Κεραμέως για εργασιακό νομοσχέδιο: «Κάθε εργαζόμενος θα μπορεί να εργάζεται 4 μέρες την εβδομάδα, για όλο τον χρόνο»
Το εργασιακό νομοσχέδιο, έρχεται για να δώσει μια ακόμη μορφή ευέλικτης εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Τι είπε η υπουργός Νίκη Κεραμέως.
Μιλώντας σχετικά, η καθ' ύλην αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως, ξεκαθάρισε ότι ο δημόσιος τομέας δεν επηρεάζεται από τα νέα δεδομένα και εξήγησε πώς μπορεί να γίνει πιο ευέλικτη η εργασία για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.
«Με το νέο νομοσχέδιο κάθε εργαζόμενος θα μπορεί να δουλεύει 4 μέρες την εβδομάδα όλον τον χρόνο», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η υπουργός Εργασίας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Η κυρία Κεραμέως πρόσθεσε πως «το δημόσιο δεν επηρεάζεται καθόλου από το νομοσχέδιο που συζητάμε, ούτε στο ελάχιστο», ενώ αναφερόμενη στη σημερινή απεργία με αφορμή το επίμαχο εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση, κι έχει εγείρει ενστάσεις από την αντιπολίτευση, η υπουργός είπε ότι «το νομοσχέδιο αφορά τον ιδιωτικό τομέα, δεν ξέρω γιατί απεργεί το δημόσιο, δεν μπορώ να σας το απαντήσω εγώ αυτό».
Σύμφωνα με την υπουργό, το νομοσχέδιο έρχεται να ενισχύσει την εργασία στον ιδιωτικό τομέα, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για την διευκόλυνση των επιχειρήσεων, τονίζοντας ότι θα δοθεί ώθηση στην αγορά εργασίας του ευρύτερου τομέα.
Με αφορμή την επίθεση της αντιπολίτευσης για το 13ωρο, η υπουργός ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι υποχρεωτικό το 13ωρο, μπορεί να γίνεται 3 μέρες τον μήνα». Αναλυτικά η τοποθέτησή της για το επίμαχο άρθρο, ήταν η εξής: «Εγώ έχω καταθέσει και στη Βουλή ότι για τις 97 συνολικά ρυθμίσεις έχουν έρθει και εργαζόμενοι και επιχειρήσεις και μου τις έχουν ζητήσει. Ξέρετε ότι έχουμε πάρα πολλές συλλογικές συμβάσεις εργασίας που κατατίθενται προς κύρωση στο υπουργείο, οι οποίες προβλέπουν περισσότερες ώρες εργασίας και τις οποίες υπογράφουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ζητώντας να δουλεύουν 6-7 μέρες;»
«Μερικές από αυτές είναι παράνομες, δεν έχουν την έγκριση του υπουργείου», συνέχισε η υπουργός, «αλλά οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έρχονται και το ζητούν. Δεν είναι υποχρεωτικό το 13ωρο».
Ακολούθως θέλησε να αποσαφηνίσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση: «Η έκφραση "13ωρο" τι αφήνει να εννοηθεί; Ότι θα δουλεύουμε εφεξής από αύριο όλοι κάθε μέρα 13 ώρες τον χρόνο. Δεν ισχύει αυτό, δεν θα γίνεται κάθε μέρα. Απεναντίας, μπορεί να γίνεται 37 μέρες τον χρόνο, ήτοι κατ' αναλογία 3 μέρες τον μήνα. Δεύτερο, απαιτεί συμφωνία του εργαζόμενου.
Η πρόβλεψή μας για το 13ωρο είναι ότι έχει πολύ περιορισμένη εφαρμογή. Σήμερα ένας εργαζόμενος μπορεί να δουλέψει σε 2 εργοδότες μέχρι 13 ώρες, αλλά πρέπει να μετακινηθεί και δεν αμείβεται ούτε ευρώ παραπάνω. Με τη ρύθμιση που φέρνουμε, για αυτό που κάνει ήδη σήμερα ο εργαζόμενος τού δίνεται η δυνατότητα να πάρει επιπλέον 40% αμοιβή και να μην μετακινηθεί», συμπλήρωσε η υπουργός.
«Ξέρετε τι δυνατότητα δίνει αυτό το νομοσχέδιο, που πρέπει να γίνει "σημαία" για κάθε εργαζόμενο; Να δουλεύει 4 μέρες την εβδομάδα όλον τον χρόνο», υπογράμμισε.
Κλείνοντας, η κυρία Κεραμέως επεσήμανε: «Το νομοσχέδιο κάνει τρία σημαντικά πράγματα: ενισχύει τον εργαζόμενο (σ.σ.: 4ήμερη εργασία όλον τον χρόνο, περισσότερες γυναίκες επίδομα κυοφορίας και λοχείας, ανεκχώρητο, ακατάσχετο, αφορολόγητο το επίδομα γονικής αδείας, κ.α.), διευκολύνει τις επιχειρήσεις και εντάσσεται στη νέα δυναμική της εποχής».
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Ο Τσίπρας υπέρ των κινητοποιήσεων στη Γαλλία: «Το μήνυμα έρχεται δυνατά» λέει
Ο πρόεδρος της ΕΛ.Α.Σ. ξεκινά περιοδεία στη Θεσσαλία όπου θα έχει συναντήσεις με αγρότες, κτηνοτρόφους, επαγγελματίες και νέους.
Δύο ναυάγια σε Σάμο και Λέσβο μέσα σε λίγες ώρες: 12 νεκροί μετανάστες από ανατροπή σκαφών
Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 37χρονου Τούρκου διακινητή - Και βρέφος ανάμεσα στα θύματα - Μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία οι διασωθέντες.
Θλίψη στην Κρήτη για τον θάνατο του επιχειρηματία Μανώλη Ροδουσάκη σε τροχαίο: Η καμπάνια του να μην βάζει βενζίνη σε οδηγούς μηχανών που δεν φορούσαν κράνος
Ο επιχειρηματίας έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στον ΒΟΑΚ όταν το αυτοκίνητο του συγκρούστηκε με βαν - Τραυματίστηκε η σύζυγός του.
Λίγο πριν την προσγείωση η τραγωδία με τους δύο νεκρούς από συντριβή μονοκινητήριου στην Πιερία, τι είναι η «πτήση εθισμού» που έκαναν
Κατά τον πρόεδρο της Αερολέσχης Πιερίας ο 41χρονος πιλότος έκανε μια διέλευση, στη συνέχεια πήρε ύψος, έκανε έναν ατυχή ελιγμό και δυστυχώς κατέληξε στο έδαφος.
Μάρκο Ρούμπιο: Η Ελλάδα είναι σημαντική για το μέλλον των ΗΠΑ, αξίζει έναν ισχυρό πρέσβη
«Θα χρειαστεί, να αφιερώσουμε χρόνο για να εντοπίσουμε το κατάλληλο πρόσωπο, καθώς θέλουμε να προσφέρουμε στην Ελλάδα τον πρέσβη που αξίζει και δικαιούται»
Πάτρα: 35χρονη έβαλε φωτιά στα μαλλιά της και πέρασε σχοινί στον λαιμό της στο προαύλιο του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας»
Η 35χρονη στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική ΠΓΝΠ.