"Καλή αντάμωση ήρωά μου - Φίλησέ μου τη μαμά": Η συγκινητική ανάρτηση της κόρης του Σπύρου Καρατζαφέρη
Ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης πέθανε σε ηλικία 87 ετών, το βράδυ της Πέμπτης.
"Ευγνωμοσύνη που ήσουν ο πατέρας μου! Ο μπαμπάκας μου. Ο καλύτερος του κόσμου! Έσβησες ήρεμα στην αγκαλιά μου… Μα πάντα λάμπεις στην καρδιά μου! Καλή αντάμωση ήρωα μου! Φίλησε μου τη μαμά ε……".
Αυτή είναι η συγκινητική ανάρτηση της η κόρης του δημοσιογράφου Σπύρου Καρατζαφέρη, Λίλλυς, με την οποία αποχαιρετά τον πατέρα της, που έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Πέμπτης.
Τον θάνατο του Σπύρου Καρατζαφέρη επιβεβαίωσε ο αδελφός του και πρώην πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Παραπολιτικά 90,1". Ο Γιώργος Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε ο αδελφός του στην επαγγελματική του πορεία. "Έφυγε από τη ζωή αργά τη νύχτα. Είναι συγκλονιστικό για μένα, ως ο μικρότερος αδελφός που ακολούθησε τα βήματά του. Είμαι συντετριμμένος", δήλωσε.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης έκανε λόγο για μια εμβληματική μορφή της ενημέρωσης, χαρακτηρίζοντάς τον αδερφό του, Σπύρο Καρατζαφέρη, ως έναν από τους κορυφαίους ρεπόρτερ των τελευταίων 60 ετών, που άφησε το δικό του αποτύπωμα στον κλάδο με την πολύχρονη δραστηριότητά του.
Ποιος ήταν ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Ο Σπύρος Καρατζαφέρης ήταν Έλληνας δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 1938 στο χωριό Ποταμιά της επαρχίας Μεγαλόπολης του νομού Αρκαδίας, και μεγάλωσε στην Αμφιθέα του Παλαιού Φαλήρου.
Νεότερος αδελφός του είναι ο δημοσιογράφος και πολιτικός Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος έχει διατελέσει βουλευτής και αρχηγός πολιτικού κόμματος.
Αποφοίτησε από την Σχολή Δημοσιογραφίας "Όμηρος", την οποία διηύθυνε ο Ακαδημαϊκός Σπύρος Μελάς, και ξεκίνησε την δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1959 στην εφημερίδα "Βραδυνή", στο αστυνομικό ρεπορτάζ (1959-62). Ακολούθησαν το Έθνος (1962-68, υπό την διεύθυνση του Γιάννη Καψή), η Απογευματινή (1968-75) και η Ελευθεροτυπία (1975-88).
Διακρίθηκε στο πολιτικό ρεπορτάζ και την ερευνητική-αποκαλυπτική δημοσιογραφία στην Ελευθεροτυπία, στα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης, με αποκαλύψεις και δημοσιεύσεις μεταξύ άλλων απόρρητων κρατικών σχεδίων και εγγράφων των Ενόπλων Δυνάμεων και των μυστικών υπηρεσιών.
Το 1988 αποχώρησε από την Ελευθεροτυπία και συνεργάστηκε με τον γνωστό επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη στην έκδοση της εφημερίδας Επικαιρότητα (1988-91), στην οποία ανέλαβε διευθυντής και αρχισυντάκτης.
Το 1990 ξεκίνησε και την έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας "48 Ώρες", ενώ ταυτόχρονα εξέδιδε και το στρατιωτικό περιοδικό "Αμυντικά Θέματα", σε συνεργασία με τον απόστρατο πτέραρχο της Πολεμικής Αεροπορίας Γιάννη Μαρινάκη. Αργότερα υπήρξε εκδότης της "Αθηναϊκής", καθώς και της "Σφήνας".
Στην τηλεόραση, εργάστηκε στην ΕΡΤ, την ΥΕΝΕΔ, το Star Channel (στο οποίο επί σειρά ετών ήταν διευθυντής ειδήσεων), το Τηλεάστυ, το Extra Channel κ.ά. Στο ραδιόφωνο, διατηρούσε επί σειρά ετών εκπομπή στον Flash 96.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Απόπειρα δολοφονίας στη Δροσιά: «Η 27χρονη χειραγωγούσε τον 29χρονο και έγινε ό,τι έγινε» λέει φίλη του δράστη
Την 27χρονη πρώην σύζυγο του 38χρονου και νυν σύντροφο του 29χρονου κατηγορούν οι πλευρές θύματος και δράστη για την απόπειρα δολοφονίας που έστειλε τον πρώτο στο νοσοκομείο και τον δεύτερο στη φυλακή
Πατέρας Κυριακής Γρίβα: Οι 4 αστυνομικοί πρέπει να τιμωρηθούν, δεν προστάτεψαν την κόρη μου
Την ικανοποίησή του για την απόφαση να παραπεμφθούν για κακούργημα οι 4 αστυνομικοί που δεν προστάτεψαν την Κυριακή Γρίβα από τα χέρια του πρώην συντρόφου της εξέφρασε ο πατέρας του θύματος.
Καταδίκη της Ελλάδας από Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την παύση προέδρου Εφετών
«Η σημερινή απόφαση αποτελεί μια σημαντική συμβολή στην προστασία της ελευθερίας της έκφρασης, της δικαστικής ανεξαρτησίας και, τελικά, της ίδιας της ποιότητας της Δικαιοσύνης σε μια δημοκρατική κοινωνία» τονίζει ο δικηγόρος που χειρίστηκε την υπόθεση
Πυρκαγιά στο Κανδήλι Μεγάρων, σηκώθηκαν 6 εναέρια
Στο σημείο επιχειρούν 75 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων, 26 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα
PISA 2025: Σχεδόν ένας στους δύο Έλληνες μαθητές δεν διαθέτει ούτε το βασικό επίπεδο εγγραμματισμού
Το ποσοστό δεν διαθέτει όσα απαιτείται ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της καθημερινότητας, κατανοώντας απλά φαινόμενα, το νόημα απλών κειμένων και κάνοντας απλούς μαθηματικούς συλλογισμούς και πράξεις - Μικρή βελτίωση στα Μαθηματικά και συγκράτηση της πτώσης στις επιδόσεις
Κυψέλη: «Είδα μια σακούλα σκουπιδιών, κάτι προεξείχε που έμοιαζε με λείψανο» λέει ο προπονητής που βρήκε τα ανθρώπινα οστά
Ο προπονητής ποδοσφαίρου στην Αλεπότρυπα ξεκαθάρισε ότι τα παιδιά της τοπικής Ακαδημίας δεν ήρθαν σε επαφή με το μακάβριο θέαμα και δεν υπήρξε αναστάτωση.