Δούκας: Να γίνουν προκριματικές εκλογές για τους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Σε συνέντευξή του ο Δήμαρχος Αθηναίων άφησε αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ μίλησε για το Συνέδριο, τη λειτουργία του ΠΑΣΟΚ και το διάλογο με την κεντροαριστερά
Με αιχμές προς το Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και με προτάσεις εν’ όψει του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί ο Χάρης Δούκας να περιγράψει τα αναγκαία βήματα για την υπέρβαση της «ακούνητης βελόνας» στις δημοσκοπήσεις.
«Αυτόνομη πορεία δε σημαίνει "κλείνομαι στο καβούκι μου"», τονίζει ο Δήμαρχος Αθηναίων αφήνοντας αιχμές εναντίον της ηγεσίας και ζητώντας το ΠΑΣΟΚ να είναι ένα ανοιχτό κόμμα και πιο συμμετοχικό.
Να συγκροτηθεί η Επιτροπή ψηφοδελτίων
Παράλληλα, ο Χάρης Δούκας προτείνει να συγκροτηθεί η Επιτροπή ψηφοδελτίων και μάλιστα να γίνουν προκριματικές εκλογές για τους υποψήφιους βουλευτές, ενώ επιμένει στην πρότασή του να υπάρξει ψήφισμα στο Συνέδριο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα κάνει μετεκλογική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία.
Με συνέντευξή του απόψε στο Action 24 το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι «δεν έχουμε καταφέρει να πείσουμε ότι είμαστε μια ξεκάθαρη πρόταση» και προσθέτει ότι γι αυτό πρέπει να κατατεθούν οι προτάσεις στο Συνέδριο, «ο καθένας να βάλει το λιθαράκι του» και να υπάρξει ψήφισμα –εφ' όσον επικρατήσει βέβαια η άποψή του- ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία.
«Όσο αφήνουμε τα θέματα στο φλου, τόσο δημιουργούνται ζητήματα», λέει ο Δήμαρχος Αθηναίων και συμπληρώνει ότι «θα πάμε κεντροαριστερά φυσικά, ΠΑΣΟΚ είμαστε».
Υπέρ ανοιχτού πολιτικού Συνεδρίου
Ο κ. Δούκας τάσσεται υπέρ ενός ανοιχτού πολιτικού Συνεδρίου «γιατί αλλιώς θα μπούμε σε μια αντιπαράθεση μηχανισμών και θα βγούμε από το Συνέδριο "μαχαιρωμένοι"».
Όσον αφορά στο διάλογο επαναλαμβάνει ότι μπορεί να γίνει παραδείγματος χάρη για τη συνταγματική αναθεώρηση και με τον κ. Φάμελλο και με άλλες προοδευτικές δυνάμεις. «Δεν ξέρω αν θα κάνει κόμμα ο κ. Τσίπρας, αν θέλει να συμμετάσχει στο διάλογο με το ΠΑΣΟΚ, να συμμετάσχει», σημειώνει.
Τέλος, για τη Μαρία Καρυστιανού επισημαίνει ότι «σέβομαι τον αγώνα της, με μεγάλη χαρά θα ακούσουμε τις θέσεις της και μετά θα τοποθετηθούμε».
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Γιάννης Αλαφούζος: Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Nova
Οι συζητήσεις του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζου, με τη NOVA βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.
Γιώργος Μαζωνάκης: Νέα ντοκουμέντα - Η στιγμή που φτάνει με ταξί στο ιατρείο - Πού ήταν ο 58χρονος γιατρός την ώρα της πλασμαφαίρεσης
Τι έγινε τη μέρα που πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης - Η κρίσιμη κατάθεση του οδηγού ταξί, οι αντιφάσεις των υπαλλήλων του ιατρείου και το πρωτόκολλο που δεν τήρησε η 56χρονη γιατρός
Γιώργος Μαζωνάκης: "Επί 1,5 ώρα ήταν χωρίς τις αισθήσεις του στο ιατρείο" - Τι αποκάλυψε ο δικηγόρος του
Οι γιατροί τον τράβηξαν φωτογραφία την ώρα της πλασμαφαίρεσης - Ο δικηγόρος του Γιώργου Μαζωνάκη, μιλά για τις συνθήκες θανάτου του τραγουδιστή, στο ιατρείο
Καλαμαριά: Έπεσε δέντρο σε παιδική χαρά - Τραυματίστηκαν μητέρα και παιδί
Ένα δέντρο έπεσε σε παιδική χαρά στην Καλαμαριά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν μια μητέρα και το παιδί της.
Περιπέτεια για 26χρονο και 24χρονη στη Σαμοθράκη - Τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια πεζοπορίας
Στην επιχείρηση συμμετείχαν 8 πυροσβέστες με 2 οχήματα.
Αλέξης Τσίπρας στην 90ή ΔΕΘ: Καινοτομία, παραγωγή και ευχές για επιστροφή του Απόλλωνα Καλαμαριάς στα «μεγάλα σαλόνια»
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της ΕΛ.Α.Σ συνομίλησε με φοιτητές, νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες.