Κατερίνη: Πληροφορίες για το θάνατο της 16χρονης που δολοφονήθηκε από τον 17χρονο στην Πολωνία
Το ιδιαίτερης αγριότητας έγκλημα διαπράχθηκε πριν από οκτώ ημέρες στη βορειοανατολική Πολωνία - Σοκάρουν οι λεπτομέρειες που αναφέρονται στα διωκτικά έγγραφα – Ο δράστης ήταν με πρόγραμμα Erasmus στην Ελλάδα
Νεαρός Πολωνός συνελήφθη στην Κατερίνη για δολοφονία που φέρεται να διέπραξε με ιδιαίτερη σκληρότητα, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, στην πατρίδα του, με θύμα τη 16χρονη κοπέλα του.
Πρόκειται για άνδρα 17,5 ετών, ο οποίος βρισκόταν αυτές τις μέρες στην Ελλάδα, συμμετέχοντας σε γκρουπ εκδρομέων και συγκεκριμένα σε πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών Erasmus.
Το έγκλημα, σύμφωνα με τα πολωνικά διωκτικά έγγραφα, τελέστηκε στην πόλη Μλάβα της βορειοανατολικής Πολωνίας.
Ο νεαρός κατηγορείται ότι έσυρε την ανήλικη σε ξυλουργείο, όπου κατάφερε στην παθούσα επανειλημμένα χτυπήματα με τσεκούρι ή σφυρί. Στη συνέχεια, ο ίδιος κατηγορείται ότι την έκαψε, ρίχνοντας στο σώμα της άγνωστη χημική ουσία, ενώ πέταξε τη σορό σε πλαστικό κάδο απορριμμάτων.
Η 16χρονη Μάγια εξαφανίστηκε το απόγευμα της 23ης Απριλίου, όταν ενημέρωσε τη μητέρα της ότι επρόκειτο να συναντήσει έναν φίλο της, για λίγη ώρα. Περί τις 20:00, έστειλε μήνυμα σε φίλη της, ζητώντας επείγουσα επικοινωνία. Λίγα λεπτά αργότερα, το τηλέφωνό της απενεργοποιήθηκε και από τότε έσβησαν τα ίχνη της.
Η δήλωση εξαφάνισης έγινε την επομένη, 24 Απριλίου, ενώ η επίσημη καταγγελία περί στέρησης ελευθερίας από έναν εκ των γονέων της, κατατέθηκε στις 29 Απριλίου, γεγονός που επέτρεψε στην Εισαγγελία να ξεκινήσει τις δικονομικές ενέργειες. Μέχρι τότε, οι Αρχές είχαν ήδη ξεκινήσει έρευνες, εξετάζοντας διάφορα πιθανά σενάρια, μεταξύ των οποίων και το ενδεχόμενο η ανήλικη να είχε φύγει οικειοθελώς.
Το πτώμα της εντοπίστηκε σε θαμνώδη, υπαίθριο χώρο κοντά στο παλαιό εργαστήριο ξυλουργίας, ιδιοκτησίας της οικογένειας του υπόπτου, μόλις χθες, 1η Μαΐου, με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου αστυνομικού σκύλου.
Η Εισαγγελία ανακοίνωσε πως, εντός λιγότερων από 20 ώρες από τον εντοπισμό της σορού, και χάρη στη συνεργασία της πολωνικής αστυνομίας με την ελληνική δικαιοσύνη, συνελήφθη ο 17χρονος ύποπτος στην Κατερίνη, στο ξενοδοχείο όπου διέμενε. Σύμφωνα με τις Αρχές, κατά τη διαδικασία, ήταν ήρεμος και συνεργάσιμος.
Εις βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την Πολωνία, το οποίο εκτελέστηκε στην Ελλάδα, όταν εντοπίστηκε.
Αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που αφορούν το πολωνικό αίτημα έκδοσής του νεαρού υπόπτου.
Πηγή: tovima.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Θάνατος Μαζωνάκη: «Θα διορίσω τεχνικό σύμβουλο για να επισπεύσω τις τοξικολογικές» αποκάλυψε ο δικηγόρος του
Το «θρίλερ» με την χορήγηση ή μη μέθης στον Γιώργο Μαζωνάκη θα απαντηθεί μέσα από τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων - Το σενάριο της μέθης για την πλασμαφαίρεση.
Συναγερμός στη Νίκαια: Οπλισμένος άνδρας κρατά όμηρο μια γυναίκα μέσα στο σπίτι του
Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την κατάσταση της γυναίκας ενώ δεν έχει επιβεβαιωθεί αν πράγματι ο άνδρας έχει στην κατοχή του όπλο.
Πυρκαγιά στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής
Το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Θεσσαλονίκης ερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς.
Θάνατος Μαζωνάκη: «Δεν τον βλέπω καλά» - «Δεν θα μου πεις εσύ, εγώ είμαι γιατρός» - Η απίστευτη ατάκα της Γάκα σε νοσηλεύτρια
Η 53χρονη νοσηλεύτρια και όσα φέρεται να αντιλήφθηκε την ώρα της πλασμαφαίρεσης στον Γιώργο Μαζωνάκη - Η γιατρός δεν ήξερε να χρησιμοποιεί τον απινιδωτή και πήρε τηλέφωνο τον κατασκευαστή
Βαθιά οδύνη στην κηδεία της Πηνελόπης: Συγκλόνισε ο αδερφός της - «Ό,τι κάνω στη ζωή μου από εδώ και πέρα σ' το αφιερώνω»
Βαρύ πένθος στην κηδεία της 25χρονης Πηνελόπης, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της στην Ηγουμενίτσα.
Χωρίς αισθήσεις ανασύρθηκε 52χρονος έπειτα από εκτροπή μηχανήματος έργου στο Άγιο Όρος
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβίσουν τον άτυχο άνδρα.