ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Η κακοκαιρία Byron «βυθίζει» την χώρα: Δεκάδες επιχειρήσεις απεγκλωβισμού στην Ανατολική Μάνη – Σε κόκκινο συναγερμό 8 περιφέρειες

Η κακοκαιρία Byron «βυθίζει» την χώρα: Δεκάδες επιχειρήσεις απεγκλωβισμού στην Ανατολική Μάνη – Σε κόκκινο συναγερμό 8 περιφέρειες

Και η Αττική θα έρθει αντιμέτωπη σήμερα το βράδυ με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνεχιστούν έως και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Με την κακοκαιρία Byron να έχει «βυθίσει» τη χώρα τις τελευταίες ώρες (4/12/2025), από την Μακεδονία μέχρι και την Κρήτη ενώ το 112 έχει στείλει μήνυμα στους κατοίκους της Ανατολικής Μάνης και του δήμου Ευρώτα για να τους προειδοποιήσει να είναι προσεκτικοί εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων και κατολισθήσεων. Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται επίσης 8 περιφέρειες ενώ, η προειδοποίηση ισχύει και για την Αττική.

Έκτακτη σύσκεψη έχει πραγματοποιηθεί εξαιτίας της κακοκαιρίας με τις αρχές να ζητούν από τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ανακοινώθηκε μάλιστα πριν λίγο ότι αύριο Παρασκευή θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής.

Συγκεκριμένα οι περιοχές που έχουν επηρεαστεί

Έντονα φαινόμενα σημειώνονται στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ενώ αναμένονται ισχυρές βροχές στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Και η Αττική μάλιστα θα έρθει αντιμέτωπη σήμερα το βράδυ με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνεχιστούν έως και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Στο κόκκινο τα φαινόμενα και αύριο Παρασκευή

Αύριο, Παρασκευή, ο κίνδυνος θα είναι ακόμη υψηλότερος καθώς πολύ ισχυρές βροχές θα εκδηλωθούν στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη.

Η κακοκαιρία θα εκτείνεται από την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία έως τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι που θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Κλειστά αύριο Παρασκευή όλα τα σχολεία της Αττικής

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή (05/12/25) όλα τα σχολεία της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας Byron, απόφαση που πάρθηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, μετά από εκτεταμένη διαβούλευση με την Πολιτική Προστασία και την ΕΜΥ.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου τα νυχτερινά σχολεία στο Λεκανοπέδιο.

Στο έλεος των συνθηκών η Λακωνία

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν «πνίξει» την Ανατολική Μάνη και τον Ευρώτα της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ πριν λίγο οι αρχές έσπευσαν σε μία επιχείρηση απεγκλωβισμού στον Διρό Λακωνίας.

Οδηγός οχήματος εγκλωβίστηκε στον Διρό καθώς το ρέμα «φούσκωσε» εμποδίζοντας των να προχωρήσει και εγκλωβίζοντάς τον μέσα στο αυτοκίνητο. Η πυροσβέστες κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν μετά από μεγάλη προσπάθεια και εκείνος είναι καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με στοιχεία από την πυροσβεστική, τουλάχιστον 10 άτομα απεγκλωβίστηκαν από σπίτια και αυτοκίνητο στην Ανατολική Μάνη. Ακόμα το χωριό Μαυροβούνι φαίνεται να αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα με κόσμο να βρίσκεται εγκλωβισμένος και την πυροσβεστική να τρέχει να τους βοηθήσει.


Στον Πλάτανο, του Γυθείου η έντονη βροχή έχει μετατρέψει σε χειμάρρους τους δρόμους του χωριού προκαλώντας σημαντικές ζημιές στην περιοχή, ενώ έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καλλιέργειες . Έχει κλείσει ο δρόμος από τη Σπάρτη προς Κάλλας και ο δρόμος από Σπάρτη προς Γύθειο στο ύψος του Βασιλακίου.

ΔΥΠΑ: Έως 20 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για αμειβόμενη μαθητεία στον τουρισμό
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΔΥΠΑ: Έως 20 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για αμειβόμενη μαθητεία στον τουρισμό
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Βρέθηκε η σορός της 90χρονης μέσα σε σεντόνια στο υπόγειο του σπιτιού της οικογένειας στον Μαραθώνα
Το Βρετανικό Μουσείο «μοιράζει» δεξιά κι αριστερά θραύσματα από τα Γλυπτά του Παρθενώνα – Το «όχι» της Αθήνας
Ενώπιον του ανακριτή οι 3 κατηγορούμενοι για το νεκρό βρέφος στην Κυψέλη - Τα αποτελέσματα του DNA για τα παιδιά και οι ανατριχιαστικές καταθέσεις
«Δεν θυμάμαι πού την έβαλα, είναι προσωπικά θέματα αυτά» λέει η 68χρονη από τον Μαραθώνα που είπε ότι έθαψε τη μητέρα της για να παίρνει τη σύνταξη
Ο Μητσοτάκης θα εξαγγείλει στη ΔΕΘ 12 μέτρα που θα απλώνονται ως τις εκλογές - Σκέψεις για κάλπες τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου