Δολοφονία βρεφών στην Αμαλιάδα: Τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη της Ειρήνης Μουρτζούκου
Η εισαγγελέας που εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης έκρινε ότι είναι πιθανό να διαπράξει όσο παραμένει ελεύθερη και άλλες παρόμοιες πράξεις - Η Μουρτζούκου θα πάει σήμερα στην Ευελπίδων για την εκτέλεση του εντάλματος και στη συνέχεια στην Πάτρα για να απολογηθεί
Τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων που είχαν οριστεί από την ΕΛ.ΑΣ. σε συνδυασμό με τις καταθέσεις που είχαν λάβει τα έμπειρα στελέχη του Ανθρωποκτονιών είναι τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη της Ειρήνης Μουρτζούκου για τον θάνατο των βρεφών στην Αμαλιάδα.
Όπως εξήγησαν στο protothema.gr καλά ενημερωμένες πηγές, ο εισαγγελέας και η ανακρίτρια που χειρίζονται την υπόθεση αξιολόγησαν τα πορίσματα του πνευμονολόγου, της νευρολόγου και των δύο παθολογοανατόμων και σε συνδυασμό με τις καταθέσεις που είχαν στα χέρια τους έκριναν πως πρέπει να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης καθώς η κατηγορούμενη είναι πιθανό να διαπράξει όσο παραμένει ελεύθερη και άλλες παρόμοιες πράξεις.
Η Ειρήνη Μουρτζούκου συνελήφθη σε ξενοδοχείο των Αθηνών και, σύμφωνα με πληροφορίες, κατηγορείται για τη δολοφονία των δύο παιδιών της σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα, για τη δολοφονία ενός ακόμη βρέφους και για απόπειρα ανθρωποκτονίας μίας φίλης της (φέρεται να προσπάθησε να την πνίξει) με την οποία στο παρελθόν είχαν στενές σχέσεις.
Η κατηγορούμενη πέρασε το βράδυ στη ΓΑΔΑ, ενώ το ένταλμα θα εκτελεστεί σήμερα Τρίτη στον εισαγγελέα εκτελέσεων ποινών στην Ευελπίδων και στη συνέχεια η Ειρήνη Μουρτζούκου θα μεταβεί στην Πάτρα για να απολογηθεί στην ανακρίτρια.
Ο σύνηγορός της, Νίκος Αλεξανδρής, που την επισκέφθηκε στη ΓΑΔΑ το βράδυ της Δευτέρας είπε «την είδα, σίγουρα δεν είναι σε καλή κατάσταση. Περιμένει όμως να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, για να μιλήσει, να πει αυτά που θέλει να πει και λέει τόσο καιρό». Ο συνήγορος κ. Αλεξανδρής χαρακτήρισε τη σύλληψή της Ειρήνης ως «αναμενόμενη εξέλιξη. Τώρα αν θα γινόταν σήμερα, αύριο ή μεθαύριο ήταν κάτι που πιθανολογούσαμε, αλλά δεν μπορούσαμε να ξέρουμε ποια θα ήταν η ακριβής ημέρα. [...] Θα πάρουμε τη δικογραφία και θα μπορέσουμε να απαντήσουμε σε κάθε μία από της κατηγορίες. Η ίδια υποστηρίζει ότι είναι αθώα και περιμένει να φανεί αυτό στα πλαίσια της δίκης».
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε τον υπερυπολογιστή «Δαίδαλο»: Η Ελλάδα είναι πιο μπροστά σε σχέση με άλλες χώρες
Ο «Δαίδαλος» θα παρέχει υπολογιστικούς πόρους σε πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, νεοφυείς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και δημόσιους φορείς.
Καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Αντίστροφη μέτρηση με το βλέμμα στην Τουρκία -Μεταξύ νέας έντασης και χρυσής τομής
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επανέναρξη των ερευνών της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου, με το επόμενο διάστημα να θεωρείται καθοριστικό για την πορεία ενός έργου που έχει βρεθεί επανειλημμένα στο επίκεντρο της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης.
Εγκαινιάζεται ο εθνικός υπερυπολογιστής «Δαίδαλος» στο Λαύριο, έργο προϋπολογισμού 58,9 εκατ. ευρώ
Διαθέτει μετρημένη υπολογιστική επίδοση 85,69 petaflops καταλαμβάνοντας την 31η θέση παγκοσμίως στη λίστα TOP500
Ο Τσίπρας υπέρ των κινητοποιήσεων στη Γαλλία: «Το μήνυμα έρχεται δυνατά» λέει
Ο πρόεδρος της ΕΛ.Α.Σ. ξεκινά περιοδεία στη Θεσσαλία όπου θα έχει συναντήσεις με αγρότες, κτηνοτρόφους, επαγγελματίες και νέους.
Δύο ναυάγια σε Σάμο και Λέσβο μέσα σε λίγες ώρες: 12 νεκροί μετανάστες από ανατροπή σκαφών
Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 37χρονου Τούρκου διακινητή - Και βρέφος ανάμεσα στα θύματα - Μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία οι διασωθέντες.
Θλίψη στην Κρήτη για τον θάνατο του επιχειρηματία Μανώλη Ροδουσάκη σε τροχαίο: Η καμπάνια του να μην βάζει βενζίνη σε οδηγούς μηχανών που δεν φορούσαν κράνος
Ο επιχειρηματίας έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στον ΒΟΑΚ όταν το αυτοκίνητο του συγκρούστηκε με βαν - Τραυματίστηκε η σύζυγός του.