ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Κίμπερλι Γκιλφόιλ μετά τη συνάντηση με Χρίστο Δήμα: Οι μεταφορές είναι η ραχοκοκαλιά μίας ισχυρής οικονομίας

Κίμπερλι Γκιλφόιλ μετά τη συνάντηση με Χρίστο Δήμα: Οι μεταφορές είναι η ραχοκοκαλιά μίας ισχυρής οικονομίας

«Είχα μία εξαιρετική συζήτηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρίστο Δήμα», έγραψε στο Χ η Αμερικανίδα πρέσβης.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

«Οι οικονομίες βασίζονται στις μεταφορές», είπε η πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστο Δήμα την Τρίτη (10.02.2026).

«Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε νέες επενδύσεις που θα ωφελήσουν και τις δύο χώρες μας, δημιουργώντας θέσεις εργασίας υψηλής ποιότητας και μεγαλύτερες ευκαιρίες για τους λαούς μας», πρόσθεσε η Κίμπερλι Γκιλφόιλ έπειτα από τη συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, Χρίστο Δήμα.

Στο πλαίσιο της συζήτησης τέθηκαν ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και ο κ. Δήμας επισήμανε στην κυρία Γκιλφόιλ τον στρατηγικής σημασίας ρόλο της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Διάδρομο Μεταφορών (ΤΝΤ) «Βαλτικής – Μαύρης Θάλασσας – Αιγαίου» (ΒΒΑ Corridor), παράλληλα με την ανάδειξη της Αλεξανδρούπολης ως κόμβου διατροπικών μεταφορών.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε ακόμη πως η Ελλάδα επενδύει σε ένα σύγχρονο σύστημα εμπορευματικών μεταφορών, ενθαρρύνοντας τη συνδεσιμότητα με διεθνείς διαδρόμους μεταφορών, όπως ο Οικονομικός Διάδρομος Ινδίας – Μέσης Ανατολής – Ευρώπης (IMEEC).

Μετά τη συνάντηση με την πρέσβη των ΗΠΑ, ο Χρίστος Δήμας, δήλωσε:

«Η ενίσχυση της συνδεσιμότητας μας επιτρέπει να οικοδομήσουμε ακόμη ισχυρότερους δεσμούς με τις ΗΠΑ, καθώς η Ελλάδα, αναπτύσσει διασυνοριακούς διαδρόμους προκειμένου να διασφαλιστεί η ανθεκτικότητα της Ευρώπης. Σε αυτή την κατεύθυνση, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εκσυγχρονίζει το εσωτερικό οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, ενισχύοντας παράλληλα τις υποδομές logistics. Η χώρα μας διαδραματίζει ρόλο εμπορικής πύλης στην Ανατολική Μεσόγειο και κόμβου υψηλής γεωπολιτικής αξίας στη Βαλκανική χερσόνησο. Ο αυξανόμενος αριθμός των αμερικανικών επενδύσεων και στον τομέα της εφοδιαστικής συνιστά μια ένδειξη εμπιστοσύνης στην προσπάθειά μας. Θα συνεχίσουμε να διαμορφώνουμε ένα ολοένα και φιλικότερο επενδυτικό περιβάλλον, προκειμένου να διευρύνουμε αυτές τις συνέργειες».

Από την πλευρά της η πρέσβης των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκιλφόιλ σημείωσε:

«Οι μεταφορές είναι η ραχοκοκαλιά μιας ισχυρής οικονομίας, μεταφέροντας ανθρώπους και αγαθά, προωθώντας το εμπόριο και συνδέοντας τις τοπικές οδούς με τις παγκόσμιες αγορές. Προσβλέπω στη συνεργασία μου με τον υπουργό κ. Δήμα και την ομάδα του για τη διερεύνηση νέων ευκαιριών, ώστε οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα να ενισχύσουν αυτούς τους δεσμούς και να φέρουν μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη στους λαούς μας».

«Οι οικονομίες βασίζονται στις μεταφορές. Είχα μια εξαιρετική συζήτηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρίστο Δήμα σχετικά με τις εξελίξεις σε αυτόν τον βασικό τομέα!», ανέφερε η ίδια σε ανάρτησή της στο «Χ».

Βρέθηκε η σορός της 90χρονης μέσα σε σεντόνια στο υπόγειο του σπιτιού της οικογένειας στον Μαραθώνα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Βρέθηκε η σορός της 90χρονης μέσα σε σεντόνια στο υπόγειο του σπιτιού της οικογένειας στον Μαραθώνα
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Ο Μητσοτάκης θα εξαγγείλει στη ΔΕΘ 12 μέτρα που θα απλώνονται ως τις εκλογές - Σκέψεις για κάλπες τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου
Ο Σταύρος Φλώρος ξεκινάει δικαστικό αγώνα κατά του «Survivor» -Μηνύει την παραγωγή και ζητάει 100 εκατ. δολάρια
Βιολογικοί γονείς του νεκρού βρέφους που βρέθηκε σε βαλίτσα στην Κυψέλη ο 43χρονος και η 38χρονη, τι έδειξαν τα αποτελέσματα DNA
Η ομιλία του Ν. Ανδρουλάκη για τον εορτασμό των 52 χρόνων από την ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, την 3η Σεπτεμβρίου 1974 -Δείτε live
Έσκαψαν όλο τον κήπο και δεν βρήκαν την ηλικιωμένη -«Μένω δέκα χρόνια εδώ και δεν την είχα δει ποτέ», λέει γείτονας