Επέκταση του επιδόματος κώφωσης για όλους τους κωφούς ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης - «Διορθώνουμε μια διαχρονική αδικία»
Μέχρι σήμερα το επίδομα των 391 ευρώ δινόταν σε κωφούς μέχρι 18 ετών και σε συνταξιούχους από 65 ετών και άνω
Την επέκταση του επιδόματος κώφωσης σε όλους τους κωφούς ανεξαρτήτως ηλικίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών.
«Διορθώνουμε μια διαχρονική αδικία καθώς το επίδομα κώφωσης των 391 ευρώ δινόταν στα παιδιά από 0-18 ετών και μετά στους συνταξιούχους άνω των 65 ετών. Αυτή η αδικία ανήκει στο παρελθόν. Όλοι οι κωφοί θα λαμβάνουν το επίδομα ανεξαρτήτως ηλικίας» είπε ο πρωθυπουργός.
Όπως εξήγησε και καταγράφει το protothema.gr, «θέλουμε να υιοθετούμε δίκαιες πολιτικές και να αντιμετωπίζουμε κάθε κατηγορία αναπηρίας ξεχωριστά» προαναγγέλλοντας ότι «μετά το Πάσχα θα γίνουν ανακοινώσεις για πρόσληψη πληροφορίας από τη δημόσια τηλεόραση μέσω υποτιτλισμού».
«Στόχος μας είναι κάθε ημέρα που περνάει να κάνουμε ένα βήμα για μια πιο δίκαιη κοινωνία ώστε να σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε τα άτομα με αναπηρία ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας» είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι «αυτές οι δράσεις υλοποιούνται επειδή η οικονομία πηγαίνει καλύτερα και έχουμε δημοσιονομικό χώρο προς αξιοποίηση».
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη, επίσης, τη διοίκηση και τους εργαζομένους στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών «ειδικά για το έργο τους στα ζητήματα έγκαιρης διάγνωσης και παρέμβασης σε παιδιά με προβλήματα ακοής ώστε να γίνουν τελείως λειτουργικά όταν θα μπουν στη σχολική διαδικασία».
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Μαραθώνας: «Ήθελα τη σύνταξη γιατί δεν είχα άλλη δουλειά», λέει η κόρη που έκρυψε τη μητέρα της στο υπόγειο
Ανέφερε ότι η μητέρα της έπαιρνε περίπου 1.000 ευρώ σύνταξη και παραδέχτηκε ότι δεν δήλωσε τον θάνατό της ώστε να συνεχίσει να παίρνει τα χρήματα
Φωτιά στο Άλσος Γαλατσίου: Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής
Οι καπνοί από την φωτιά είναι ορατοί σε πολλές περιοχές της Αττικής
Ο δράστης φώναζε στον αστυνομικό «ρίξε μου» και τον πλησίαζε με το μαχαίρι: Πολίτες περιγράφουν πώς έγινε η επίθεση στο ΑΤ Μάνδρας
«Έσπασε την πόρτα γιατί ο αστυνομικός την κρατούσε με πίεση για να μην μπει μέσα», είπε γυναίκα που βρισκόταν στο κτίριο για να βγάλει ταυτότητα
Γεωργιάδης για τις μεταγγίσεις στο Παίδων «Αγία Σοφία»: Θα παύσει άμεσα η ταλαιπωρία των 800 ασθενών
Καταρτίστηκε σχέδιο για την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων - Στο νοσοκομείο μεταγγίζονται 800 πάσχοντες
500.000 ταμειακές στο «μάτι» της Εφορίας: Κλείνει η «τρύπα» στα φορολογικά έσοδα
Μόνο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2026, τα έσοδα από ΦΠΑ αυξήθηκαν κατά 13,1%, δηλαδή κατά 1,69 δισ. ευρώ, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2025
Κυβερνητικές πηγές για Αλέξη Τσίπρα: Άλλα είπε στην ομιλία, άλλα έστειλαν γραπτώς
«Το μόνο σίγουρο είναι πως κάποια πράγματα δεν θα αλλάξουν ποτέ, μεταξύ των οποίων και η έμφυτη τάση του κυρίου Τσίπρα να πολιτεύεται προσπαθώντας να εξαπατήσει τους πολίτες», σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές