ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 13 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Κόλαση φωτιάς στην Αχαΐα – Δραματικές ώρες για χιλιάδες κατοίκους - Μάχη να μην μπουν οι φλόγες στην πόλη

Η νύχτα αναμένεται εξαιρετικά δύσκολη, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε τρία μέτωπα έχει ήδη κατακάψει σπίτια και εργοστάσια, μαίνεται πλέον ανεξέλεγκτη.

Δραματική είναι η κατάσταση του μέτωπο της φωτιάς στην Κάτω Αχαΐα. Λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ στάλθηκε μήνυμα από το 112 προς του κατοίκους της περιοχής να εκκενώσουν την πόλη προς Πύργο.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι το μήνυμα για εκκένωση αφορά 7.500 χιλιάδες ανθρώπους, ενώ συνολικά όλος της Δυτικής Αχαΐας έχει πληθυσμό 25.000 χιλιάδων.

Αυτή την ώρα έχει ξεκινήσει επιχείρηση απομάκρυνσης για τους πληγέντες της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αχαΐα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.




Είναι σε εξέλιξη επιχείρηση απομάκρυνσης για τους πληγέντες της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αχαΐα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, 80 αστυνομικοί με 35 οχήματα της Αχαΐας εμπλέκονται σε όλο τον μηχανισμό των εκκενώσεων στην Αχαΐα και βεβαίως και στην Κάτω Αχαΐα, όπου με κάθε τρόπο με τα αυτοκίνητα, με λεωφορεία επιχειρείται αυτή τη στιγμή η απομάκρυνση του κόσμου από την περιοχή.

Παράλληλα, η πυροσβεστική δίνει μάχη για να κρατήσει μακριά το τεράστιο πύρινο μέτωπο από την πόλη της Κάτω Αχαΐας. Οι άνεμοι είναι ισχυροί και η φωτιά έχει μπει στην Άνω Αχαΐα και σε περίπτωση που περάσει την Εθνική Οδό τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση.

Η μόνη διαφυγή τους και η μόνη ασφαλή διαφυγή τους είναι προς τον Πύργο Ηλείας, όχι προς την Πάτρα.

Δείτε φωτογραφίες:

Πυρκαγιά στην Αχαϊα Τρίτη 12 Αυγούστου 2025. Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τη 13.00 το μεσημέρι και για την κατάσβεσή της στο σημείο επιχείρησαν σε πρώτη φάση, 35 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων καθώς και 10 οχήματα, ενώ από αέρος ρίψεις νερού έκανε ένα ελικόπτερο. (EUROKINISSI)
(EUROKINISSI)
Πυρκαγιά στην Αχαϊα Τρίτη 12 Αυγούστου 2025. Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τη 13.00 το μεσημέρι και για την κατάσβεσή της στο σημείο επιχείρησαν σε πρώτη φάση, 35 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων καθώς και 10 οχήματα, ενώ από αέρος ρίψεις νερού έκανε ένα ελικόπτερο. (EUROKINISSI)
(EUROKINISSI)
Φωτιά στην Αχαΐα
Φωτιά στην Αχαΐα
(EUROKINISSI)
Η Άννα Ντουντουνάκη στον τελικό των 100μ. πεταλούδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με πανελλήνιο ρεκόρ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Η Άννα Ντουντουνάκη στον τελικό των 100μ. πεταλούδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με πανελλήνιο ρεκόρ