Ισχυρός σεισμός 4,6 Ρίχτερ ανοιχτά της Λήμνου – «Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε σε μια σεισμική έξαρση»
Τα δύο σενάρια, σύμφωνα με τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο
Ένας ακόμη ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στη χώρα μας, αυτή τη φορά στο Αιγαίο και συγκεκριμένα ανοιχτά της Λήμνου.
Το επίκεντρο εντοπίζεται 31 χλμ. βόρεια βορειοδυτικά της Μύρινας Λήμνου, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.
Το μέγεθός του υπολογίζεται στα 4,6 Ρίχτερ.
«Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε σε μια σεισμική έξαρση τουλάχιστον στον χώρο του νοτιοανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης μετά από 3 χρόνια -και πλέον- που δεν είχαμε ούτε έναν σεισμό πάνω από 5,8 Ρίχτερ», δήλωσε χθες ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, για τη σεισμική διέγερση στον ελλαδικό χώρο.
Ο ίδιος μιλώντας στο MEGA, υπενθύμισε ότι «στις 14/5 είχαμε σεισμό 6,1 Ρίχτερ νότια της Κάσου, στις 22/5 είχαμε 6,2 Ρίχτερ βόρεια του Ηρακλείου στην Κρητική θάλασσα και τη Δευτέρα είχαμε 5,8 Ρίχτερ μεταξύ Ρόδου και Τουρκίας».
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!