Εισαγγελική πρόταση για τον δολοφόνο της Κυριακής Γρίβα - Απορρίπτει τους ισχυρισμούς για ψυχιατρικά προβλήματα
Η εισαγγελέας προτείνει να δικαστεί ο δράστης με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
«Καταπέλτης» είναι η εισαγγελική πρόταση για τον δράστη της δολοφονίας της Κυριακής Γρίβα, έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, τον περασμένο Απρίλιο. Η δικαστική λειτουργός απορρίπτει τους ισχυρισμούς του δράστη για ψυχιατρικά προβλήματα.
Η εισαγγελέας προτείνει να δικαστεί ο δράστης με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σύμφωνα με το STAR.
«Ενεργώντας με πρόθεση και ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση δηλαδή ευρισκόμενος σε απόλυτη συνείδηση των πραττομένων, με την έννοια της δυνατότητας αντίληψης της πράξεως του και των συνεπειών αυτών σκότωσε έξω από το αστυνομικό τμήμα την Κυριακή Γρίβα. Ο κατηγορούμενος φαίνεται να είναι ελεύθερος ενεργού ψυχοπαθολογίας, η δε ψυχική του κατάσταση δεν του απαγόρευε να έχει αντίληψη της πραγματικότητας», αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας.
Ο δράστης «προέβη σε νηφάλια εκτέλεση της επίθεσης εναντίον της παθούσης και έπειτα από επίμονη και συστηματική παρακολούθησή της».
«Από την αρχή φωνάζουμε ότι αυτός ο άνθρωπος είναι στα καλά του, το είχε σχεδιασμένο. Ποιος είναι τρελός; Ένας πού οδηγάει μηχανάκι;», είπε ο Αθανάσιος Γρίβας, πατέρας της Κυριακής.
«Αυτός ο άνθρωπος δεν άφηνε στιγμή την Κυριακή. Δεν ήθελε να την αφήσει να ζήσει μακριά από εκείνον. Και όταν αποφάσισε να απομακρυνθεί από τον κακοποιητή της, της αφαίρεσε τη ζωή», είπε η δικηγόρος του πατέρα της Κυριακής, Ελένη Μαζαράκη.
Ο κατηγορούμενος που παραμένει προφυλακισμένος στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού περιμένει το βούλευμα για τη δίκη του.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: «15 επώνυμοι με επιβαρυμένο οργανισμό επιβεβαιώνουν ότι δεν τους αναλάμβανα», ισχυρίζεται ο 58χρονος γιατρός
Η γραμμή του 58χρονου γιατρού για να πετύχει την αποφυλάκισή του, τα αποκαλυπτικά έγγραφα και η έξωση από το ιατρείο της οδού Καρνεάδου.
Κλινική Θεσσαλονίκης: Μετά τις χημειοθεραπείες χωρίς άδεια, έλεγχος και στα 11 θεραπευτήρια του ομίλου -Τι εξετάζει ο ΕΟΠΥΥ
Στη Θεσσαλονίκη νοσηλεύονται 46 ασθενείς στην κλινική που οδηγείται σε σφράγιση – Περίπου 300 συνολικά στις δομές του ομίλου
Αγρίνιο: Αγωνιστικό βγήκε από την πορεία του στην «2η Ανάβαση» - Διασωληνωμένος ο νεαρός οδηγός
Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής κατά τη διάρκεια της 2ης Ανάβασης Αγρινίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας νεαρός οδηγός.
Μετά τον Ιερώνυμο και ο Βαρθολομαίος χαιρέτισε τη συμφωνία Ελλάδας – Βουλγαρίας για την ανταλλαγή κειμηλίων
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκφράζει ικανοποίηση για την επιστροφή 48 ιερών κειμηλίων στην Ελλάδα.
Λήξη συναγερμού στη Βουλή μετά το τηλεφώνημα για βόμβα
Άγνωστος επικοινώνησε με το τηλεφωνικό κέντρο της Βουλής και ανέφερε ότι θα σημειωθεί έκρηξη βόμβας.
Τρόμος για γονείς με μικρά παιδιά στον ΒΟΑΚ – Το αυτοκίνητό τους άρπαξε φωτιά εν κινήσει
Διερχόμενοι οδηγοί έσπευσαν να βοηθήσουν - Στο σημείο και η Πυροσβεστική