ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Ηλεία: Έξι οικισμοί αποκλεισμένοι από τις καθιζήσεις - Πλημμύρισαν κατοικίες και καλλιέργειες στο Βαρθολομιό

Ηλεία: Έξι οικισμοί αποκλεισμένοι από τις καθιζήσεις - Πλημμύρισαν κατοικίες και καλλιέργειες στο Βαρθολομιό

Η Ηλεία δοκιμάζεται από έντονες βροχοπτώσεις, με καθιζήσεις, πλημμύρες και κατολισθήσεις να πλήττουν κατοίκους και υποδομές. Μαζαράκι Πηνείας και άλλοι οικισμοί βρίσκονται σε καθεστώς απομόνωσης.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Ειδικότερα, σύμφωνα με το patrisnews.com, σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται το Μαζαράκι και πέντε ακόμη οικισμοί, καθώς οι καθιζήσεις έχουν καταστρέψει τον κεντρικό δρόμο και αφήνουν την περιοχή απομονωμένη. Οι ρωγμές στα σπίτια αναγκάζουν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Οι έντονες και συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών προκάλεσαν σοβαρές καθιζήσεις στο οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να έχει διακοπεί. Οι κάτοικοι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν εναλλακτικές διαδρομές μέσα από αγροτικούς δρόμους και χαλικόδρομους, που είναι δύσβατες και επικίνδυνες.

Μεγάλες ρωγμές εμφανίζονται και στα σπίτια. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία είδε το σπίτι της να κρίνεται ακατάλληλο για διαμονή. Υπό τον φόβο της κατάρρευσης, αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει και να μεταφερθεί από τα παιδιά της στην Αθήνα.

Πλημμύρισαν κατοικίες και αγροτικές εκτάσεις στο Βαρθολομιό

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του apohxos.gr, στο Βαρθολομιό, σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η ελεγχόμενη απελευθέρωση υδάτων από το Φράγμα Καραμανλή, με τη διοχέτευσή τους προς τον ποταμό Πηνειό. Μέσα σε λίγες ώρες αγροτικές εκτάσεις και κατοικίες βρέθηκαν κάτω από το νερό. Η στάθμη άρχισε να ανεβαίνει από τα χαμηλότερα σημεία της περιοχής, ενώ το νερό έφτασε γρήγορα σε αυλές και εσωτερικούς χώρους σπιτιών.

Καλλιέργειες καταστράφηκαν, αποθηκευμένος εξοπλισμός βυθίστηκε στη λάσπη, ενώ οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Η περιοχή, που στο παρελθόν είχε καεί από μεγάλες φωτιές, δοκιμάζεται τώρα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Τα εδάφη έχουν κορεστεί από το νερό και, χωρίς τη συγκράτηση της βλάστησης, η γεωλογική αστάθεια έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις.

Οι κάτοικοι ζητούν την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων φορέων για διάνοιξη δρόμων, αυτοψία κτιρίων και προστασία των υποδομών, πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη.

Δείτε εικόνες και βίντεο από την Ηλεία:

Φωτογραφίες: patrisnews.com / apohxos.gr / INTIME NEWS

ΔΥΠΑ: Έως 20 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για αμειβόμενη μαθητεία στον τουρισμό
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΔΥΠΑ: Έως 20 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για αμειβόμενη μαθητεία στον τουρισμό
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Βρέθηκε η σορός της 90χρονης μέσα σε σεντόνια στο υπόγειο του σπιτιού της οικογένειας στον Μαραθώνα
Το Βρετανικό Μουσείο «μοιράζει» δεξιά κι αριστερά θραύσματα από τα Γλυπτά του Παρθενώνα – Το «όχι» της Αθήνας
Ενώπιον του ανακριτή οι 3 κατηγορούμενοι για το νεκρό βρέφος στην Κυψέλη - Τα αποτελέσματα του DNA για τα παιδιά και οι ανατριχιαστικές καταθέσεις
«Δεν θυμάμαι πού την έβαλα, είναι προσωπικά θέματα αυτά» λέει η 68χρονη από τον Μαραθώνα που είπε ότι έθαψε τη μητέρα της για να παίρνει τη σύνταξη
Ο Μητσοτάκης θα εξαγγείλει στη ΔΕΘ 12 μέτρα που θα απλώνονται ως τις εκλογές - Σκέψεις για κάλπες τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου