ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

ΕΟΔΥ: 4 θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου και 21 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

ΕΟΔΥ: 4 θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου και 21 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

Εκτός από τους δήμους που έχουν καταγραφεί κρούσματα σε ανθρώπους, ο ΕΟΔΥ χαρακτηρίζει ως «υψηλού κινδύνου» τους δήμους Αμαρουσίου, Ηρακλείου και Φιλοθέης - Ψυχικού και την 1η και 4η δημοτική κοινότητα του δήμου Αθηναίων

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Από την αρχή της περιόδου επιτήρησης της λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου, έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί συνολικά 42 εγχώρια κρούσματα, εκ των οποίων τα 37 κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και πέντε κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, διαγνώσθηκαν /δηλώθηκαν 21 νέα εγχώρια κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου. Συνολικά, κατά την περίοδο 2026 έως και σήμερα, έχουν καταγραφεί τέσσερις θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 65 ετών.

Ο συνολικός αριθμός ασθενών που νοσηλεύονται είναι 13. Σε κλινικές εκτός ΜΕΘ/ ΜΑΦ νοσηλεύονται 8, σε ΜΕΘ 5. Έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο 25 ασθενείς.

Κρούσματα έχουν καταγραφεί και διερευνηθεί σε 21 δήμους της χώρας, σε 8 περιφερειακές ενότητες, στις Περιφέρειες Αττικής, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας, και συγκεκριμένα στις περιφερειακές ενότητες: Ανατολικής Αττικής, Βορείου Τομέα Αθηνών, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Νοτίου Τομέα Αθηνών, Δυτικής Αττικής, Καρδίτσας, Λάρισας και Πέλλας.

Θεωρείται αναμενόμενη η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα, τόσο στις ίδιες, όσο και σε νέες περιοχές, που δεν μπορούν με ασφάλεια να προβλεφθούν. Ιδίως στην Περιφέρεια Αττικής καταγράφεται φέτος ιδιαίτερα έντονη κυκλοφορία του ιού, με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, σε συγκεκριμένες περιοχές/ περιφερειακές ενότητες.

Η Ελλάδα «κλέβει» τους εκατομμυριούχους της Βρετανίας: Γιατί οι ισχυροί του χρήματος κοιτούν πλέον προς Αθήνα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Η Ελλάδα «κλέβει» τους εκατομμυριούχους της Βρετανίας: Γιατί οι ισχυροί του χρήματος κοιτούν πλέον προς Αθήνα
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Δεν μας έδωσαν πληροφορίες, μόνο ότι ήρθε για μια θεραπεία: Οι διασώστες του ΕΚΑΒ «καίνε» Γάκα και Θεοδωρόπουλο για τον θάνατο του Μαζωνάκη