ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 17 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Eπίδομα θέρμανσης: Αναλυτικά τα ποσά για την δεύτερη δόση

Eπίδομα θέρμανσης: Αναλυτικά τα ποσά για την δεύτερη δόση

Το επίδομα καλύπτει μέχρι και το 50% του συνολικού κόστους αγοράς καυσίμων, ενώ το ελάχιστο ποσό που εγγυάται το κράτος για κάθε δικαιούχο ανέρχεται σε 100 ευρώ

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Μέχρι την Παρασκευή 30 Μαΐου αναμένεται να ολοκληρωθεί η καταβολή της δεύτερης δόσης για το επίδομα θέρμανσης, το οποίο αφορά σε αγορές καυσίμων που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα από 1 Οκτωβρίου 2024 έως και 31 Μαρτίου 2025.

Η πληρωμή αφορά μόνο αγορές για τις οποίες έχουν εκδοθεί παραστατικά έως τις 15 Απριλίου 2025 και έχουν υποβληθεί τα σχετικά στοιχεία στην ΑΑΔΕ έως τις 30 Απριλίου 2025.

Το επίδομα καλύπτει μέχρι και το 50% του συνολικού κόστους αγοράς καυσίμων, ενώ το ελάχιστο ποσό που εγγυάται το κράτος για κάθε δικαιούχο ανέρχεται σε 100 ευρώ.

Σημαντικά μεγαλύτερα θα είναι όμως τα ποσά που θα δοθούν στους δικαιούχους που μένουν σε περιοχές με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, όπως η Φλώρινα και τα ορεινά χωριά της Ηπείρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως έως τις 30 Ιουλίου 2025 θα καταβληθεί το υπόλοιπο του επιδόματος για αγορές που αφορούν καταναλώσεις από 1η Οκτωβρίου 2024 έως 31 Μαρτίου 2025 και των οποίων τα παραστατικά έχουν εκδοθεί έως την 30η Ιουνίου 2025 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Ιουλίου 2025.

Τα ποσά του επιδόματος

-Το ποσό του επιδόματος θέρμανσης κυμαίνεται μεταξύ 100 και 800 ευρώ.

-Σε περιοχές με υψηλό κλιματικό συντελεστή, όπως η Ελάτη, το Πάπιγκο και η Κοζάνη, το ποσό αυξάνεται κατά 25%, με αποτέλεσμα να αγγίζει τα 1.000 ευρώ.

Ενώ σε περιπτώσεις περιοχών με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, το ανώτατο όριο μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 1.200 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτης δόσης του επιδόματος θέρμανσης καταβλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2024 σε 1.227.275 δικαιούχους.

Σκέρτσος για την απαγόρευση των social media στους κάτω των 15: «Δίνουμε λύση αναλογική, συμβατή με ΕΕ και πρωτίστως εφαρμόσιμη»
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Σκέρτσος για την απαγόρευση των social media στους κάτω των 15: «Δίνουμε λύση αναλογική, συμβατή με ΕΕ και πρωτίστως εφαρμόσιμη»
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Περιστέρι: Συγκλονιστική μαρτυρία για την υπόθεση με την ατροπίνη – «Ο 41χρονος μας έλεγε “με φαρμακώνει” και δεν τον πιστεύαμε»
Νέα επίθεση Σαμαρά σε Μητσοτάκη για την ακρίβεια: Παρέμβαση του κράτους για την ανακούφιση νοικοκυριών – «Τα έκανα ακόμη και με μνημόνια»
Υπόθεση Μαζωνάκη: Entonox και Dexdor οι αναισθητικές ουσίες που ζητούσε η γιατρός από την αναισθησιολόγο – Τα μηνύματα που αντάλλασσαν