ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Κώστας Τσιάρας για αγρότες: «Η πόρτα μας είναι ανοιχτή για διάλογο»

Κώστας Τσιάρας για αγρότες: «Η πόρτα μας είναι ανοιχτή για διάλογο»

Τι είπε για το αγροτικό πετρέλαιο

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Για τους αγρότες μίλησε το πρωί της Τετάρτης 29/1 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας. «Η πόρτα μας είναι ανοιχτή για διάλογο» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

«Πέρσι, οι διεκδικήσεις που είχαν τεθεί, μετά από τις διαδηλώσεις και τη συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό, τέθηκαν 3 ζητήματα: να έχουν φθηνό αγροτικό πετρέλαιο, φθηνό αγροτικό ρεύμα και να δοθούν οι αποζημιώσεις. Η κυβέρνηση έκανε το έξης: για πρώτη φορά έχουμε νομοθετήσει την επιστροφή του ΕΦΚ στο 100%. Δεν το έχει κάνει κανείς αυτό ποτέ. Έρχονται σήμερα οι αγρότες ότι έχουν αλλάξει τα δεδομένα του παρελθόντος, και αυτό το ακούμε και θα το δούμε. Το πώς επιστρέφεται ο ΕΦΚ ανάλογα με την καλλιέργεια ή ανάλογα το είδος της καλλιέργειας, είναι κάτι που έχει συμφωνηθεί μεταξύ των αγροτών και του ΥΠΟΙΚ», είπε μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Αναφορικά με το αγροτικό πετρέλαιο, είπαμε ότι θα διασφαλίζουμε μια χαμηλή τιμή ρεύματος, κλειδωμένη για τον αγροτικό κόσμο για 2+8 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι με βάση το γεγονός ότι η τιμή του ρεύματος αλλάζει, καταφέραμε ένα κλειδώσουμε το σύνολο του αγροτικού κόσμου, σε μία σταθερή τιμή αγροτικού ρεύματος. Ο πρωτογενής τομέας δεν είναι τομέας που πρέπει να τον αποτιμούμε με αριθμούς, αλλά αξιολογούμε την συμβολή του στην κοινωνική συνοχή. Η μείωση του κόστους παραγωγής είναι ένα από βασικά ζητούμενα της κυβερνητικής πολιτικής. Δεν ήταν εύκολη η ρύθμιση για το ρεύμα αλλά έγινε ένα γενναίο βήμα. Έχουμε πάντα ανοιχτή την πόρτας του αγροτικού κόσμου για να δούμε τι μπορεί να γίνει. Υπάρχουν αυτόν τον καιρό διάφορες προσκλήσεις που βοηθούν την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και δίνουν κίνητρα στον πρωτογενή τομέα και στην ενασχόληση. Έχουμε την αγροτική οδοποιία που θα μειώσει το κόστος παραγωγής, έχουμε την πρόσκληση για τα θερμοκήπια, κτλ. Δεν είναι εύκολο κάποιος να πάει να γίνει αγρότης» δήλωσε.


Φύλλο και φτερό κάνουν οι «αδιάφθοροι» την πολεοδομία Μυκόνου, απομακρύνθηκε ο προϊστάμενος
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Φύλλο και φτερό κάνουν οι «αδιάφθοροι» την πολεοδομία Μυκόνου, απομακρύνθηκε ο προϊστάμενος
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Πολάκης σε Γεωργιάδη για Πατούλη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανάγκασε να στείλεις το φιλαράκι σου στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας»
Τσίπρας από την Ολυμπία: «Να φύγει ο Φλωρίδης» – Μετωπική επίθεση σε Μητσοτάκη για Τέμπη, ακρίβεια και διαφθορά
Σε σοβαρή κατάσταση η διευθύντρια του νηπιαγωγείου στα Άνω Λιόσια μετά την επίθεση από Ρομά, λέει η Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Νέα μαρτυρία για την υπόθεση Μαζωνάκη: «Τον πήραν καθιστό, ήταν άσπρος με τα μάτια ανοιχτά» – Μυστήριο με την δεύτερη κλινική των γιατρών