ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 14 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Δίκη για το Μάτι: Έξω από το Εφετείο οι συγγενείς των θυμάτων – «Είμαστε καμένες ψυχές, σωματικά και πνευματικά»

Δίκη για το Μάτι: Έξω από το Εφετείο οι συγγενείς των θυμάτων – «Είμαστε καμένες ψυχές, σωματικά και πνευματικά»

Συγγενείς και εγκαυματίες κρατούν πλακάτ ζητώντας δικαιοσύνη για όσους χάθηκαν στη φονική φωτιά, εν αναμονή της εισαγγελικής αγορεύσεως

Με φωνές και εντάσεις συνεχίζεται και σήμερα (13.03.2025) η δίκη για την πολύνεκρη φωτιά στο Μάτι.

Το Εφετείο Αθηνών (στο οποίο διεξάγεται η δίκη) είναι γεμάτο είτε από ανθρώπους που έζησαν τη φρίκη της φωτιάς στο Μάτι, είτε από συγγενείς των θυμάτων που χάθηκαν στην τραγωδία.

Και ενώ όλοι περιμένουν την αγόρευση της εισαγγελέως, η οποία θα δείξει τους ενόχους για το δυστύχημα με τους 104 νεκρούς, ξέσπασε ένταση όταν ξεκίνησαν να μπαίνουν στην αίθουσα οι συγγενείς των θυμάτων. Στο σημείο ούτως ή άλλως υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κατάφεραν να κατευνάσουν τα πνεύματα.

Από νωρίς το πρωί, έξω από το Εφετείο έχουν μαζευτεί οι συγγενείς των θυμάτων, που κρατώντας πλακάτ με τις λέξεις «κακούργημα» και «δικαιοσύνη», ζητούν αυστηρότερες ποινές σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση.

«Εγκαυματίας και η ίδια και εκπροσωπώ και τους συγγενείς των θανόντων και τους εγκαυματίες. Εμάς ό,τι ήταν να δείξει η ιστορία το έχει ήδη υποδείξει. Είμαστε καμένες ψυχές, σωματικά και πνευματικά. Αυτό που ζητάμε και ευχόμαστε είναι μια αγαλλίαση. Μια αγαλλίαση στις ψυχές μας και μια απονομή δικαιοσύνης η οποία θα βοηθήσει να μη ξανασυμβεί οτιδήποτε άλλο κακό», είπε αρχικά η Κάλλι Αναγνώστου, εγκαυματίας στο Μάτι και πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών κατά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Τροχαίο ατύχημα στη λεωφόρο Ηρακλείου: Αυτοκίνητο καρφώθηκε σε παρκαρισμένο όχημα και ανετράπη – Απεγκλωβίστηκε με τραύματα η οδηγός
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Τροχαίο ατύχημα στη λεωφόρο Ηρακλείου: Αυτοκίνητο καρφώθηκε σε παρκαρισμένο όχημα και ανετράπη – Απεγκλωβίστηκε με τραύματα η οδηγός