Για λίγες ώρες Υφυπουργός - Το παρασκήνιο της παραίτησης Δοξιάδη και οι εξηγήσεις που έδωσε στην κυβέρνηση
Στην κυβέρνηση αντελήφθησαν το θέμα με το πρόστιμο της Επιτροπής Ανταγωνισμού χθες, μετά τις «βολές» της αντιπολίτευσης - Όταν ο κ. Δοξιάδης είχε ερωτηθεί πριν υπουργοποιηθεί, αν υπάρχει κάτι που πρέπει να γνωρίζει η κυβέρνηση, απάντησε αρνητικά.
Δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στην κυβέρνηση η απόφαση της παραίτησης του Αρίστου Δοξιάδη την οποία, κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν ότι ο πρώην, πλέον, υφυπουργός έλαβε μόνος του.
Στην κυβέρνηση αντελήφθησαν το θέμα με την «υπόθεση Απόλλων» και το καταλογισθέν πρόστιμο της Επιτροπής Ανταγωνισμού χθες, μετά τις «βολές» της αντιπολίτευσης. Κατά πληροφορίες, όταν ο κ. Δοξιάδης είχε ερωτηθεί πριν υπουργοποιηθεί, αν υπάρχει κάτι που πρέπει να γνωρίζει η κυβέρνηση, απάντησε αρνητικά. Βεβαίως, αυτό δεν ερευνήθηκε και περαιτέρω.
Μετά την ανάδειξη της υπόθεσης, κυβερνητικά στελέχη επικοινώνησαν με τον κ. Δοξιάδη, ζητώντας του διευκρινίσεις. Το μεσημέρι, κυβερνητικά στελέχη έλεγαν ότι αναμενόταν μια απάντηση του κ. Δοξιάδη στην πρωινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Τότε το protothema.gr επικοινώνησε με τον κ. Δοξιάδη, ο οποίος ανέφερε ότι «το σκέφτεται» αν θα απαντήσει. Ο πρώην υφυπουργός ανέφερε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου τις λεπτομέρειες από την υπόθεση ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού, επεσήμανε όμως ότι στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης είχε αθωωθεί τελεσίδικα το 2013, καθώς δεν είχε ενεργό εμπλοκή στην ουσία της υπόθεσης, παρά το ότι ήταν κατά τω νόμω υπεύθυνος.
Εντούτοις και μη θέλοντας να εμπλακεί στην αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση, ο κ. Δοξιάδης επέλεξε την οδό της παραίτησης.
Ο ίδιος αναφέρει ότι ήθελε κατ’αυτόν τον τρόπο να προστατεύσει την κυβέρνηση από μια στείρα αντιπαράθεση και ο κ. Μητσοτάκης έκανε αποδεκτή την παραίτησή του. Τις επόμενες ώρες ή το πολύ ημέρες θα ανακοινωθεί ο διάδοχός του που μένει να φανεί αν θα είναι τεχνοκράτης ή βουλευτής της ΝΔ.
Παραιτήθηκε ο Αρίστος Δοξιάδης από υφυπουργός Ανάπτυξης
Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αρίστος Δοξιάδης - αρμόδιος για την έρευνα και την καινοτομία - μία μέρα μετά την ορκωμοσία του.
Ο Αρίστος Δοξιάδης ανακοίνωσε την παραίτησή του μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, όπου έκανε λόγο για «ανήθικο πόλεμο», αποδίδοντας την απόφασή του στις επιθέσεις που δέχθηκε από την αντιπολίτευση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την υπουργοποίηση του κ. Δοξιάδη είχε απευθύνει ερώτημα στην κυβέρνηση για το εάν ο τελευταίος υπήρξε νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας «Απόλλων» που καταδικάστηκε δυο φορές από την Επιτροπή Ανταγωνισμού (αποφάσεις 452 και 455 του 2009) για πρακτικές που συνιστούν κατάχρηση συλλογικής δεσπόζουσας θέσης και της επιβλήθηκαν μεγάλα πρόστιμα.
Ο κ. Δοξιάδης αναφέρει ότι για την υπόθεση αυτή έχει αθωωθεί από ποινικό δικαστήριο αλλά παραιτείται για να προστατεύσει τον εαυτό του και την κυβέρνηση από ένα «κυνήγι μαγισσών».
Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο ανήθικος πόλεμος που εξαπέλυσε εναντίον μου η αντιπολίτευση, με ανυπόστατες επιθέσεις ήδη από την πρώτη μέρα της ορκωμοσίας μου στην κυβέρνηση, με προσγείωσε απότομα στη σκληρή πολιτική πραγματικότητα», έγραψε χαρακτηριστικά.
Η παραίτησή του έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και αναμένεται η αντικατάστασή του τις επόμενες ημέρες.
Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση του Αρίστου Δοξιάδη:
«Αποφάσισα να παραιτηθώ
Ο ανήθικος πόλεμος που εξαπέλυσε εναντίον μου η αντιπολίτευση, με ανυπόστατες επιθέσεις ήδη από την πρώτη μέρα της ορκομωσίας μου στην κυβέρνηση, με προσγείωσε απότομα στη σκληρή πολιτική πραγματικότητα.
Σε όσους με κατηγόρησαν για την υπόθεση της εταιρίας ΑΠΟΛΛΩΝ απαντώ ότι έχω δικαστεί και αθωωθεί από ποινικό δικαστήριο το 2013, που με απάλλαξε ρητά από κάθε κατηγορία που σχετίζεται με όσα σήμερα μου καταλογίζει η αντιπολίτευση. Προσθέτω ότι από τη στιγμή που τελείωσε το δικαστήριο, δεν είχα καμία όχληση από καμία αρχή, παρόλο που άλλαξαν τόσες κυβερνήσεις. Συνεπώς άνθρακες ο θησαυρός.
Επειδή δεν θέλω να σπαταλήσω τη ζωή μου σε τέτοιες διαμάχες, αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση του Υφυπουργού Έρευνας και Καινοτομίας, τόσο για λόγους προσωπικής ηρεμίας όσο και για λόγους προστασίας της κυβέρνησης και του χαρτοφυλακίου που έχω αναλάβει από ένα κυνήγι μαγισσών.
Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό για την τιμητική του πρόταση για αυτό το χαρτοφυλάκιο που είναι τόσο σημαντικό για το μέλλον. Λυπάμαι που η πολιτική τοξικότητα αποτρέπει τους ενεργούς πολίτες από το να συμβάλλουν στις συλλογικές προσπάθειες για την πρόοδο».
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Σπέτσες: Άγρια επίθεση σε πλοίαρχο κατά τη φόρτωση οχημάτων - Στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα το θύμα
Άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος ζητεί η ΠΕΜΕΝ για τους αυτουργούς του αιματηρού συμβάντος στις Σπέτσες.
Συνελήφθη στην Αρτέμιδα μεθυσμένος οδηγός που απείλησε με μαχαίρι αστυνομικούς μετά από τροχαίο
Ο 25χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και προσέκρουσε σε δύο σταθμευμένα οχήματα.
Περιστέρι: Συγκλονιστική μαρτυρία για την υπόθεση με την ατροπίνη – «Ο 41χρονος μας έλεγε “με φαρμακώνει” και δεν τον πιστεύαμε»
«Η 41χρονη δηλητηρίασε την πεθερά της, η μητέρα του γιατρού έβλεπε ξανθιά γυναίκα στο νοσοκομείο και ήθελε να ορμήσει, την περνούσε για τη νύφη της» λέει συγγενής του 41χρονου.
Νέα επίθεση Σαμαρά σε Μητσοτάκη για την ακρίβεια: Παρέμβαση του κράτους για την ανακούφιση νοικοκυριών – «Τα έκανα ακόμη και με μνημόνια»
Πρόταση για μείωση του ανώτατου ΦΠΑ από 24% σε 23% και της φορολογίας στην εστίαση - Αιχμές για τα υπερπλεονάσματα
Υπόθεση Μαζωνάκη: Entonox και Dexdor οι αναισθητικές ουσίες που ζητούσε η γιατρός από την αναισθησιολόγο – Τα μηνύματα που αντάλλασσαν
Εξετάζεται το αν η αναισθησιολόγος προμήθευε παράνομα τις ουσίες στην γιατρό - Οι αντιφάσεις, η συνεργασία τους και το «δεν ήξερα» της 61χρονης