ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Eurostat: Μόνο ένας στους 10 Έλληνες φιλτράρει ό,τι διαβάζει στο ίντερνετ - Η μόνη χώρα με μονοψήφιο αριθμό στην ΕΕ

Eurostat: Μόνο ένας στους 10 Έλληνες φιλτράρει ό,τι διαβάζει στο ίντερνετ - Η μόνη χώρα με μονοψήφιο αριθμό στην ΕΕ

Περίπου οι εννέα στους δέκα Έλληνες δεν προσπάθησαν να επαληθεύσουν την εγκυρότητα των πληροφοριών ή του περιεχομένου που βρήκαν στο διαδίκτυο μέσω άλλων πηγών.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Μπορεί για πολλούς να μην αποτελεί έκπληξη, ωστόσο η Ελλάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση στην εξακρίβωση της εγκυρότητας των πληροφοριών ή του περιεχομένου που βρήκαν στο διαδίκτυο μέσω άλλων πηγών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τη Eurostat, η χώρα μας είναι η μόνη από όλες στην Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει μονοψήφιο ποσοστό, στο οποίο ανέρχεται μόλις στο 9,8%. Κοινώς, εννέα στους δέκα Έλληνες "καταπίνουν αμάσητο" ό,τι τους σερβίρει το διαδίκτυο.

Το πρόβλημα, βεβαίως, δεν είναι μόνο ελληνικό. Ο μέσος όρος στην ΕΕ για το 2025 είναι πολύ χαμηλός, αφού το ποσοστό ανέρχεται σε 29,2%. Δηλαδή, μόνο τρεις στους δέκα είναι εκείνοι που φιλτράρουν όσα διαβάζουν στο διαδίκτυο.

Πάνω από την Ελλάδα βρίσκεται η Λιθουανία με 14,9% και στην τρίτη θέση από το τέλος είναι η Ρουμανία με σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από τη χώρα μας, 18,2%, αλλά και πάλι ανησυχητικά χαμηλό.

Όσο για τα υψηλότερα ποσοστά, στην πρώτη θέση και με διαφορά 10 ποσοστιαίων μονάδων από τη δεύτερη, είναι η Ιρλανδία με 63,6%. Ακολουθεί η Ολλανδία με 53,1%, ενώ το άτυπο βάθρο συμπληρώνει το Λουξεμβούργο με 45,2% -δηλαδή κάτω από το μισό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurostat (@eu_eurostat)

Θρίλερ στην Κυψέλη: Βρέθηκε και δεύτερη σακούλα με οστά στην Αλεπότρυπα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Θρίλερ στην Κυψέλη: Βρέθηκε και δεύτερη σακούλα με οστά στην Αλεπότρυπα
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Πώς πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης: Πήγε για πλασμαφαίρεση σε ιδιωτική κλινική στο Κολωνάκι και υπέστη ανακοπή
Παρίσι: Ο Μητσοτάκης παρουσίασε ενώπιον του Μακρόν τον πρώτο Έλληνα αστροναύτη που θα πάει στο διάστημα