Κορυφώνεται ενόψει Χριστουγέννων η έξοδος των εκδρομέων – Γέμισαν με κόσμο τα ΚΤΕΛ, αυξημένη η κίνηση στις εθνικές οδούς
Γεμάτα φεύγουν τα λεωφορεία
Γεμάτα φεύγουν από τον Κηφισό τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ ενόψει Χριστουγέννων με αποτέλεσμα να έχουν προστεθεί επιπλέον δρομολόγια για να εξυπηρετηθούν οι εκδρομείς.
Παράλληλα, όπως μετέδωσε το πρωί της Δευτέρας 23/12 η ΕΡΤ ιδιαιτέρως αυξημένη είναι η κίνηση στις εθνικές οδούς όσο κορυφώνεται η έξοδος των πολιτών.
Σύμφωνα με τις αρχές, οι οδηγοί οφείλουν να έχουν στα οχήματά τους αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα εν λόγω αυτοκίνητα δεν φέρουν ειδικά ελαστικά κατά την κυκλοφορία τους.
Το μέτρο ισχύει από τον Μάρτιο του 2022 και προβλέπει τον εφοδιασμό των οχημάτων με αντιολισθητικά μέσα, «κατάλληλα για το όχημα» από την 1η Οκτωβρίου έως τις 30 Απριλίου κάθε έτους «και όταν οι επικρατούσες συνθήκες το επιβάλλουν».
Αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση ελέγχου, αν διαπιστωθεί παράβαση, το διοικητικό πρόστιμο είναι 80 ευρώ, σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (παρ 26 & 27 του άρθρου 81).
Οι οδηγοί θα πρέπει επίσης:
- να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησης και λειτουργίας των αντιολισθητικών που βρίσκονται στα οχήματά τους, για να είναι εξασφαλισμένη η ορθή χρήση τους και η εκπλήρωση του σκοπού της παρ. 1
- να προσαρμόζουν την οδήγησή τους, όταν χρησιμοποιούνται αντιολισθητικά, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες και τις προδιαγραφές των οχημάτων και των αντιολισθητικών, με γνώμονα την προάσπιση της οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας.
Στην περίπτωση ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, εφόσον ζητηθεί από τον μισθωτή η προμήθεια αντιολισθητικών μέσων και αναγραφεί το αίτημα του στο μισθωτήριο συμβόλαιο, η εκμισθωτήρια εταιρεία είναι υποχρεωμένη να παρέχει τον κατάλληλο εξοπλισμό. Εάν δεν ζητηθεί, η υποχρέωση δεν υφίσταται.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, εφόσον εκδοθούν αποφάσεις από τις αρμόδιες αρχές (Αστυνομικές Διευθύνσεις, Διευθύνσεις Τροχαίας, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας), για καιρικές συνθήκες που επιβάλλουν τον εφοδιασμό με κατάλληλα αντιολισθητικά μέσα, οφείλουμε να έχουμε πρόχειρα κάτι που φέρει τη σχετική έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Σταύρος Φλώρος: Ζητά αποζημίωση 100 εκατ. δολαρίων για τον ακρωτηριασμό του - Τι είπε ο ίδιος για όσα έγιναν στο γνωστό ριάλιτι
Ο Σταύρος Φλώρος σχεδόν 4 μήνες μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό του στον Άγιο Δομίνικο διεκδικεί αποζημίωση 100 εκατομμυρίων δολαρίων.
Μαραθώνας: «Ήθελα τη σύνταξη γιατί δεν είχα άλλη δουλειά», λέει η κόρη που έκρυψε τη μητέρα της στο υπόγειο
Ανέφερε ότι η μητέρα της έπαιρνε περίπου 1.000 ευρώ σύνταξη και παραδέχτηκε ότι δεν δήλωσε τον θάνατό της ώστε να συνεχίσει να παίρνει τα χρήματα
Φωτιά στο Άλσος Γαλατσίου: Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής
Οι καπνοί από την φωτιά είναι ορατοί σε πολλές περιοχές της Αττικής
Ο δράστης φώναζε στον αστυνομικό «ρίξε μου» και τον πλησίαζε με το μαχαίρι: Πολίτες περιγράφουν πώς έγινε η επίθεση στο ΑΤ Μάνδρας
«Έσπασε την πόρτα γιατί ο αστυνομικός την κρατούσε με πίεση για να μην μπει μέσα», είπε γυναίκα που βρισκόταν στο κτίριο για να βγάλει ταυτότητα
Γεωργιάδης για τις μεταγγίσεις στο Παίδων «Αγία Σοφία»: Θα παύσει άμεσα η ταλαιπωρία των 800 ασθενών
Καταρτίστηκε σχέδιο για την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων - Στο νοσοκομείο μεταγγίζονται 800 πάσχοντες