ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Κακοκαιρία Erminio: Κλειστά όλα τα σχολεία στην Κρήτη την Πέμπτη λόγω αφρικανικής σκόνης

Κακοκαιρία Erminio: Κλειστά όλα τα σχολεία στην Κρήτη την Πέμπτη λόγω αφρικανικής σκόνης

Το κλείσιμο αφορά το σύνολο των εκπαιδευτικών δομών, συμπεριλαμβανομένων των μονάδων Προσχολικής Αγωγής (παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί) και των Ειδικών Σχολείων.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Κλειστά θα μείνουν όλα τα σχολεία στην Κρήτη την Πέμπτη 2 Απριλίου, εξαιτίας της αφρικανικής σκόνης, με απόφαση της Περιφέρειας.

Ειδικότερα, καθώς η ένταση της αφρικανικής σκόνης και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες διαμορφώνουν ένα ιδιαίτερα επιβαρυμένο και επικίνδυνο περιβάλλον σε ολόκληρη την Κρήτη, η Περιφέρεια προχωρά σε γενικευμένη αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα με την απόφαση και όπως αναφέρει το newsit.gr, όλα τα σχολεία στην Κρήτη θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη (02.04.2026), σε μία προσπάθεια περιορισμού της έκθεσης μαθητών και εκπαιδευτικών στα υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης που καταγράφονται.

Το μέτρο έρχεται ως συνέχεια των επιμέρους αποφάσεων που είχαν ήδη ληφθεί σε επίπεδο δήμων, ωστόσο πλέον αποκτά καθολικό χαρακτήρα, καλύπτοντας το σύνολο της Περιφέρειας.

Οι αρχές επισημαίνουν ότι η κατάσταση παρακολουθείται στενά, ενώ η επαναλειτουργία των σχολείων θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των φαινομένων και τη σταδιακή αποκλιμάκωση της επιβάρυνσης στην ατμόσφαιρα!

Η ανακοίνωση από την Περιφέρεια Κρήτης για τον Νομό Ηρακλείου: «Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, κλειστά θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη 2 Απριλίου 2026 όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου. Το κλείσιμο αφορά και στις μονάδες Προσχολικής Αγωγής και τα Ειδικά Σχολεία.

Η απόφαση λαμβάνεται για την προληπτική προστασία-ασφάλεια των μαθητών-τριών».

Η ανακοίνωση για τον Νομό Λασιθίου: «Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γιάννη Ανδρουλάκη, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου για αύριο, Πέμπτη 2 Απριλίου 202Η απόφαση ελήφθη λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών.

Το κλείσιμο αφορά το σύνολο των εκπαιδευτικών δομών, συμπεριλαμβανομένων των μονάδων Προσχολικής Αγωγής (παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί) και των Ειδικών Σχολείων.

Παράλληλα, εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών, απευθύνεται ισχυρή σύσταση στα παιδιά και στα άτομα που ανήκουν σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη χρήση προστατευτικής μάσκας για τον περιορισμό της έκθεσης στα καιρικά φαινόμενα».

Βρέθηκε η σορός της 90χρονης μέσα σε σεντόνια στο υπόγειο του σπιτιού της οικογένειας στον Μαραθώνα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Βρέθηκε η σορός της 90χρονης μέσα σε σεντόνια στο υπόγειο του σπιτιού της οικογένειας στον Μαραθώνα
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Ο Μητσοτάκης θα εξαγγείλει στη ΔΕΘ 12 μέτρα που θα απλώνονται ως τις εκλογές - Σκέψεις για κάλπες τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου
Ο Σταύρος Φλώρος ξεκινάει δικαστικό αγώνα κατά του «Survivor» -Μηνύει την παραγωγή και ζητάει 100 εκατ. δολάρια
Βιολογικοί γονείς του νεκρού βρέφους που βρέθηκε σε βαλίτσα στην Κυψέλη ο 43χρονος και η 38χρονη, τι έδειξαν τα αποτελέσματα DNA
Η ομιλία του Ν. Ανδρουλάκη για τον εορτασμό των 52 χρόνων από την ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, την 3η Σεπτεμβρίου 1974 -Δείτε live
Έσκαψαν όλο τον κήπο και δεν βρήκαν την ηλικιωμένη -«Μένω δέκα χρόνια εδώ και δεν την είχα δει ποτέ», λέει γείτονας