ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 14 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Δημοσκόπηση Alco: Άνοδος για ΝΔ και ΕΛΑΣ, πτώση για το ΠΑΣΟΚ – Χαμηλή η απήχηση για το κόμμα Σαμαρά

Δημοσκόπηση Alco: Άνοδος για ΝΔ και ΕΛΑΣ, πτώση για το ΠΑΣΟΚ – Χαμηλή η απήχηση για το κόμμα Σαμαρά

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα που θεωρούνται σημαντικότερα από τους πολίτες, η ακρίβεια αναδεικνύεται ως το κυρίαρχο πρόβλημα, συγκεντρώνοντας το 51% των απαντήσεων.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Άνοδος της Νέας Δημοκρατίας και της ΕΛΑΣ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Alco, με το ΠΑΣΟΚ και την Ελπίδα για τη Δημοκρατία να μειώνουν τα ποσοστά τους.

Στη δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ενίσχυση των ποσοστών της φτάνοντας στο 24,4%, ενώ το ίδιο συμβαίνει και για το ποσοστό της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης που ανέρχεται στο 15,3%.

Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 9,7% βρίσκεται στην τρίτη θέση εμφανίζοντας πτώση, κάτι το οποίο συμβαίνει και με την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» της Μαρίας Καρυστιανού.

Στην τέταρτη θέση η Ελληνική Λύση με 6,9% (6,7% τον Ιούνιο) και έπονται Ελπίδα για τη Δημοκρατία με 6,4% (7,8%), ΚΚΕ με 6,2% (6,4%), Πλεύση Ελευθερίας με 3,6% (3,1%), ΜεΡΑ 25 με 2,7% (2,3%), Φωνή Λογικής 2,5% (2,3%), Νίκη 1,4% (1,4%), ΣΥΡΙΖΑ με 1,2% (1,3%) και Δημοκράτες 0,5% (1%).

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να ψηφίσουν ένα κόμμα που θα έκανε ο Αντώνης Σαμαράς, η πλειονότητα των συμμετεχόντων εμφανίζεται αρνητική, καθώς το 83% δηλώνει ότι κάτι τέτοιο είναι λίγο έως καθόλου πιθανό. Αντίθετα, μόλις το 12% εκτιμά ότι θα ήταν αρκετά ή πολύ πιθανό να προχωρήσει σε μια τέτοια επιλογή.

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα που θεωρούνται σημαντικότερα από τους πολίτες, η ακρίβεια αναδεικνύεται ως το κυρίαρχο πρόβλημα, συγκεντρώνοντας το 51% των απαντήσεων. Ακολουθούν η διαφθορά με 22%, η λειτουργία των θεσμών με 9%, η εγκληματικότητα με 6%, το μεταναστευτικό με 4%, ενώ η παιδεία και το στεγαστικό καταγράφουν από 2% αντίστοιχα.

Γιώργος Μαζωνάκης: Ο συγκινητικός λόγος του Μητροπολίτη Νίκαιας στο μνημόσυνο – «Ευαίσθητη ψυχή και παιδί του Θεού»
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Γιώργος Μαζωνάκης: Ο συγκινητικός λόγος του Μητροπολίτη Νίκαιας στο μνημόσυνο – «Ευαίσθητη ψυχή και παιδί του Θεού»
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Τακάακι Νεμότο: Ο Ιάπωνας διπλωμάτης που αποχαιρετά την Ελλάδα με Καβάφη και σε άπταιστα ελληνικά
Νίκος Λεβέντης: Θρίλερ με τον θάνατο υπεύθυνου ασφαλείας σε στρατιωτικό χώρο - Το μυστικό, το άβατο και οι 50 κάμερες
Aρχαία νομίσματα και αντικείμενα βρέθηκαν σε μαντρί στις Σέρρες -Οι αρχές εντόπισαν και ναρκωτικά, μία σύλληψη