Γιώργος Λάνθιμος: «Όχι» από το ΚΑΣ στο αίτημά του για γυρίσματα στην Ακρόπολη
Ο πολυβραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης ήθελε να γυρίσει στον Ιερό Βράχο το φινάλε της νέας του ταινίας
Ο Γιώργος Λάνθιμος είχε ονειρευτεί να γυρίσει στην Ακρόπολη τις τελευταίες, ανατρεπτικές σκηνές της νέας του ταινίας, με τίτλο «Bugonia», θα χρειαστεί ωστόσο να αναζητήσει άλλο χώρο καθώς δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια. Η γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, στο αίτημα του πολυβραβευμένου Έλληνα σκηνοθέτη ήταν ομόφωνα αρνητική.
Συγκεκριμένα η εταιρεία παραγωγής της ταινίας «Either Or Productions» είχε αιτηθεί στο αρμόδιο συμβούλιο του υπουργείου Πολιτισμού να τής χορηγηθεί άδεια για την πραγματοποίηση γυρισμάτων στον Ιερό Βράχο στις 10 Απριλίου. Σημείωναν μάλιστα πως για το στήσιμο και την ολοκλήρωση της διαδικασίας χρειαζόταν να δεσμεύσουν τον αρχαιολογικό χώρο για τέσσερις συνολικά ημέρες.
Το ενδεχόμενο να παραμείνει η Ακρόπολη κλειστή για το κοινό για ένα τετραήμερο σε συνδυασμό με το σενάριο των σκηνών που επρόκειτο να γυριστούν, οι οποίες παραπέμπουν σε μια ολοκληρωτική καταστροφή με σκόρπια πτώματα, λίγο πριν η ελπίδα και η ίδια η ύπαρξη αναγεννηθούν πάνω στο μνημείο - παγκόσμιο σύμβολο του Πολιτισμού, φαίνεται πως ήταν τα βασικά σημεία που εμπόδισαν τα μέλη του ΚΑΣ να ανάψουν το πράσινο φως στον Γιώργο Λάνθιμο.
Σε μια προσπάθεια να βρεθεί εναλλακτική λύση, μέλος του Συμβουλίου αντιπρότεινε να χρησιμοποιηθεί ο λόφος του Φιλοπάππου για τα γυρίσματα οι εκπρόσωποι της εταιρείας παραγωγής, ωστόσο, δεν έδειξαν να ενδιαφέρονται.
Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, «Bugonia», που θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2025, αποτελεί το ριμέικ του κορεάτικου φιλμ του 2003 «Save the Green Planet», σε σκηνοθεσία Τζανγκ Τζουν-Χουάν και παραγωγή CJ Entertainment, της εταιρείας που το 2019 έβγαλε τα οσκαρικά «Παράσιτα».
Στην λανθιμική εκδοχή της, στην οποία πρωταγωνιστές θα είναι η σταθερή πλέον συνεργάτιδα του Έλληνα σκηνοθέτη Έμα Στόουν και ο Τζέσι Πλέμονς με τον οποίο έχει επίσης ξαναδουλέψει, η ταινία θα παρακολουθεί δύο νεαρούς άνδρες που έχουν εμμονή με τις θεωρίας συνωμοσίας και απαγάγουν την ισχυρή διευθύνουσα σύμβουλο μιας μεγάλης εταιρείας, καθώς θεωρούν ότι είναι εξωγήινη με αποστολή την καταστροφή του πλανήτη.
Πρόκειται, όπως λένε οι πληροφορίες, για μια μαύρη κωμωδία επιστημονικής φαντασίας, με έντονα στοιχεία εκκεντρικότητας, μια δόση ρομαντικής κομεντί αλλά και δυνατές στιγμές αστυνομικού θρίλερ, έναν απαιτητικό συνδυασμό τη συνταγή επιτυχίας του οποίου, όμως, ο Λάνθιμος έχει αποδείξει πως τη γνωρίζει πολύ καλά.
Το μεγαλύτερος μέρος των γυρισμάτων της ταινίας, σύμφωνα με το protothema.gr, φέρεται να έχει ήδη πραγματοποιηθεί, σε Αγγλία και Νέα Υόρκη ενώ η Αθήνα και η Ακρόπολη φάνταζαν ως ιδανικός τόπος για το ανατρεπτικό φινάλε της. Μετά το «όχι» του ΚΑΣ, όμως, ο Γιώργος Λάνθιμος και οι συνεργάτες του, μεταξύ των οποίων ο σεναριογράφος του επιτυχημένου «Succession» Γουίλ Τρέισι, θα πρέπει να αλλάξουν τα αρχικά τους σχέδια.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Μαραθώνας: «Ήθελα τη σύνταξη γιατί δεν είχα άλλη δουλειά», λέει η κόρη που έκρυψε τη μητέρα της στο υπόγειο
Ανέφερε ότι η μητέρα της έπαιρνε περίπου 1.000 ευρώ σύνταξη και παραδέχτηκε ότι δεν δήλωσε τον θάνατό της ώστε να συνεχίσει να παίρνει τα χρήματα
Φωτιά στο Άλσος Γαλατσίου: Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής
Οι καπνοί από την φωτιά είναι ορατοί σε πολλές περιοχές της Αττικής
Ο δράστης φώναζε στον αστυνομικό «ρίξε μου» και τον πλησίαζε με το μαχαίρι: Πολίτες περιγράφουν πώς έγινε η επίθεση στο ΑΤ Μάνδρας
«Έσπασε την πόρτα γιατί ο αστυνομικός την κρατούσε με πίεση για να μην μπει μέσα», είπε γυναίκα που βρισκόταν στο κτίριο για να βγάλει ταυτότητα
Γεωργιάδης για τις μεταγγίσεις στο Παίδων «Αγία Σοφία»: Θα παύσει άμεσα η ταλαιπωρία των 800 ασθενών
Καταρτίστηκε σχέδιο για την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων - Στο νοσοκομείο μεταγγίζονται 800 πάσχοντες
500.000 ταμειακές στο «μάτι» της Εφορίας: Κλείνει η «τρύπα» στα φορολογικά έσοδα
Μόνο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2026, τα έσοδα από ΦΠΑ αυξήθηκαν κατά 13,1%, δηλαδή κατά 1,69 δισ. ευρώ, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2025
Κυβερνητικές πηγές για Αλέξη Τσίπρα: Άλλα είπε στην ομιλία, άλλα έστειλαν γραπτώς
«Το μόνο σίγουρο είναι πως κάποια πράγματα δεν θα αλλάξουν ποτέ, μεταξύ των οποίων και η έμφυτη τάση του κυρίου Τσίπρα να πολιτεύεται προσπαθώντας να εξαπατήσει τους πολίτες», σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές