Eπίδομα θέρμανσης: Αναλυτικά τα ποσά για την δεύτερη δόση
Το επίδομα καλύπτει μέχρι και το 50% του συνολικού κόστους αγοράς καυσίμων, ενώ το ελάχιστο ποσό που εγγυάται το κράτος για κάθε δικαιούχο ανέρχεται σε 100 ευρώ
Μέχρι την Παρασκευή 30 Μαΐου αναμένεται να ολοκληρωθεί η καταβολή της δεύτερης δόσης για το επίδομα θέρμανσης, το οποίο αφορά σε αγορές καυσίμων που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα από 1 Οκτωβρίου 2024 έως και 31 Μαρτίου 2025.
Η πληρωμή αφορά μόνο αγορές για τις οποίες έχουν εκδοθεί παραστατικά έως τις 15 Απριλίου 2025 και έχουν υποβληθεί τα σχετικά στοιχεία στην ΑΑΔΕ έως τις 30 Απριλίου 2025.
Το επίδομα καλύπτει μέχρι και το 50% του συνολικού κόστους αγοράς καυσίμων, ενώ το ελάχιστο ποσό που εγγυάται το κράτος για κάθε δικαιούχο ανέρχεται σε 100 ευρώ.
Σημαντικά μεγαλύτερα θα είναι όμως τα ποσά που θα δοθούν στους δικαιούχους που μένουν σε περιοχές με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, όπως η Φλώρινα και τα ορεινά χωριά της Ηπείρου.
Αξίζει να σημειωθεί πως έως τις 30 Ιουλίου 2025 θα καταβληθεί το υπόλοιπο του επιδόματος για αγορές που αφορούν καταναλώσεις από 1η Οκτωβρίου 2024 έως 31 Μαρτίου 2025 και των οποίων τα παραστατικά έχουν εκδοθεί έως την 30η Ιουνίου 2025 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Ιουλίου 2025.
Τα ποσά του επιδόματος
-Το ποσό του επιδόματος θέρμανσης κυμαίνεται μεταξύ 100 και 800 ευρώ.
-Σε περιοχές με υψηλό κλιματικό συντελεστή, όπως η Ελάτη, το Πάπιγκο και η Κοζάνη, το ποσό αυξάνεται κατά 25%, με αποτέλεσμα να αγγίζει τα 1.000 ευρώ.
Ενώ σε περιπτώσεις περιοχών με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, το ανώτατο όριο μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 1.200 ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως η πρώτης δόσης του επιδόματος θέρμανσης καταβλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2024 σε 1.227.275 δικαιούχους.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Μαραθώνας: «Ήθελα τη σύνταξη γιατί δεν είχα άλλη δουλειά», λέει η κόρη που έκρυψε τη μητέρα της στο υπόγειο
Ανέφερε ότι η μητέρα της έπαιρνε περίπου 1.000 ευρώ σύνταξη και παραδέχτηκε ότι δεν δήλωσε τον θάνατό της ώστε να συνεχίσει να παίρνει τα χρήματα
Φωτιά στο Άλσος Γαλατσίου: Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής
Οι καπνοί από την φωτιά είναι ορατοί σε πολλές περιοχές της Αττικής
Ο δράστης φώναζε στον αστυνομικό «ρίξε μου» και τον πλησίαζε με το μαχαίρι: Πολίτες περιγράφουν πώς έγινε η επίθεση στο ΑΤ Μάνδρας
«Έσπασε την πόρτα γιατί ο αστυνομικός την κρατούσε με πίεση για να μην μπει μέσα», είπε γυναίκα που βρισκόταν στο κτίριο για να βγάλει ταυτότητα
Γεωργιάδης για τις μεταγγίσεις στο Παίδων «Αγία Σοφία»: Θα παύσει άμεσα η ταλαιπωρία των 800 ασθενών
Καταρτίστηκε σχέδιο για την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων - Στο νοσοκομείο μεταγγίζονται 800 πάσχοντες
500.000 ταμειακές στο «μάτι» της Εφορίας: Κλείνει η «τρύπα» στα φορολογικά έσοδα
Μόνο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2026, τα έσοδα από ΦΠΑ αυξήθηκαν κατά 13,1%, δηλαδή κατά 1,69 δισ. ευρώ, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2025