Ηράκλειο: Μητέρα και πατριός κατηγορούνται για την κακοποίηση των 8 ανήλικων παιδιών τους
Η λεκτική και σωματική επίθεση σε βάρος του 15χρονου παιδιού ήταν η αφορμή για να ανοίξουν τα στόματα στην γειτονιά και να προχωρήσουν σε επίσημη καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού».
Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στο Ηράκλειο με μια μητέρα και τον πατριό να κατηγορούνται για την κακοποίηση των 8 ανήλικων παιδιών τους.
Μάλιστα σήμερα Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου πέρασαν το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου στο Ηράκλειο, η 32χρονη μητέρα και ο 44χρονος πατριός που συνελήφθησαν για κακοποίηση στα 8 ανήλικα παιδιά τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του patris, η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπεται από καταγγελία που έγινε από γείτονα της πολυμελούς οικογένειας στο «Χαμόγελο του Παιδιού».
Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, τα οχτώ παιδιά της οικογένειας κακοποιούνται συστηματικά με φωνές, βρισιές και ξυλοδαρμούς.
Το ζευγάρι που μένει σε εργατικές κατοικίες του Ηρακλείου έχει συνολικά οκτώ παιδιά. Συγκεκριμένα η 32χρονη γυναίκα από την Κύπρο έχει πέντε παιδιά από τον πρώτο γάμο της και τρία με τον 44χρονο Ηρακλειώτη.
Οι αστυνομικοί που επιλήφθηκαν του περιστατικού, ενημερώθηκαν από κατοίκους της περιοχής για τις φωνές, τα κλάματα των παιδιών ηλικίας από 2 έως 15 ετών.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν το ζευγάρι, το οποίο θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα ενώ στο σπίτι βρήκαν και κατέσχεσαν μία αδήλωτη καραμπίνα.
Να σημειωθεί ότι το εν λόγω ζευγάρι έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για ενδοοικογενειακό επεισόδιο.
Τα οκτώ παιδιά, ηλικίας από 2 έως 15 χρόνων, πλέον φιλοξενούνται σε συγγενικό τους πρόσωπο έπειτα από εισαγγελική εντολή, έως ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες για την 32χρονη και τον 44χρονο.
Παράλληλα, ο εισαγγελέας ανηλίκων έχει ζητήσει την εξέταση και των οκτώ παιδιών από τον ιατροδικαστή προκειμένου να αποσαφηνιστεί εάν και σε ποιο βαθμό έχουν υποστεί κάποιου είδους κακοποίησης το κάθε παιδί.
Η επίθεση στο 15χρονο παιδί και η καταγγελία
Η λεκτική και σωματική επίθεση σε βάρος του 15χρονου παιδιού ήταν η αφορμή να… ανοίξουν τα στόματα στην γειτονιά και να προχωρήσουν σε επίσημη καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού».
Όπως αναφέρουν πηγές του patris, κάτοικος της περιοχής που εδώ και αρκετό καιρό άκουγε φωνές και φασαρίες μέσα από το σπίτι όπου έμεναν οι δύο γονείς με τα 8 παιδιά αποφάσισε να προχωρήσει σε καταγγελία.
Κάλεσε στην «γραμμή βοήθειας» του «Χαμόγελου του Παιδιού» και ανέφερε πως στο συγκεκριμένο σπίτι υπάρχει συστηματική κακοποίηση παιδιών.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές με αστυνομικούς να σπεύδουν στο σημείο και να προχωρούν σε έρευνα.
Οι συλλήψεις και οι διώξεις
Οι αστυνομικοί έλαβαν τις απαραίτητες καταθέσεις που έκαναν λόγο ότι ο 44χρονος είχε επιτεθεί στο 15χρονο παιδί λεκτικά ενώ η μητέρα του το χτυπούσε.
Το αποτέλεσμα ήταν το ζευγάρι να συλληφθεί και να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησε ποινικές διώξεις για ενδοοικογενειακή βία, σωματική βλάβη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ενώ στη συνέχεια τους παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Δικαστήριο.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
ΔΥΠΑ: Έως 20 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για αμειβόμενη μαθητεία στον τουρισμό
Δικαίωμα εγγραφής έχουν όσοι είναι 18 ετών και άνω και διαθέτουν τουλάχιστον απολυτήριο Γυμνασίου ή ισότιμο τίτλο σπουδών
Πρέβεζα: Μεγάλη κινητοποίηση για φωτιά στο Θεσπρωτικό – Στη μάχη και εναέρια μέσα
Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο
Οδηγός με κλεμμένο αυτοκίνητο παραβίασε STOP στην Ηλιούπολη και συγκρούστηκε με ταξί – Δείτε εικόνες
Το ταξί από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης κατέληξε να κρέμεται σε αυλή σπιτιού
Επένδυση ύψους 4,2 εκατ. ευρώ από την Lidl Ελλάς για το πλήρως ανανεωμένο κατάστημά της στον Γέρακα
Ένας σύγχρονος χώρος 1.302 τ.μ. που συνδυάζει την τεχνολογία, τη βιωσιμότητα και την αναβαθμισμένη αγοραστική εμπειρία.
Ιός Δυτικού Νείλου: Αττική και Θεσσαλία παραμένουν στο επίκεντρο της έξαρσης - «Ιδιαίτερη προσοχή μέχρι τέλος Σεπτέμβρη», λέει η Παγώνη
Η Ματίνα Παγώνη συνέστησε προσοχή στους πολίτες, λέγοντας μάλιστα ότι από τις αρχές του Οκτωβρίου αναμένεται να βελτιωθεί η εικόνα της έξαρσης – 13 χρόνων παιδί ανάμεσα σε 290 κρούσματα που εκδηλώθηκαν φέτος.
Βρέθηκε η σορός της 90χρονης μέσα σε σεντόνια στο υπόγειο του σπιτιού της οικογένειας στον Μαραθώνα
Συνεχίζονται οι έρευνες για τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου της ηλικιωμένης - Εισαγγελέας, ιατροδικαστής και ανθρωπολόγος στη μονοκατοικία του Μαραθώνα