Κρήτη: Νέα διάσωση 41 μεταναστών νότια των Καλών Λιμένων
Ένας από αυτούς συνελήφθη καθώς αναγνωρίστηκε ως διακινητής.
Νέα επιχείρηση διάσωσης 41 μεταναστών που επέβαιναν σε λέμβο έγινε, κατά τη διάρκεια της νύχτας, νότια των Καλών Λιμένων, στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Τη λέμβο με τους μετανάστες εντόπισε ένα φορτηγό πλοίο σημαίας Λιβερίας, το οποίο ειδοποίησε αμέσως τις αρχές της Κρήτης.
Στην επιχείρηση, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), συμμετείχε σκάφος της Frontex, για την περισυλλογή τους.
Οι 41 μετανάστες, μεταξύ των οποίων 3 γυναίκες, 1 κορίτσι 12 ετών και 3 αγόρια ηλικίας 7, 9 και 11 ετών, μετεπιβιβάστηκαν στο σκάφος του λιμενικού και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στους Καλούς Λιμένες της Κρήτης.
Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου, στον εμπορευματικό σταθμό, όπου πλέον φιλοξενούνται συνολικά 173 μετανάστες, ενώ έχει ξεκινήσει και η καταγραφή τους.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης, συνελήφθη ένα άτομο μεταξύ των 41 διασωθέντων, καθώς αναγνωρίστηκε ως διακινητής.
Πηγή: newsit.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Σπέτσες: Άγρια επίθεση σε πλοίαρχο κατά τη φόρτωση οχημάτων - Στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα το θύμα
Άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος ζητεί η ΠΕΜΕΝ για τους αυτουργούς του αιματηρού συμβάντος στις Σπέτσες.
Συνελήφθη στην Αρτέμιδα μεθυσμένος οδηγός που απείλησε με μαχαίρι αστυνομικούς μετά από τροχαίο
Ο 25χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και προσέκρουσε σε δύο σταθμευμένα οχήματα.
Περιστέρι: Συγκλονιστική μαρτυρία για την υπόθεση με την ατροπίνη – «Ο 41χρονος μας έλεγε “με φαρμακώνει” και δεν τον πιστεύαμε»
«Η 41χρονη δηλητηρίασε την πεθερά της, η μητέρα του γιατρού έβλεπε ξανθιά γυναίκα στο νοσοκομείο και ήθελε να ορμήσει, την περνούσε για τη νύφη της» λέει συγγενής του 41χρονου.
Νέα επίθεση Σαμαρά σε Μητσοτάκη για την ακρίβεια: Παρέμβαση του κράτους για την ανακούφιση νοικοκυριών – «Τα έκανα ακόμη και με μνημόνια»
Πρόταση για μείωση του ανώτατου ΦΠΑ από 24% σε 23% και της φορολογίας στην εστίαση - Αιχμές για τα υπερπλεονάσματα
Υπόθεση Μαζωνάκη: Entonox και Dexdor οι αναισθητικές ουσίες που ζητούσε η γιατρός από την αναισθησιολόγο – Τα μηνύματα που αντάλλασσαν
Εξετάζεται το αν η αναισθησιολόγος προμήθευε παράνομα τις ουσίες στην γιατρό - Οι αντιφάσεις, η συνεργασία τους και το «δεν ήξερα» της 61χρονης