Κρήτη: Τρεις νεκροί σε ναυάγιο μεταναστών νότια των Καλών Λιμένων – Πληροφορίες για 25 αγνοούμενους
Μέχρι τώρα έχουν περισυλλεγεί 20 αλλοδαποί από πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με σημαία Παναμά, το οποίο τους εντόπισε στη θάλασσα και προχώρησε άμεσα στη διάσωσή τους.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (21.02.2026) βρίσκεται σε εξέλιξη νέα επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών στα νότια της Κρήτης. Ανασύρθηκαν τρεις σοροί, αγνοούνται 25 άτομα.
Η επιχείρηση για τους μετανάστες πραγματοποιείται στη θαλάσσια περιοχή περίπου 15 ναυτικά μίλια νότια των Καλών Λιμένων Κρήτης και συντονίζεται από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης. Στις έρευνες συμμετέχουν τέσσερα παραπλέοντα πλοία που έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια, ενώ στο σημείο κατευθύνεται και σκάφος της Frontex για περαιτέρω ενίσχυση.
Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί τρεις σοροί, ενώ όπως ανέφερε η ΕΡΤ διασωθέντες του ναυαγίου κάνουν λόγο για 25 αγνοούμενους.
Μέχρι τώρα έχουν περισυλλεγεί 20 αλλοδαποί από πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με σημαία Παναμά.
Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι η βάρκα με τους περίπου 50 μετανάστες είχε εντοπιστεί στη διάρκεια της νύχτας όταν παραπλέον το εμπορικό πλοίο υπό σημαία Παναμά προσέγγισε για να τους περισυλλέξει. Όμως, φέρεται κατά τη διαδικασία της προσέγγισης η βάρκα να ανατράπηκε και οι μετανάστες να έπεσαν στο νερό.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Γιώργος Μαζωνάκης: Με νέο υπόμνημα ο 58χρονος γιατρός «αδειάζει» τη σύζυγό του και αρνείται κάθε σχέση με εναλλακτικές θεραπείες
«Δηλαδή, σκεφτείτε το εξής απλό, αν δεν ήταν σύζυγός μου η 56χρονη θα κατηγορούμουν για κάτι που δεν έχω καμία σχέση και που έπραξε ή αμέλησε τυχόν ένας συστεγαζόμενος με εμένα επαγγελματίας;» σημειώνει.
Θεοδώρα Ψαλτοπούλου: «Νωρίτερα ξεκίνησε η επιδημία της γρίπης, ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν πρώτοι»
Νωρίτερα από το συνηθισμένο έκανε την εμφάνισή της φέτος η εποχική γρίπη, ενώ έχουν καταγραφεί και τρεις ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, σύμφωνα με όσα ανέφερε η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.
«Κουμπαράς» για τα παιδιά: Ποιοι θα μπορούν να τον «ανοίγουν», πού θα επενδύονται τα χρήματα, πότε θα μπορεί κανείς να τα «σηκώσει»
Το νέο μοντέλο αποταμίευσης για τα παιδιά, με τη συμμετοχή του κράτους στη δημιουργία του αρχικού τους κεφαλαίου, εξειδικεύεται με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
Συναγερμός στην Ομόνοια: Άτομο έπεσε από τον δεύτερο όροφο ξενοδοχείου, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Το άτομο επέζησε της πτώσης και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».
Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε τον υπερυπολογιστή «Δαίδαλο»: Η Ελλάδα είναι πιο μπροστά σε σχέση με άλλες χώρες
Ο «Δαίδαλος» θα παρέχει υπολογιστικούς πόρους σε πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, νεοφυείς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και δημόσιους φορείς.
Καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Αντίστροφη μέτρηση με το βλέμμα στην Τουρκία -Μεταξύ νέας έντασης και χρυσής τομής
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επανέναρξη των ερευνών της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου, με το επόμενο διάστημα να θεωρείται καθοριστικό για την πορεία ενός έργου που έχει βρεθεί επανειλημμένα στο επίκεντρο της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης.