Η Πειραιώς συνεχίζει τη χρηματοδότηση του αγροτικού τομέα μέσω του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων
Η Πειραιώς σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ), συνεχίζει τη χρηματοδότηση επενδυτικών έργων του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, στο πλαίσιο του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης προσφέροντας επιπλέον επιδότηση επιτοκίου έως 5% και διάρκεια έως 5 έτη. Η επιδότηση ισχύει για νέα δάνεια με εκταμίευση έως 31.12.2025. Οι πόροι του προγράμματος θα ενισχύσουν τη ρευστότητα και θα χρηματοδοτήσουν επενδυτικά σχέδια με ευνοϊκούς όρους και με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους.
Τα δάνεια κυμαίνονται από 10.000€ έως 5.000.000€ και διάρκεια από 2 έως και 12 έτη. Δικαιούχοι είναι επαγγελματίες αγρότες, νέοι αγρότες, αγροτικοί συνεταιρισμοί, ομάδες και οργανώσεις παραγωγών, καθώς και επιχειρήσεις σε συγκεκριμένους κλάδους της μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων για επιλέξιμες επενδύσεις. Ως επιλέξιμες δαπάνες αναφέρονται ενδεικτικά: καινούργιος ή μεταχειρισμένος εξοπλισμός, όπως τρακτέρ, αμελκτικές μηχανές, ταινίες μεταφοράς, παρελκόμενα, εξοπλισμός θερμοκηπίων, περίφραξη, μελισσοκομικός εξοπλισμός, ζωικό κεφάλαιο, πολυετείς καλλιέργειες.
Η Πειραιώς, αρωγός σε κάθε βήμα των αγροτών, ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους δικαιούχους της Δράσης, ότι μπορούν να υποβάλλουν την απαραίτητη αίτηση στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής του αιτήματος, ο επιχειρηματίας/αγρότης μπορεί να επισκεφθεί ένα από τα καταστήματα της Πειραιώς, προσκομίζοντας το έντυπο της αίτησης από το ΠΣΚΕ, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά του προγράμματος, ώστε να προχωρήσει το αίτημα χρηματοδότησής του.
Το Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης συγχρηματοδοτείται από την Ελληνική Δημοκρατία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ), και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI). Η επιδότηση του επιτοκίου και η εγγύηση, που παρέχεται από το ΕΤαΕ μέσω του χρηματοδοτικού εργαλείου, δίνει τη δυνατότητα χρηματοδότησης με προνομιακούς όρους και μειωμένες εξασφαλίσεις.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Μαραθώνας: «Μου έλεγε ότι την είχε βάλει σε ίδρυμα», λέει ο γιος της 68χρονης που έθαψε τη μητέρα της για να εισπράττει την σύνταξη
«Τώρα είμαι κι εγώ ανακατεμένος χωρίς να γνωρίζω», είπε μεταξύ άλλων στο newsit.gr
Δολοφονία βρέφους στην Κυψέλη: «Τύλιξα το μωρό με σακούλες και το έβαλα στον καταψύκτη» – Όλη η απολογία του 43χρονου
Οι Ιλουμινάτι, η εκδίκηση και η μαστροπεία - Όσα είπε στις αρχές ο 43χρονος για το νεκρό μωρό, την σύζυγό του και τον 26χρονο Αφγανό
Κώστας Καραμανλής: Θα παρουσιάζει βιβλίο για Δομάζο-Αντωνιάδη την ώρα που ο Μητσοτάκης θα μιλάει στη ΔΕΘ
Ο Κώστας Καραμανλής θα συμμετάσχει στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Μπλιάτκα "Ο Στρατηγός και ο Κανονιέρης – Ο Κοντός και ο Ψηλός
Κυψέλη: Ο 43χρονος «τα ρίχνει» στην επιλόχειο κατάθλιψη της 38χρονης – «Έσκασε η κοιλιά του βρέφους, τα παιδιά είδαν τι έγινε»
«Μετά από τον θάνατο του μωρού η γυναίκα μου την άλλη μέρα συνήλθε, ήταν μια χαρά και το παρατήρησαν και τα παιδιά που είπαν ότι "η μαμά είναι πάλι καλά"» λέει ο 43χρονος
Γρεβενά: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ φορτωμένο ξύλα και σκοτώθηκε
Πυροσβέστες απεγκλώβισαν χωρίς τις αισθήσεις της την άτυχη γυναίκα
Με διάβημα απαντά η Αθήνα στην Άγκυρα για τα θαλάσσια πάρκα και το χωροταξικό – «Ανυπόστατοι οι τουρκικοί ισχυρισμοί»
Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο έχει καθοριστεί σαφώς και οριστικώς από τα σχετικά διεθνή συμβατικά κείμενα, αναφέρει μεταξύ άλλων.