηφόρο χτύπημα στο κεφάλι σε αγώνα
Άνθρωποι κάθε ηλικίας και πολλοί από τον χώρο του αθλητισμού, βρίσκονται στο πλευρό της οικογένειας του 16χρονου
Ρυθμίσεις σε 120 δόσεις από 72, «φρένο» στους servicers και επιδότηση στα καύσιμα ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης
Τέσσερις νέες παρεμβάσεις για καύσιμα και οφειλές - Στα 15 λεπτά η επιδότηση στο diesel κίνησης, φτάνει στα 20 λεπτά με τις προσφορές των διυλιστηρίων - Κάτω από €1,75 θα διατεθεί το πετρέλαιο θέρμανσης - Αυστηρότεροι όροι και πρόστιμα για τις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων
«Η Γάκα διψούσε για χρήμα και εξουσία, φοβόμασταν τη στραβή από τις παλαβομάρες της» λέει πρώην συνεργάτης του Θεοδωρόπουλου
«Η Ιωάννα Γάκα ήταν το αφεντικό της σχέσης τους» είπε ο πρώην συνεργάτης του γιατρού, ενώ για τον Ηλία Θεοδωρόπουλο ανάφερε πως «πολλές φορές του άρεσε να φέρνει ασθενείς και εργαζόμενες σε δύσκολη θέση αλλά στο όριο»
Συγκλονίζει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου που έχασε τη σύζυγό του από καρκίνο: Η ψευτοκλινική στα Σκόπια, οι «σπηλιές απομαγνητισμού» και τα μανιταροχάπια
Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης μίλησε για τη σύζυγό του που έφυγε από τη ζωή πριν από τρία χρόνια μετά από θεραπεία τύπου πλασμαφαίρεσης σε κλινική στα Σκόπια, όπου οδηγήθηκε αναζητώντας μια διαφορετική προσέγγιση για την ασθένειά της