«Καρφιά» ΕΛ.ΑΣ. για αστυνομικούς «σχολιαστές»: Η επίσημη θέση μας εκφράζεται μέσω επίσημων ανακοινώσεων ή του εκπροσώπου Τύπου
«Οποιαδήποτε άλλη δήλωση, τοποθέτηση ή άποψη είναι αυστηρά προσωπική και δεν φέρει θεσμικό βάρος»
«Η μοναδική επίσημη θέση της Ελληνικής Αστυνομίας για υποθέσεις που χειρίζονται οι Υπηρεσίες της, εκφράζεται αποκλειστικά μέσω των δηλώσεων του Αρχηγού του Σώματος, του/της Εκπροσώπου Τύπου ή αξιωματικών που έχουν ειδικά εξουσιοδοτηθεί γι’ αυτόν τον σκοπό» επισημαίνει σε ανακοίνωση του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., με αφορμή δημοσιεύματα, σχόλια αλλά και παράπονα πολιτών, σχετικά με πρόσωπα τα οποία σχολιάζουν διάφορες υποθέσεις της επικαιρότητας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Με αφορμή δημοσιεύματα, σχόλια αλλά και παράπονα πολιτών σχετικά με πρόσωπα τα οποία σχολιάζουν διάφορες υποθέσεις της επικαιρότητας, υπενθυμίζεται ότι η μοναδική επίσημη θέση της Ελληνικής Αστυνομίας για υποθέσεις που χειρίζονται οι Υπηρεσίες της, εκφράζεται αποκλειστικά μέσω των δηλώσεων του Αρχηγού του Σώματος, του/της Εκπροσώπου Τύπου ή αξιωματικών που έχουν ειδικά εξουσιοδοτηθεί γι ΄αυτόν τον σκοπό.
Οποιαδήποτε άλλη δήλωση, τοποθέτηση ή άποψη που εκφέρεται από τρίτους, συμπεριλαμβανομένων ατόμων που σχετίζονται ή σχετίζονταν στο παρελθόν με το Σώμα, δεν εκφράζει την επίσημη θέση της Ελληνικής Αστυνομίας. Τέτοιες απόψεις είναι αυστηρά προσωπικές και δεν φέρουν θεσμικό βάρος.
Η Ελληνική Αστυνομία σέβεται στον απόλυτο βαθμό το δικαίωμα στην έκφραση και στην πληροφόρηση, ωστόσο η διασπορά μη επίσημων απόψεων και θέσεων ενδέχεται να προκαλέσει σύγχυση στο κοινό και να αλλοιώσει την εικόνα των πραγματικών δεδομένων.
Η υπεύθυνη, αντικειμενική και έγκυρη ενημέρωση της κοινωνίας αποτελεί θεμέλιο λίθο της λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας, το προσωπικό της οποίας εργάζεται αδιάλειπτα για τη διασφάλιση της εμπιστοσύνης των πολιτών, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας και την αξιοπιστία του Σώματος».
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Κεφαλονιά: Άλογα καλπάζουν στη μέση του δρόμου Αργοστολίου – Πόρου - Δείτε βίντεο
Ο επαρχιακός δρόμος Αργοστολίου - Πόρου αποτελεί σημαντικό οδικό άξονα για τις μετακινήσεις στην Κεφαλονιά, εξυπηρετώντας καθημερινά κατοίκους και επισκέπτες του νησιού.
Μείωση των τιμών της ενέργειας και στήριξη των νοικοκυριών θα ζητήσει ο Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής
Οι ελληνικές θέσεις για τον προϋπολογισμό της ΕΕ.
Περιστέρι: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες συγγενών του γιατρού που δηλητηρίαζε η 41χρονη – «Ήθελε να τον βγάλει από τη μέση»
Ο 41χρονος έφτασε στο σημείο να παλεύει για τη ζωή του, ενώ συγγενείς και φίλοι του αποκάλυψαν ότι είχε διασωληνωθεί μέχρι και στη ΜΕΘ.
Τζόσουα Χακ: Νέος επικεφαλής της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα μετά την αποπομπή της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Ο έμπειρος Αμερικανός διπλωμάτης αναλαμβάνει καθήκοντα επιτετραμμένου στην Αθήνα – Η σταδιοδρομία του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι αποστολές σε Ευρώπη και Ασία και οι έξι γλώσσες που γνωρίζει.
Κεραμέως: Να προετοιμάσουμε τους ευρωπαίους πολίτες για την τεχνητή νοημοσύνη
Η υπουργός τόνισε πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί σταδιακά να επηρεάσει τις διαδικασίες πρόσληψης και την επαγγελματική σταδιοδρομία.
Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο: Δεμένα τα πλοία λόγω των ισχυρών ανέμων – Ακυρώνονται και τα βραδινά δρομολόγια για Κρήτη
Σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες από τους ανέμους που φτάνουν τα 9 μποφόρ - Δεν θα αναχωρήσουν ούτε τα πλοία των 21:00 από τον Πειραιά προς την Κρήτη