ΕΥΔΑΠ: Αύξηση κατά 6,2 % στην κατανάλωση νερού στο εννεάμηνο 2024
H συνεχόμενη αύξηση της κατανάλωσης οδήγησε σε σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 6,4%
Αύξηση κατά 6,2% παρουσίασε η κατανάλωση νερού στο πρώτο εννιάμηνο του 2024 και οφείλεται κατά κύριο λόγο στον μέσο όρο υψηλών θερμοκρασιών που που επικράτησαν στην Αττική την συγκεκριμένη περίοδο, όπως ανακοίνωσε η ΕΥΔΑΠ.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η συνεχόμενη αύξηση της κατανάλωσης οδήγησε σε σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 6,4%. Τα έσοδα από την παροχή υπηρεσιών ύδρευσης αυξήθηκαν κατά 7,3% στα 178,6 εκατ. € ενώ τα έσοδα από υπηρεσίες αποχέτευσης αυξήθηκαν κατά 5,2% στα 80 εκατ. €. Το τρίτο τρίμηνο του 2024 ο κύκλος εργασιών παρουσίασε αύξηση 5,1% και διαμορφώθηκε σε 105,2 εκατ. € από 100 εκατ. €.
Το λειτουργικό κόστος προ αποσβέσεων παρουσίασε αύξηση κατά 4% και διαμορφώθηκε στα 228,7 εκατ. € από 219,6 εκατ. € την αντίστοιχη περίοδο του 2023. Οι βασικοί παράγοντες που διαμόρφωσαν το λειτουργικό κόστος είναι:
Α) η αύξηση στις αμοιβές και έξοδα προσωπικού κατά 10% (9,7 εκατ. €) λόγω κυρίως εφάπαξ καταβολής ποσών καθώς και της υπογραφής νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
Β) η αύξηση στα έξοδα τρίτων κατά 14% (6 εκατ. €), κυρίως λόγω των αυξημένων εξόδων συντήρησης των ΚΕΛ Μεγαρέων και Κορωπίου που εντάχθηκαν στη λειτουργία της Εταιρείας
Γ) τη μείωση των διαφόρων προβλέψεων κατά 9,9 εκατ €, κυρίως λόγω της μείωσης των προβλέψεων στις επίδικες υποθέσεις από 4 σε – 8,1 εκατ. €.
Οπως αναφέρει η ΕΥΔΑΠ η αύξηση του κύκλου εργασιών επηρέασε τους δείκτες μέτρησης αποδοτικότητας. Τα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) για το εννεάμηνο του 2024 διαμορφώθηκαν στα 51,1 εκατ. ευρώ από 43,6 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 17,2%. Το EBITDA margin διαμορφώθηκε στο 18% από 17%. Αναφορικά με το τρίτο τρίμηνο του 2024, το EBITDA εμφανίζονται μειωμένο κατά 14,4% στα 20,9 εκατ. € σε σχέση με τα 24,4 εκατ. € του 2023 καθώς τα λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν κατά 12% από 75,4 εκατ. € σε 84,3 εκατ. €.
Επίσης, αυξημένα κατά 36,4% παρουσιάζονται τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT) για το εννεάμηνο του 2024 τα οποία διαμορφώθηκαν στα 19,3 εκατ. ευρώ από 14,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2023. Το EBIT margin διαμορφώθηκε στο 7% από 5%.
Κατά το εννεάμηνο του 2024 τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 24,9 εκατ. ευρώ από 16,7 εκατ. ευρώ το 2023, αυξημένα κατά 49,5%.
Τα κέρδη μετά από φόρους αυξήθηκαν κατά 58,8% στα 17 εκατ. € από 10,7 το εννεάμηνο του 2023. Το καθαρό περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε στο 6% από 4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση ότι η παραπάνω χρηματοοικονομική πληροφόρηση δεν έχει υπαχθεί σε έλεγχο από ανεξάρτητο ορκωτό ελεγκτή λογιστή.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Πρέβεζα: Μεγάλη κινητοποίηση για φωτιά στο Θεσπρωτικό – Στη μάχη και εναέρια μέσα
Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο
Οδηγός με κλεμμένο αυτοκίνητο παραβίασε STOP στην Ηλιούπολη και συγκρούστηκε με ταξί – Δείτε εικόνες
Το ταξί από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης κατέληξε να κρέμεται σε αυλή σπιτιού
Επένδυση ύψους 4,2 εκατ. ευρώ από την Lidl Ελλάς για το πλήρως ανανεωμένο κατάστημά της στον Γέρακα
Ένας σύγχρονος χώρος 1.302 τ.μ. που συνδυάζει την τεχνολογία, τη βιωσιμότητα και την αναβαθμισμένη αγοραστική εμπειρία.
Ιός Δυτικού Νείλου: Αττική και Θεσσαλία παραμένουν στο επίκεντρο της έξαρσης - «Ιδιαίτερη προσοχή μέχρι τέλος Σεπτέμβρη», λέει η Παγώνη
Η Ματίνα Παγώνη συνέστησε προσοχή στους πολίτες, λέγοντας μάλιστα ότι από τις αρχές του Οκτωβρίου αναμένεται να βελτιωθεί η εικόνα της έξαρσης – 13 χρόνων παιδί ανάμεσα σε 290 κρούσματα που εκδηλώθηκαν φέτος.
Βρέθηκε η σορός της 90χρονης μέσα σε σεντόνια στο υπόγειο του σπιτιού της οικογένειας στον Μαραθώνα
Συνεχίζονται οι έρευνες για τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου της ηλικιωμένης - Εισαγγελέας, ιατροδικαστής και ανθρωπολόγος στη μονοκατοικία του Μαραθώνα
Το Βρετανικό Μουσείο «μοιράζει» δεξιά κι αριστερά θραύσματα από τα Γλυπτά του Παρθενώνα – Το «όχι» της Αθήνας
Πως κινείται η ελληνική κυβέρνηση και τι «βλέπουν» ότι κρύβεται πίσω από την απόφαση των Βρετανών να «δανείζουν» τα κλεμμένα Γλυπτά σε άλλα μουσεία