Γλυφάδα: Ποινική δίωξη στον 46χρονο που δολοφόνησε τον 80χρονο πατέρα του
Ο δράστης οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή.
Ποινική δίωξη σε βάρος του 46χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία του πατέρα του στη Γλυφάδα άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει πλέον τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.
Μετά την εμφάνισή του ενώπιον του εισαγγελέα, οδηγήθηκε σε τακτικό ανακριτή, όπου και παραπέμφθηκε προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση. Ωστόσο, υπάρχει το ενδεχόμενο να ζητήσει προθεσμία και να απολογηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.
Το έγκλημα αποκαλύφθηκε λίγο μετά τις 8:00 το πρωί της Κυριακής, όταν οι γείτονες της οικογένειας κάλεσαν τις Αρχές, ενημερώνοντας πως είδαν τον 46χρονο να επιτίθεται στον 80χρονο πατέρα του στην είσοδο της πολυκατοικίας που διαμένουν στην οδό Γυθείου στη Γλυφάδα.
Ο δράστης επιτέθηκε με μαχαίρι στον πατέρα του, του οποίου τα τελευταία λόγια σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ήταν «παιδί μου, τώρα πέθανα, μη με σκοτώνεις άλλο».
Γλυφάδα: Είχε δολοφονήσει και τη μητέρα του
Οι Αρχές στη συνέχεια εντόπισαν τη σορό του 80χρονου στο πορτμπαγκάζ του ΙΧ του δράστη και προχώρησαν στη σύλληψη του 46χρονου. Ωστόσο η δολοφονία αυτή, έφερε στο φως το παρελθόν του δράστη, ο οποίος το 2014 είχε σκοτώσει και τη μητέρα του.
Πριν από 12 χρόνια, ο 46χρονος δολοφονήσε τη μητέρα του με αλλεπάλληλες μαχαιριές στο ίδιο σπίτι. Το 2014 οδηγήθηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κορυδαλλού, ενώ το 2018 αποφασίστηκε η αποφυλάκισή του και η ακούσια νοσηλεία του στο Δρομοκαΐτειο για σύντομο χρονικό διάστημα. Όπως εξήγησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογίδου, ο 46χρονος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 16 ετών και κανονικά θα έπρεπε να παραμείνει στη φυλακή έως το 2030. Ωστόσο, λόγω της νοσηλείας του στο ψυχιατρείο των φυλακών, ο χρόνος κράτησης υπολογίστηκε διπλός, με αποτέλεσμα να θεωρηθεί ότι είχε εκτίσει οκτώ χρόνια και να αποφυλακιστεί μετά από μόλις τέσσερα.
Μετά την αποφυλάκισή του, οδηγήθηκε με εισαγγελική εντολή στο Δρομοκαΐτειο και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Μεταξύ αυτών ήταν η υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα και η διαμονή στο σπίτι του πατέρα του.
Πηγή: lifo.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Τι είναι το Ελ Νίνιο και πόσο μπορεί να επηρεάσει τον χειμώνα στην Ελλάδα, 10 ερωτήσεις και απαντήσεις
Πώς μπορεί κάτι που συμβαίνει στον Ειρηνικό να προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις σε άλλες χώρες και πώς επηρεάζει την ατμόσφαιρα - Η ανάλυση Τσατραφύλλια
Άνδρας εισέβαλε στο ΑΤ Μάνδρας και τραυμάτισε αστυνομικό με μαχαίρι, πυροβόλησαν τον δράστη στην κοιλιά
Ο δράστης μετά την εισβολή του στο τμήμα άρχισε να κυνηγάει τους αστυνομικούς και να τους απειλεί - Ο δράστης έχει διακομισθεί στο Θριάσιο σε σοβαρή κατάσταση - Διενεργείται προανάκριση για το περιστατικό
ΔΥΠΑ: Έως 20 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για αμειβόμενη μαθητεία στον τουρισμό
Δικαίωμα εγγραφής έχουν όσοι είναι 18 ετών και άνω και διαθέτουν τουλάχιστον απολυτήριο Γυμνασίου ή ισότιμο τίτλο σπουδών
Πρέβεζα: Μεγάλη κινητοποίηση για φωτιά στο Θεσπρωτικό – Στη μάχη και εναέρια μέσα
Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο
Οδηγός με κλεμμένο αυτοκίνητο παραβίασε STOP στην Ηλιούπολη και συγκρούστηκε με ταξί – Δείτε εικόνες
Το ταξί από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης κατέληξε να κρέμεται σε αυλή σπιτιού
Επένδυση ύψους 4,2 εκατ. ευρώ από την Lidl Ελλάς για το πλήρως ανανεωμένο κατάστημά της στον Γέρακα
Ένας σύγχρονος χώρος 1.302 τ.μ. που συνδυάζει την τεχνολογία, τη βιωσιμότητα και την αναβαθμισμένη αγοραστική εμπειρία.